Cam asta văd de 24 de ore. Întuneric de diferite texturi (ai crede că întunericul e plat, dar e plin de texturi).

Ieri ar fi trebuit să fie o zi banală, care să se încheie cu un Revelion petrecut acasă, cu animăluțele noastre bolnave.

Dar un accident domestic, pe care îl pot descrie doar ca mindfuck și absurd, mi-a ars corneea ochiului stâng și m-a făcut să ajung la două spitale de urgență.

La Floreasca am fost pe mâinile unei echipe de medici tineri și foarte faini (mulțumiri în special domnului doctor Olaru) care mi-au făcut tot felul de investigații și de analize, radiologii și injecții.

De acolo am mers La Spitalul de Urgențe Oftalmologice, unde mi-au făcut spălături oculare și mi-au turnat în ochi diferite substanțe care mă ardeau ca un acid (and I should know how that feels).

Cu toate că aveam un ochi bandajat, care mă ardea, seara s-a încheiat pe ritmuri de Sinatra, ascultând descrierea artificiilor pe care nu le puteam vedea, bând șampanie pentru copii și mâncând struguri. N-a fost cel mai rău Revelion, after all.

E prima dată când dictez un text, pe care mi-l publică altcineva. De ce fac tot acest efort?

În primul rând, ca să normalizam viața pe social media. Există și paiete și petreceri și vacanțe exotice, dar există și accidente stupide, durere și tristețe. Chiar și de Revelion.

Așa că dacă ați avut un Revelion banal, în timp ce i-ați invidiat pe alții, sunt aici să vă spun că Revelionul vostru a fost foarte ok. Iar dacă ați avut un Revelion mai puțin fericit, sunt aici să vă spun că vă înțeleg, că îmi pare rău și vă îmbrățișez.

În al doilea rând, să le mulțumesc prietenilor pentru mesajele de Anul Nou și să le spun că deși îmi sunt citite regulat, nu le pot vedea și nu le pot răspunde. De altfel, deși îmi vor fi citite toate mesajele sau comentariile de la voi, dacă vor exista, din păcate nu pot să vă răspund deocamdată.

Vă doresc un 2023 bun și blând și abia aștept să ne vedem (pun intended). ❤️

Foto main: Robert Rauschenberg, Untitled [glossy black painting].