Această este o (scurtă) poveste despre cea mai frumoasă carte din lume și unul dintre cele mai neașteptate cadouri pe care le-am primit vreodată.

Acum un an am scris pe blog despre blackout poetry, un exercițiu creativ foarte fain pe care l-am descoperit și am vrut să-l împărtășesc cu voi. Am povestit atunci despre Tom Phillips și despre cartea sa, ”A Humument”, care e, practic, Biblia blackout poetry.

Mai în glumă, mai în serios, am scris că dacă prietenii mei nu știu ce să-mi ia de Crăciun sau de ziua mea, cartea asta is IT. Needless to say, nimeni dintre prietenii mei n-a citit cu atenție acel paragraf. 🙄

În martie anul acesta, am primit un email de la D., o cititoare pe care n-o cunosc personal, în care mă întreba dacă am primit între timp cartea. I-am spus că nu.

Atunci D mi-a scris cel mai neașteptat lucru:

”Am comandat-o eu și vreau sa ti-o trimit, numai ca nu știu cat dureaza pana o primesc. Am zis sa te anunț, sa nu o iei și tu intre timp. :)”.

Mi-a explicat apoi că gestul vine ca mulțumire pentru articolele pe care le-am scris de-a lungul timpului și care au ajutat-o mult.

Am recitit de multe ori mailul ei, cu emoție și recunoștință. Un străin complet a reținut ce îmi doresc și mi-a scris în plină pandemie să-mi spună că vrea să-mi trimită cadou acel ceva. You can’t get more generous and wonderful than that.

Între timp, cartea a ajuns la mine și e mai frumoasă decât credeam (SWIPE LEFT în postarea de mai jos să vedeți câteva dintre cele 367 de pagini). V-o recomand călduros ca coffee table book sau carte de răsfoit sâmbătă dimineața la cafea. E o bucurie vizuală și emoțională.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ina Țăranu-Hofnăr (@inoza.ro)

D., îți mulțumesc încă o dată pentru cadou. Așa cum îmi spuneai și în dedicație, nu-mi fac prea des simțită prezența pe blog. Dacă acest lucru se va schimba în zilele următoare, să știi că e (și) datorită gestului tău. ❤️

Articol publicat inițial pe Instagram.