M-au bucurat reacțiile entuziaste cu care a fost primit articolul despre revistele digitale de fashion & lifestyle, gratuite.

Apoi am realizat că și eu am creat (de la zero) o revistă digitală acum 2 ani și că n-am pus-o niciodată pe blog. Insert facepalm here. : )

***

Primul (și deocamdată singurul) număr din revista digitală Inoza a apărut în martie 2019.

Inițial voiam să postez un articol mai amplu cu idei de cadouri de 8 martie (mă știți, cadourile sunt viața mea), apoi am vrut să abordez și câteva subiecte care mă preocupau despre feminitate/feminism/femei. Așa mi-a venit ideea să strâng totul sub forma unei reviste digitale, gratuite.

Am scris atunci în editorial că am vrut ca revista să fie un manifest pentru diversitate, incluziune și acceptare. Și, începând de la fata de pe copertă (cu pistrui, mici imperfecțiuni ale pielii și riduri de expresie) și până la subiectele abordate, cred că mi-a reușit.

Puteți răsfoi revista mai jos (și o găsiți și online, aici). Să dați volumul mai tare, pentru că am pus inclusiv efect de page flip (adică se aude când ”dați” pagina). :))

Ghidul de cadouri are butoane interactive, în sensul că dacă vă place un obiect, apăsați pe coșul de cumpărături din dreptul lui și veți intra direct pe site-ul designerului/shop-ului respectiv.

Sigur, unele dintre produsele de acolo au devenit între timp sold out, dar sunt convinsă că veți găsi multe alte idei faine de cadouri pe site-urile respective.

Cât despre partea editorială, revista conține patru materiale, dintre care 3 mai ample, cu continuarea pe blog.

Body Love

Este un articol despre body positivity, în cadrul căruia am vorbit cu patru femei cu siluete diferite despre kilograme, centimetri, relația cu corpul lor și presiunea social media.

Ce am apreciat foarte mult este că niciuna nu a refuzat invitația de a-și spune numărul kilogramelor sau înălțimea. Știu ce înseamnă acest gest de curaj și de asumare într-o cultură obsedat de cifre, de aparențe și de comparații ca a noastră.

Citește articolul integral despre body positivity.

Ea este Alexa

Un articol despre Alexa Valianatos, femeie transgender și activistă LGBTQIA+. Am intervievat-o cu ocazia unui eveniment TEDxBucharest și cred că textul respectiv poate ajuta să înțelegem mai bine zbaterile și problemele cu care se confruntă persoanele trans în România și, mai mult, cum putem să îi ajutăm.

Citește povestea Alexei aici.

A fi sau a nu fi mamă

Cred că cel mai amplu material, și din revistă și pe care l-am publicat vreodată pe blog, este acest articol. Pentru a-l scrie am intervievat 12 femei, ale căror experiențe de viață sunt cât se poate de diferite: 3 femei care au devenit mame înainte de 25 de ani, 3 care au devenit mame după 35 de ani, 3 femei care nu pot avea copii și 3 care nu vor copii.

Citește despre experiențele lor cu maternitatea aici.

Sper să vă placă și să vă inspire revista Inoza. Lectură plăcută! 😀