În decembrie anul trecut am creat o serie limitată de 100 de lumânări din soia 100% naturală, cu cristale semiprețioase.

Erau primele astfel de lumânări din România/partea asta de lume și, pentru mine, aveau să fie și ultimele. Asta deoarece atunci când le-am creat nu mi-am imaginat nicio continuare. Am vrut doar să-mi demonstrez că pot materializa o idee la care am visat doi ani.

Apoi am primit zeci de mesaje și emailuri de la voi, cei care ați cumpărat lumânările. Mi-ați scris cât de mult v-au plăcut vouă sau celor dragi și că vă doriți încă una. Am mai primit, probabil, sute de mesaje și de emailuri de la voi, cei care n-ați apucat să cumpărați o lumânare, dar care vă doreați una.

Și chestia asta m-a făcut atât de bucuroasă, încât am decis să fac singurul lucru pe care puteam să-l fac – o nouă colecție limitată Lux Obscura. 😀

Spre diferență de prima ediție, am decis să înlocuiesc cristalele cu pandantive pentru a le transforma în cadoul ideal de 8 martie.

Pentru femeile care iubesc lumânările parfumate, bijuteria va fi o surpriză minunată.

Pentru iubitoarele de bijuterii, lumânarea parfumată va veni ca o completare specială.

Iar pentru majoritatea femeilor (care iubesc atât lumânările parfumate, cât și bijuteriile), e combinația perfectă.

Am înlocuit 4 dintre parfumurile din ediția anterioară cu variante mai primăvăratice și pirita cu un cristal special – ochiul de tigru.

Ceara a rămas, bineînțeles, tot soia 100% naturală, iar parfumurile sunt special concepute pentru aceasta.

Așa că, fără alte introduceri, permiteți-mi să vă prezint starurile din noua ediție limitată Lux Obscura. 😀

Alis Volat Propriis (She Flies With Her Own Wings) – SOLD OUT

O lumânare cu un pandantiv din carneol, cristal care crește încrederea în propriile forțe și oferă sprijin pentru reușita în carieră. Carneolul stimulează, de asemenea, creativitatea și redă motivația. Boss lady much? 😉

Parfum:

Noul parfum Alis Volat Propriis este o combinație dulce, dar sofisticată, de bergamotă, patchouli și vanilie și este inspirat de parfumul meu preferat din adolescență. 😊

A fost purtat de:

Profetul Mahomed, care avea un inel cu carneol, pe care îl folosea ca pecete. Împăratul Napoleon s-a întors, de asemenea, din Egipt cu un carneol, pe care l-a purtat tot restul vieții asupra lui.

Ama Te Ipsam (Love Yourself) – SOLD OUT

O lumânare cu un pandantiv din cuarț roz, piatra iubirii necondiționate. Cuarțul roz este cunoscut pentru faptul că ajută la atragerea și păstrarea iubirii – nu doar de la ceilalți, dar și de la sine, pentru sine.

De asemenea, potrivit specialiștilor în cristaloterapie, cuarțul roz aduce prietenie și fericire, liniște, respect de sine, capacitatea de a ierta, toleranță, căldură și compasiune.

Parfum:

Am păstrat același parfum pentru Ama Te Ipsam (coacăze, vanilie și iris), mai ales după feedback-ul vostru entuziast. 😃

A fost purtat de:

Zeița Isis, care, potrivit legendelor egiptene, folosea cuarțul roz pentru a-și menține tinerețea și frumusețea veșnice.

Post Tenebras Lux (Light After Darkness) – SOLD OUT

O lumânare cu un pandantiv din cuarț fumuriu, cristal care îndepărtează teama și tristețea și le înlocuiește cu un sentiment de siguranță. Piatra stimulează, de asemenea, gândurile pozitive și înlătură blocajele emoționale.

Parfum:

Și pentru Post Tenebras Lux am păstrat combinația dulce și jucăușă de caramel, piersici și iasomie, de altfel una dintre preferatele mele. 😍

A fost purtat de:

Vechii druizi, care considerau că această piatră sacră absoarbe energia negativă din corp și o eliberează în pământ, unde poate fi neutralizată organic.

Luceat Lux Vestra (Let Your Light Shine) – SOLD OUT

O lumânare cu un pandantiv din citrin, piatra optimismului și a bucuriei. Citrinul este cunoscut pentru că stimulează energia, încrederea în sine și starea generală de bine.

Parfum:

Pregătiți-vă pentru o explozie aromată de pere, vanilie și miere. Dacă vă plac parfumurile dulci, o să-l iubiți pe acesta.

A fost purtat de:

Regina Victoria a Marii Britanii, a cărei pasiune pentru acest cristal l-a transformat într-un simbol al luxului în epocă.

In Omnia Paratus (Ready For Anything) – SOLD OUT

O lumânare cu un superb pandantiv din malahit, un cristal de transformare, care încurajează schimbarea și asumarea de riscuri.

Specialiștii în cristaloterapie consideră că malahitul îți permite să rupi legăturile toxice și să abandonezi tiparele perimate, care nu-ți mai sunt de folos. De asemenea, ajută la depășirea temei de confruntare, dar și a temei de a fi văzut, ajutând purtătorul să-și reia locul de drept în lume.

Parfum:

Am pornit de la ideea de transformare și de schimbare și am ales un buchet îmbătător de lăcrămioare, frezii, iasomie și patchouli. Imaginați-vă că alergați pe un câmp de flori, primăvara – aceasta e senzația pe care o ai mirosind acest parfum.

A fost purtat de:

Egiptenii antici ca amuletă împotriva răului, dar și de țarii ruși, care îl considerau o piatră a împlinirii.

Luctor Et Emergo (I Struggle And Emerge) – SOLD OUT

O lumânare cu un pandantiv din ametist, cristal considerat un calmant natural. Ametistul reduce stresul, calmează irascibilitatea, îndepărtează negativismul și tristețea și echilibrează emoțiile purtătorului.

Parfum:

Ce parfum mai potrivit pentru cristalul considerat un calmant natural decât înmiresmata și relaxanta lavandă?

A fost purtat de:

Numeroși monarhi, ca simbol al regalității. Se numără, de altfel, printre cristalele care împodobesc bijuteriile Coroanei Regale Britanice și era piatra favorită a Reginei Ecaterina cea Mare a Rusiei.

Esto Quod Es (Be What You Are) – SOLD OUT

O lumânare cu un pandantiv din ochi de tigru, cristalul care ajută la descoperirea sinelui autentic. Ochiul de tigru amplifică îndrăzneala și încredere în sine și contribuie la dorința de a te afirma.

Parfum:

Dacă la ediția anterioară am folosit un parfum destul de puternic pentru această lumânare (portocală, mimosa și vetiver), acum am decis să folosesc unul delicat: floarea de cireș japonez.

Am pornit de la simbolistica japoneză, unde florile de cireș sunt deseori asociate cu simbolul tigrului, dar mi se pare că se potrivește perfect și cu ideea de a înflori la adevăratul tău potențial.

A fost purtat de:

Soldații romani, ca talisman în războaie. Și, dacă e să ne luăm după expansiunea Imperiului Roman, se pare că a funcționat.😄

Amor Vincit Omnia (Love Conquers All) – SOLD OUT

O lumânare cu un minunat pandantiv din smarald, considerat piatra dragostei și a succesului. Printre numeroasele sale beneficii, smaraldul stimulează dragostea, armonia în cuplu și loialitatea.

Parfum:

Aici am păstrat fabulosul amestec de prosecco și citrice, care te face să vrei să sărbătorești iubirea.

A fost purtat de:

Regina Cleopatra, care a dezvoltat o adevărată obsesie pentru acest cristal, considerat de egipteni simbolul tinereții eterne.

Vince Malum Bono (Overcome Evil with Good) – SOLD OUT

O lumânare cu un pandantiv din turmalină neagră, considerată un adevărat scut împotriva energiei negative.

Potrivit specialiștilor în cristale, turmalina neagră te protejează de energia negativă din jur, absorbind-o și transformând-o în energie pozitivă.

Parfum:

Delicata iasomie potențează acest cristal și te învăluie într-un nor parfumat de energie pozitivă.

A fost purtat de:

Împărăteasa chineză Tzu Hsi, care a fost atât de fascinată de această piatră semiprețioasă încât a avut peste o tonă de turmalină în colecție ei. #sorrynotsorry

Nunc Aut Nunquam (Now Or Never) – SOLD OUT

O lumânare cu un pandantiv din aventurin verde, considerat cel mai norocos cristal. Aventurinul verde încurajează ieșirea din zona de confort și conferă încredere în sine și curaj purtătorului.

Parfum:

Am păstrat același amestec sexy de cuișoare, rodie și piper roz, care a fost atât pe placul doamnelor, cât și al domnilor.

Carpe Noctem (Seize The Night) – SOLD OUT

O lumânare cu un pandantiv din calcit portocaliu, cristalul care sporește îndrăzneala, creativitatea și senzualitatea.

Parfum:

Și această lumânare și-a păstrat parfumul original: un melanj dulce și refreshing de portocale roșii, miere și gardenia, pe care îl iubesc. ❤️

A fost purtat de:

Vikingi, în timp ce navigau, deoarece credeau că îi ajută în orientarea pe mare.

Fun fact: faimosul Sfinx din Egipt e format (și) din calcit.

***

Dacă una sau mai multe lumânări v-au cucerit sau v-au inspirat să le oferiți cadou unei femei minunate din viața voastră, le puteți comanda la luxobscura.candles@gmail.com.

Ca și data trecută, fotografiile pe care le vedeți aici și în catalog au fost realizate de Octavian Ioniță, pe care vi-l recomand cu cea mai mare căldură. Nu doar că e talentat, foarte profesionist și serios, dar e și extrem de pasionat de fotografie, ceea ce se vede din plin.

PS: Toată munca la această nouă serie limitată nu ar fi fost posibilă fără surorile mele, Lia și Yvonna, pe care le iubesc și cărora le sunt, ca de obicei, veșnic recunoscătoare. Yvonna este, de altfel, și cea care vă va răspunde la emailuri – v-am lăsat pe cele mai bune mâini pe care le știu.  😊

Puteți urmări aventura lumânărilor Lux Obscura și pe Facebook și Instagram.