Am o prietenă care își face vision boards de câțiva ani și, în fiecare an, ca prin magie, tot ce trece acolo i se îndeplinește. Ba nu: uneori realitatea îi depășește așteptările.

Și da, știu că asta are mai mult de-a face cu cât e de deșteaptă, de capabilă și de ambițioasă și mai puțin cu black voodoo, dar cred că o ajută că își are țelurile mereu la vedere.

Am decis, așadar, că 2023 n-o să mă prindă fără un vision board. Și, pentru că am găsit mai multe variante simpatice de a face un vision board, vreau să le împărtășesc cu voi, poate ne facem împreună. 😀

Vision board în Canva

Pentru varianta scurtă și la obiect, urmăriți videoul ăsta de pe Pinterest.

Pentru varianta cu mai multe tips & tricks, urmăriți video-ul de mai jos de pe YouTube.

Ce mi se pare foarte simpatic aici e că tipa îți arată (de la min 9:27) cum, pe lângă desktop/screensaver, îți poți folosi vision board-ul și ca background pentru Google Chrome.

Cu alte cuvinte, de fiecare dată când deschizi un tab nou, în loc să vezi pagina albă de la Google, poți vedea în fundal vision board-ul tău. Hei, țelurile care nu se văd se uită, so eyes on the prize, ok?

Vision board pe Landing

Milenialii care mă urmăresc sigur țin minte Polyvore. Dacă nu aveai cont acolo, clar nu erai pasionat/ă de modă. Pentru zoomeri: vorbesc despre un site din epoca calcolitică, din aceeași perioadă în care sumerienii inventau roata.

Ei bine, două zoomerițe au reinventat Polyvore. I-au spus Landing și l-au transformat într-un spațiu unde poți face colaje sau vision boards și te poți inspira de la alți pasionați.

Și, înainte să râdeți de faptul că cineva ar crea un site unde să faci vision boards, cele două fondatoare au ajuns în topul Forbes 30 under 30 și au strâns investiții de 3 milioane de dolari pentru proiectul lor.

Vision board acordeon

Pentru aceia/acelea dintre voi care preferați metoda clasică, de a decupa și a lipi imagini pe hârtie, am descoperit o variantă clasică, with a twist. Respectiv, un vision board din hârtie, dar portabil.

Dacă faceți parte dintre cei care călătoresc des în interes de serviciu sau pentru a se relaxa, un vision board pus pe peretele de acasă devine inutil. Varianta de mai sus, însă, de tip acordeon, vă poate însoți în orice cameră de hotel din lume, dându-vă un sentiment de familiaritate și amintindu-vă de țelurile voastre.

Orice variantă de vision board ați alege, important să vă distrați cât îl faceți și să-l țineți la vedere. Ne auzim la final de 2023, să-mi spuneți dacă v-a ajutat. 😉

PS: Aici găsiți 48 de posibile modele de vision boards.

Foto main: Canva