Ce scuză mai bună decât frigul de afară ca să leneviți pe canapea, răsfoind o revistă glossy? V-am pregătit 20 de recomandări de publicații, pline de interviuri cu vedete, pictoriale de fashion & beauty și review-uri de carte, muzică și film. Vestea și mai bună? Le puteți citi acasă, cu un singur click, gratuit. 😀

Una dintre micile plăceri ale vieții pentru mine este să răsfoiesc în weekend o revistă de fashion/ lifestyle, în vârful patului, îmbrăcată în pijamale. Dacă e bine realizată, rămân nu doar cu bucuria vizuală a pictorialelor, ci și cu recomandări culturale pe care abia aștept să le încerc sau cu idei foarte interesante din interviuri.

Atunci când epuizez revistele în print pe care le am în casă, arunc un ochi pe issuu, un site cu zeci de mii de reviste, de la unele generaliste (modă, artă, muzică, sport, știință, design), până la unele super nișate (design nordic, baschet, benzi desenate, operă etc). O mică paranteză: pe site sunt și cele mai recente numere internaționale Vogue, Vanity Fair, Elle, Glamour, InStyle etc., dar acestea din urmă sunt piratate, nu publicate legal. Ca fost editor de revistă știu câtă muncă implică realizarea unei publicații și nu susțin lectura lor astfel.

Ce vă recomand, în schimb, sunt numeroasele reviste de lifestyle/ fashion puse pe site chiar de publisherii lor. Unele sunt de-a dreptul excepționale și experiența răsfoirii lor egalează oricând răsfoirea unui titlu consacrat. Ca idee, vă dați seama care sunt cele legale după numele celui care a publicat-o: dacă conține termeni ca ”Media” sau ”Magazine” e publisher-ul oficial, dacă user-ul e ceva de genul ”kjhdks” sau ”Sissy”, e clar că e uploadată ilegal.

Acestea fiind zise, dragile mele, vă recomand să vă faceți comode, să vă luați o cană de ceai (sau un pahar de vin, e weekend până la urmă!) și să vă delectați cu oricare dintre recomandările de mai jos (când intrați pe site, dați click pe pătrățelul fullscreen, din dreapta jos, pentru o experiență completă 😉 ).

👠 The Glossary (toamnă 2017)

Revistă britanică auto-denumită ”London’s luxury little black book for the modern woman”. Mi-au plăcut materialul despre style icon-ul Jane Birkin (cea după care a fost botezată celebra Birkin bag), secțiunea The Style Edit (dacă aș câștiga la loto probabil mi-aș cumpăra toate gențile, trenciurile și cizmele de acolo), articolul despre tratamente anti-aging pentru păr (de parcă nu eram destul de îngrijorată pentru ten, acum mă preocupă și faptul că părul meu îmbătrânește!) și secțiunea de Travel.

👠 Country & Town House (ianuarie 2018)

Pe lângă trend-uri în modă & beauty, review-uri de filme, muzică și carte, revista are și un material despre viața modelului rus Lena Perminova (o Cenușăreasă modernă, a crescut în Siberia și a fost arestată la 16 ani pentru trafic de droguri – tot atunci a atras atenția miliardarului rus Alexander Lebedev, cu care s-a căsătorit și are 3 copii). Bonus: un interviu cu 3 specialiști în artă despre ce greșeli să eviți și ce să cumperi dacă vrei să investești în artă. Și rețeta unei supe de conopidă coaptă cu migdale, pe care abia aștept s-o testez. 😀

👠 The Mayfair Magazine (ianuarie 2018)

O revistă londoneză unde puteți citi, printre altele, un material cu Claire Foy, actrița care o interpretează pe Regina Elisabeta în ”The Crown”, un articol despre expozițiile de artă de la Londra din 2018, unul despre restaurantele britanice și stelele Michelin (de unde am aflat că inspectorii Michelin călătoresc, în medie, 30.000 de kilometri anual, dorm în 160 de hoteluri și iau 250 de mese) și un interviu cu designer-ul de costume al filmului ”Darkest Hour” (despre stilul vestimentar al lui Winston Churchill care a spus: ”My tastes are simple: I am easily satisfied with the best”).

👠 Bal Harbour (toamnă-iarnă 2017)

Revista bi-anuală a mall-ului american de lux Bal Harbour arată absolut excepțional pentru o publicație a unui brand. Vă recomand de aici articolul despre cariera ilustratoarei Jenny Walton (logodnica lui Scott Schuman de la site-ul The Sartorialist), materialul despre locul retras în care își scrie Margaret Atwood cărțile, interviul despre meditația transcendentală, dar și interviurile cu designerul Ermanno Scervino, modelul Claudia Schiffer și cu o…agentă de animale celebre pe Instagram. :))

👠 Dress to Kill (ian 2018)

E o revistă canadiană cu multe recomandări de produse de beauty și pictoriale de fashion faine. Mi-a plăcut în mod deosebit un material despre noul trend în moda de lux: renunțarea la blana naturală. Și despre cum recenta decizia a celor de la Gucci de a folosi doar blană fake nu s-a luat peste noapte, ci a fost un proces care a durat 8 ani (după cum povestește un activist a cărui misiune este să convingă toate brand-urile mari să renunțe la blana naturală).

👠 Blush Dream (ian 2018)

Este o revistă elvețiană de lux (da, sunt multe reclame la ceasuri scumpe, ahahaha), de unde vă recomand interviurile cu Ryan Gosling (care a povestit o întâmplare absolut delicioasă despre familia lui, care ar putea deveni oricând scenariu de film), cel cu Kate Winslet și cu cel Tom Ford (care a povestit cum a obținut primul job dând telefon în fiecare zi, timp de 20 de zile, unei designerițe și insistând să-l accepte la un interviu de angajare).

Alte titluri la capitolul reviste fashion/ lifestyle care merită răsfoite mai sunt (în ordine aleatorie) Absolutely, Modeliste, OhlalaLefair, Panorama, Cercle n14, Manuka (unde am găsit și un interviu cu modelul român Laura Popescu), Manor, Sauvage, Mint (interesantă pentru că e revista de style & culture a universității Stanford), Fashion Journal, etc.

La final, o mențiune specială pentru revista Basic, care are câteva pictoriale de modă vibrante și absolut delicioase (mi-a plăcut în mod deosebit DOLLZ), pentru revista  The Art Gorgeous, care coboară arta de pe piedestal și o face fun (are, printre altele, un horoscop în care îți spune ce muzeu din lume ți se potrivește în funcție de zodie 😀 ) și pentru revista  Volition care, deși nu e deloc congruentă la nivel vizual (cel puțin pentru ochiul meu neavizat), are niște pictoriale foarte interesante. Bonus, mi-a făcut cunoștință cu desenele supra-realiste ale ilustratoarei braziliene Nathália Suellen.

Lectură plăcută! 😀