Am ales 12 filme, seriale și reality show-uri de pe Netflix la care puteți să vă uitați în aceste ultime zile de vacanță. Majoritatea sunt apărute luna aceasta, dar am adăugat și câteva care au mai multe luni vechime, pentru diversitate.

***

Dacă nu sunteți plecați într-o vacanță exotică sau într-o stațiune exclusivistă de schi zilele astea, probabil faceți ceea ce facem cu toții: slalom printre mâncare, somn, cărți și filme.

Am zis să vă dau o mână de ajutor la ultima parte și să vă recomand câteva titluri de pe Netflix, la un click distanță. Vizionare plăcută! 🙂

Ellen Degeneres: Relatable

Ce: Cel mai recent show de stand-up al lui Ellen Degeneres (și primul în ultimii 15 ani).

De ce: Pentru umorul inegalabil al lui Ellen, doh. Dacă nici asta nu vă convinge, argumentul suprem: Ellen și cu mine suntem născute în aceeași zi. Enough said. 😄

Tidying Up with Marie Kondo

Ce: Primul reality show al expertului internațional în ordine și curățenie Marie Kondo (de pe 1 ianuarie).

De ce: Se potrivește perfect cu prima săptămână din an, când toată lumea își propune să trăiască mai simplu și mai organizat. Și e mereu reconfortant să știi că alții sunt și mai dezordonați ca tine. 😄

Black Mirror: Bandersnatch

Ce: Cel mai recent episod al celebrului serial SF Black Mirror.

De ce: E primul film interactiv (pentru adulți) de pe Netflix. Pe tot parcursul lui puteți lua decizii în legătură cu acțiunea și există 5 posibile finaluri.

You

Ce: Un serial (are un singur sezon deocamdată) care explorează ideea de stalking în epoca social media.

De ce: Dacă vă plac thrillerele ușurele și vă era dor de Penn Badgley (Dan Humphries din ”Gossip Girl”).

The Sinner (sezonul 2)

Ce: Un serial de 8 episoade în care un detectiv încearcă să descopere misterul din jurul unei crime halucinante.

De ce: Dacă vă plac filmele psihologice, despre crime și mistere, cu final total neașteptat.

Maniac

Ce: Un film despre un misterios experiment farmaceutic, care le promite participanților rezolvarea tuturor problemelor afective sau psihologice.

De ce: Pentru efectele vizuale geniale și pentru Emma Stone, feblețea mea absolută.

Roma

Ce: Povestea unei tinere menajere care lucrează pentru o familie din cartierul Roma al orașului Mexico City, la începutul anilor ‘70.

De ce: Poartă semnătura regizorului Alfonso Cuaron, a luat marele premiu la Festivalul de Film de la Veneția și e printre filmele preferate din 2018 ale lui Barack Obama.

Nimic de ascuns

Ce: Un remake al filmului italienesc Perfetti sconosctiuti (despre care v-am mai povestit în articolul despre filme de dragoste bune de văzut în cuplu).

De ce: De vizionat doar dacă n-ați văzut deja Perfetti sconosciuti.

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Ce: Ecranizarea bestseller-ului cu același nume, filmul prezintă povestea prieteniei dintre o scriitoare britanică și membrii unui club de carte atipic.

De ce: Dacă vă plac filmele de epocă combinate cu povești de dragoste. Sau pentru Michiel Huisman (olandezul sexy din ”Game of Thrones” sau ”The Age of Adaline”).

The Princess Switch

Ce: O comedie romantică super ușoară, combinație între ”The Parent Trap” și ”Roman Holiday”, cu Vanessa Hudgens în dublu rol.

De ce: Dacă ați epuizat toate comediile romantice prostuțe de Sărbători de pe Netflix și aveți chef de echivalentul unei căni de cacao cu bezele.

***

Dacă aveți și alte recomandări de filme/seriale/reality show-uri simpatice de pe Netflix, dați-mi de știre în comentarii. Mai am o săptămână de vacanță și tot atâta timp pentru binge watching. 😀