Later Edit: Câștigătoarele concursului sunt Alina Ceaușescu și Gabriela (care nu și-a lăsat numele complet). Felicitări, fetelor și vă aștept cu impresii după o lună! 😀

Ultima oară când am arătat bine în costum de baie (după standardele mele, nu cele ale Victoria’s Secret, să ne înțelegem) a fost în 2016. Tot atunci a fost și ultima dată când am mers la sală (ca să arăt bine în costumul de baie, ahahaha).

Anul acesta, după o pauză de 2 ani, mi-am reintrat în formă (și în blugii vechi 😀 ) cu Fitpass, cea mai flexibilă aplicație de fitness pe care am încercat-o până acum.

***

Nu sunt cea mai sportivă persoană pe care ați întâlnit-o vreodată. Alerg doar în 2 situații: 1) dacă sunt urmărită de cineva pe o alee întunecată și 2) dacă văd trecând un burger sau ice cream van (true story, din păcate).

În 2016, însă, urma să-mi petrec o săptămână întreagă în costum de baie, la bordul unui catamaran în Grecia, perspectivă care m-a transformat peste noapte din fitness zero în fitness hero.

Am mers aproape zilnic la sală timp de câteva săptămâni până când, spre șocul meu, am început să văd urmele a ceva ce păreau mușchi în zona abdominală. Vâsleam pe rowing machine de parcă eram urmărită pe Nil de zeci de crocodili înfometați și alergam pe bandă de parcă Usain Bolt era în spatele meu, făcându-mi avansuri nedorite. În fine, ați prins ideea.

În septembrie 2016, după vreo 2 luni intense de antrenament, nimeni nu m-ar fi putut confunda cu Sara Sampaio (decât dacă persoana respectivă ar fi avut astigmatism hipermetropic compus), dar nici nu țipam speriată dacă îmi vedeam reflexia în oglindă. Arătam decent, cu alte cuvinte.

Poză cu dovada că am arătat decent în costum de baie, în 2016. Good luck finding me. :))

Apoi a venit 2017, anul în care m-am operat (ceea ce a venit la pachet cu interdicția de a face mișcare cu brațele, câteva luni) și n-am avut voie să stau deloc la soare (deci adio presiunea de a arăta bine la plajă). Lipsa de mișcare și-a spus însă cuvântul nu atât asupra fizicului meu, cât asupra psihicului meu. Adio, endorfine și dopamină, hello stress, oboseală și anxietate.

În decembrie anul trecut am decis că nu mai pot să continui așa și v-am povestit că sora mea, Yvonna, și cu mine urma să încercăm Fitpass, o aplicație pe care o descoperisem recent.

Mecanismul Fitpass e simplu: descarci aplicația, îți cumperi unul dintre cele 4 abonamente și ai acces gratuit la zeci de săli de fitness sau studiouri de yoga și dans din oraș. Ceea ce, dacă ai un program flexibil și/sau toleranță scăzută la monotonie (ca mine) e fantastic.

Cei de la Fitpass mi-au scris în urma acelui articol și ne-au oferit, Yvonnei și mie, câte un abonament Core (cu 12 intrări) pentru a testa aplicația. Au urmat 30 de zile în care, pe lângă orele de yoga și pilates pe care ni le propusesem, am ajuns să practicăm și niște sporturi în premieră pentru amândouă (mai multe despre asta, în articolul de mâine).

Ce mi-a plăcut la Fitpass

Varietatea

Ai acces la sute de sporturi/activități care nu există nicăieri în cadrul aceleiași săli din București sau din țară.

De la fitness, înot, karate, balet, yoga, pilates, breakdance, squash, kick boxing, zumba, aerobic, spinning și până la aqua gym, krav maga, fitball, Insanity, kangoo jumps, salsa, yogilates sau dancehall, poți încerca orice sport îți trece prin cap cu Fitpass.

Flexibilitatea

Cu excepția perioadei în care am avut un job cu sală de fitness în curte, mersul la sală înainte sau după birou era mereu o bătaie de cap. Cu Fitpass îți poți alege dintre mai multe săli de fitness din zona casei/biroului tău, astfel încât să nu pierzi timp prețios pe drum.

Prețul avantajos

Există 4 tipuri de abonamente Fitpass (prețurile sunt valabile pentru București):

Lite (69 lei – 4 intrări/lună) – acum redus la 62 lei
Base (119 lei – 8 intrări/lună)  – acum redus la 107 lei
Core (139 lei – 12 intrări/lună) – acum redus la 125 lei și
Everyday (199 lei – 1 intrare/zi timp de o lună) – acum redus la 179 lei.

Noi am avut abonamentul Core, cu 12 intrări pe lună, dar am ales multe activități care au avut un cost suplimentar față de abonament. Mai jos am calculat cât ne-au costat cele 12 ședințe pe lună cu Fitpass și cât ne-ar fi costat fără aplicație.

💶 Cost Fitpass Core: 125 lei
💶 Cost suplimentar: 105 lei
💶 Cost total: 230 lei
💶 Fără Fitpass: 470 lei
💶 Economie: 240 lei

Ce nu mi-a plăcut la Fitpass:

Deși foarte ușor de folosit și de navigat, site-ul Fitpass nu este actualizat la zi. Așa am ajuns să sunăm să ne facem programare la o oră de yoga și să aflăm că sala este închisă temporar, pentru că-și schimbă sediul (deși figura în programul Fitpass).

La fel, un curs de yoga la o altă sală a fost anulat definitiv, deși e încă activ pe site-ul Fitpass și un alt studio de yoga era închis temporar (pentru că profesorii erau plecați în India), deși apărea pe site ca fiind deschis. Pentru a evita încurcăturile, vă recomand să faceți ca noi și să verificați direct pe site-ul sălii/studioului care vă interesează.

Oricum, cei de la Fitpass m-au asigurat că lucrează chiar acum la soluții pentru a rezolva această problemă și a oferi un orar updatat zilnic.

Cum m-a ajutat Fitpass:

💪 Am slăbit într-o lună vreo 2 kilograme, continuând să mănânc destul de prost (mai ales zahăr, mon amour) și am scăpat de câțiva centimetri pe șolduri și abdomen.

💪 Datorită varietății mari de activități pe care le-am încercat (yoga, pilates, kangoo jumps, body art, trambuline jumping, balet etc.), am văzut sportul pentru prima dată în viața mea ca pe ceva distractiv, nu ca pe o corvoadă.

💪 Am început să mă simt mai bine pe plan psihic, să dorm mai bine, să fiu mai puțin stresată și agitată.

💪 Am descoperit săli și studiouri noi din București, în care altfel n-aș fi ajuns niciodată și am cunoscut mulți instructori și antrenori talentați și pasionați.

Cum puteți testa și voi Fitpass:

Am de dăruit 2 abonamente Fitpass Core (cu 12 intrări fiecare) pentru 2 cititoare/cititori din București, Brașov, Constanța, Târgoviște, Ploiești, Pitești, Craiova, Călărași, Timișoara sau Brăila (orașe în care există Fitpass în România).

Pentru a câștiga unul dintre cele 2 abonamente, vă rog să-mi lăsați un comentariu la acest articol până sâmbătă, 24 februarie, la ora 23:59, în care să-mi spuneți ce sporturi ați vrea să încercați cu aplicația Fitpass.

Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți cu random.org și anunțați tot aici în articol (prin later edit, în primul rând al acestui articol) și în comentarii luni, 26 februarie. Succes! 😀

Ca să vă faceți o idee despre ce activități ați putea încerca cu Fitpass în București, mâine voi publica un review al sălilor de fitness și al studiourile de yoga pe care le-am încercat cu Yvonna luna trecută. 🙂