Dacă aveți prieteni care-și țin mereu pașaportul la îndemână și știu orarul zborurilor mai bine decât un controlor de trafic aerian, am pregătit o listă de posibile cadouri pentru ei. 🙂

***

Husă troler – 119 lei

Am descoperit proiectul Mappamonde prin vară, pe un site de crowdfunding. Patru tineri antreprenori români au venit cu o idee excelentă: să creeze huse care să protejeze trolerele de praf și de zgârieturi, făcându-le în același timp ușor de recunoscut și foarte chic.

Puteți alege dintre 3 colecții: Ethno, Exotic Hustle sau Basic sau, dacă vreți să faceți un cadou cu adevărat memorabil, comandați o husă custom (199 lei).

PS: Dacă prietenul/prietena căruia/căreia vreți să-i faceți cadoul e puțin narcisist/ă sau are simțul umorului, îi puteți comanda de pe Mappamonde o husă de troler cu propria față pe ea, cum am văzut pe Firebox. :))

Cutie de bijuterii pentru voiaj – 180 lei

V-am mai povestit despre cutiile de bijuterii Stackers de la iLUX.ro.

Frumoase, elegante și practice, sunt cadoul perfect de Crăciun pentru orice iubitoare și colecționară de bijuterii.

Iar dacă respectiva persoană este și o călătoare pasionată, cutia Stackers varianta travel e exact ce-i lipsește din bagaj.

Espressor portabil – 260 lei

Dacă acest espressor portabil Minipresso n-ar fi existat, ar fi trebuit inventat. Vă spun doar atât: cafea Nespresso (pentru că funcționează cu capsule Nespresso) absolut oriunde vreți: pe vârf de munte, în largul mării, în tren sau în mașină, în mers sau într-o pauză.

Are 350 de grame, n-are nevoie de baterie sau de curent electric (e acționat manual, prin presiune) și vă poate oferi un espresso făcut la o presiune de 8 bari în câteva secunde.

Dacă persoana căreia vreți să i-l faceți cadou preferă cafeaua lungo, mai aveți nevoie de un un rezervor Minipresso Tank +, compatibil cu espressorul portabil.

De asemenea, dacă e genul care preferă cafeaua mai puternică, alegeți espressorul portabil Nanopresso (și în varianta colorată, ca cel din imaginea de mai sus). Nanopresso este varianta îmbunătățită a lui Minipresso, și nu doar că e mai ușor și are capacitatea mai mare, dar e și mai puternic (face cafea la presiunea de 18 bari, mai mult decât multe aparate de cafea de bucătărie).

PS: Aviz munțomanilor: espressorul portabil nu poate încălzi apa, deci aveți nevoie și de un fierbător sau de un termos. 🙂

Rucsac handmade – 150 lei

Am descoperit pe breslo magazinul Wild To Wear, care are niște rucsacuri foarte simpatice, făcute manual. Partea de sus și fundul rucsacului sunt făcute din piele naturală reciclată, iar restul din bumbac.

Pentru o amică/un amic pasionat de călătorii, care are nevoie de un rucsac compact și practic, modelul Hexagon mi se pare foarte simpatic și cu un aer ușor retro.

PS: există un singur model disponibil, din păcate, așa că dacă vă place, nu stați pe gânduri. 🙂 Mai există și modelul Around The World (220 lei), cu un buzunar întărit pentru un laptop mic. La fel, un singur exemplar.

Jurnal Moleskine Travel – 139 lei

Pentru iubitorii de călătorii din viața voastră care sunt și iubitori de scris, un cadou minunat mi se pare un jurnal de călătorii. Am ales varianta Moleskine pentru că este un brand clasic, pe care iubitorii de papetărie îl apreciază deja. Puteți vedea aici cum arată la interior.

PS: Dacă persoana căreia vreți să-i faceți cadoul preferă să călătorească mai light, o alegere mai potrivită poate fi Carnetul de notițe Legami Travel (19,90 lei).

Bonus:

Pentru călătorii cu preferințe ceva mai practice, vă recomand cadouri pe măsură 🙂

✈️ Un set organizator bagaje de călătorie (am găsit numeroase variante pe Amazon și la noi pe emag și pe un site numit shipgratis.ro)
✈️ Un adaptor de călătorie pentru diferitele prize din lume
✈️ O baterie externă (eu am de vreo 2 ani modelul Asus ZenPower, l-am avut cu mine prin Europa și India și s-a comportat foarte bine – încă îl folosesc)
✈️ Un set de travel cu cântar și sigilii de bagaje (pentru amicii ușor paranoici sau care au avut experiențe neplăcute prin aeroporturi)

***

Sper că ați găsit ceva care să vă placă printre recomandările de azi și dacă mai aveți și altele, feel free să ni le împărtășiți în comentarii. 😀