În ultimii doi ani am fost în vacanță (printre altele) în Maroc (Marrakesh, Essaouira, Casablanca, Chefchaouen, Fes, Rabat), în Istanbul (de două ori), în Barcelona și în India (Goa, Varanassi, Agra, New Delhi).

Dar nu vă povestesc astea ca să mă laud (doh), ci ca să vă spun că în fiecare dintre vacanțele astea am plătit cel mult 420 de euro pe drum și cazare (în unele cazuri chiar sub 200 de euro).

Dacă preferați o vacanță tomnatică, dar nu v-ați hotărât încă unde să mergeți, mai jos vă recomand sursele mele secrete de vacanțe low cost. 🙂

Maroc – 420 de euro (noiembrie 2015)

Între 13 și 22 noiembrie 2015, când colegii mei dârdâiau de frig prin București, eu mă desfătam cu fructe de cherimoya și rodii dulci sub soarele călduț al Africii, în Maroc. Drumul (avioanele dus-întors și toate trenurile și autocarele interne) plus cazările în cele 4 orașe m-au costat…420 de euro. Motivul se numește Locomotor, mica agenție de călătorii și experiențe de neuitat a lui Dorin Băluță.

A fost una dintre cele mai frumoase vacanțe din viața mea, din două motive: 1. Pentru prima dată nu a trebuit să mă stresez cu avioane, transferuri, trenuri, autocare sau cazări pentru că Dorin este acest zân bun și priceput, care își asumă toate problemele organizatorice ale vacanței. 2. Dorin este un călător experimentat, care te duce în toate acele zone superbe și non-turistice frecventate de localnici, astfel încât la finalul vacanței ai impresia că înțelegi cultura țării respective, nu doar că ai pozat-o.

Dacă vă surâde o vacanță relaxată, în care să uitați că există Instagram, Dorin pregătește 4 vacanțe în toamna asta: în România, la Viscri, în Danemarca, în Cinque Terre și în Maroc. Vă recomand să nu le ratați!

Istanbul – 217 euro (Revelion 2016) + 133 euro (martie 2016)

Dacă n-aș mai fi fost deja într-o vacanță ridicol de ieftină prin agenția Roxy Travel (280 de euro la Viena, cu 4 nopți cazare la Marriott și zbor cu Austrian Airlines), probabil aș fi crezut că oferta lor de Revelion 2016 (3 nopți la Hiltonul asiatic de 5*, la 89 de euro de persoană) este o glumă. Având experiența altor vacanțe cu ei, însă, am cumpărat imediat oferta. Apoi am găsit bilete de avion pentru Istanbul la 127 de euro pe Momondo și așa am rezolvat cazarea și drumul de Revelion cu doar 216 euro (sumă pe care alții o dau pentru un Revelion la Predeal).

În martie anul trecut, au revenit cu o ofertă mult prea tentantă s-o refuz, mai ales că mă îndrăgostisem deja de Istanbul: 49 de euro, 3 nopți de cazare la un hotel de 4* (cu mic dejun inclus). Am căutat apoi bilete de avion pe Momondo, unde le-am găsit la 84 de euro. Și așa am ajuns să plătim 133 de euro pentru un city break fabulos la Istanbul.

Sigur, nu toate cazările celor de la Roxy Travel sunt la Hilton sau la Marriott. De fapt, majoritatea hotelurilor de 4 stele din ofertele lor par încremenite în anii ‘80. Dar mereu au fost amplasate central și au fost curate, cu personal amabil. Și hei, dacă plătești 49 de euro cazare pe 3 nopți la un hotel de 4 stele cu mic dejun inclus și faci nazuri, there’s something wrong with you.

Barcelona – 349 euro (noiembrie 2016)

Un alt succes marca Roxy Travel a fost o mini-vacanță de 5 zile la Barcelona. Zborul și cazarea la un hotel de 4 stele (cu o poziționare excelentă și un mic dejun delicios) au costat 349 de euro.

Deja au început să posteze niște oferte extrem de atractive pentru Crăciun (Viena și Lisabona), pentru Revelion (17 zile în Thailanda) și pentru ianuarie 2018 (tot Thailanda), așa că dacă vreți o vacanță low cost, dar cu zbor și cazare foarte ok, urmăriți-le pagina de Facebook.

India – 396 euro (ianuarie 2017)

În martie anul trecut am descoperit pe site-ul companiei aeriene Fly Dubai oferte pentru zeci de destinații exotice (Maldive, Tanzania, Bangkok etc) toate între 200 și 500 de euro.

Am ales India pentru 14 zile în ianuarie 2017 și am plătit 246 de euro de persoană pentru un zbor dus-întors (cu escală în Dubai). Cazările în cele 5 orașe s-au ridicat la aproximativ 150 de euro, ceea ce pare șocant, știu, dar trebuie să țineți cont de faptul că India este o țară extrem de săracă, cu prețuri foarte mici.

Cei de la Fly Dubai lansează anual, în martie, super-oferte, așa că vă recomand să stați cu ochii pe site-ul lor.

Am mai aflat de oferte faine de călătorii (deși nu le-am încercat) de pe Travelator, Aventurescu, Lipa-Lipa și Imperator Travel.

Voi de unde vă inspirați pentru vacanțe cu buget redus? 🙂