După cosmetice și bijuterii, continuăm seria articolelor despre branduri românești cu unul despre accesoriile mele preferate – gențile.

***

Moștenesc de la mama pasiunea pentru gențile din piele impecabil realizate, pe care nu le consider un moft, ci o investiție pe termen lung. Și, tot la fel ca mama, cele mai multe laude și exclamații admirative le-am primit pentru genți achiziționate în România, de la branduri autohtone foarte puțin sau deloc cunoscute.

Mai jos, am încercat să vă prezint, pe scurt, câteva dintre aceste branduri românești de genți, unele newcomers, altele deja cu un lung istoric pe piață. N-am inclus numele foarte cunoscute (Musette, Mihaela Glăvan, Mihai Albu, Iutta etc.), dar dacă am uitat/ratat/n-am auzit de vreun brand care vă place sau pe care îl dețineți, scrieți-mi un comentariu și o să deschid o listă de bonusuri. 🙂

Genți statement

Bianca Georgescu

Fie că vorbim despre gențile din piele imprimată cu aspect uzat (clutch-ul acesta maxi și această geantă de umăr sunt ah-mazing!), fie despre gențile cu imprimeuri inspirate din dantelă, n-ai cum să porți o geantă creată de Bianca Georgescu și să treci neobservată.

Geantă Saba, 728 lei

Irina Florea

Irina se joacă cu volumele și cu geometria într-un mod fabulos și mă face să mă întreb de ce am aflat de ea abia acum și de ce nu am încă una dintre gențile ei în șifonier. 😀 Uitați-vă numai la frumusețile astea triunghiulare sau rotunde. Ca să nu mai spun nimic despre minunățiile astea semicerc.

Geantă C Bag, piele albă

Bookletta

Combinația perfectă pentru pasionatele de genți și de lectură, piesele imaginate de Rusanda Cojocaru pentru Bookletta lasă la vedere, datorită unui mic buzunar, cartea pe care o citești.

Geantă MINI red, 505 lei

Genți cu modele tradiționale

Dia Handmade

Creațile Dianei Groza mi se par minunate și la niște prețuri incredibil de mici, având în vedere că vorbim despre genți din piele, handmade, brodate manual! Printre preferatele mele (în afară de superba geantă galbenă de mai jos) este și această geantă roșie cu alb. De asemenea, am văzut că vara aceasta face, în colaborare cu sora ei, genți cu orașe europene, care arată foarte simpatic și costă 250 de lei.

Geantă din piele naturala, handmade, brodata manual, 300 de lei

Chlor

Am inclus în listă un singur brand de genți care nu sunt din piele, pentru acelea dintre voi care își doresc un accesoriu de inspirație tradițională, dar cu aspect mai casual (bun de scos la piață, la plajă, la cumpărături etc.). Cei de la Chlor spun că toate gențile sunt realizate manual, folosind aceleași materiale și tehnici urmate de strămoșii noștri.

Geantă Aripile morii, 110 lei

Genți funky

Koja Concept

Koja Concept este un mic atelier din Iași, care are doar un an vechime, dar care produce niște genți superbe (dacă vă plac gențile supradimensionate și rucsacurile, la fel de mult cum îmi plac mie). Nu pot să le reproșez decât că nu au prețurile afișate, în rest sunt fantastici.

Geantă coș mare, model 4

Atelier Irina Lefter

Dacă vreți o geantă cu un vinyl (adevărat) încorporat, atelierul Irinei Lefter este locul în care trebuie să ajungeți. 🙂 Irina mai face, de asemenea, niște genți geometrice și ovale foarte faine.

Geantă CH2 Vinyls One Capucio, 890 lei

Dada

Geanta mea shopper de la Dada (pe care o am de mai bine de 5 ani) a fost mereu sursă de complimente și de întrebări. I-am luat și mamei una cadou, acum câțiva ani, și s-a bucurat de aceeași atenție. 🙂

Geantă Espresso, 680 lei

Bogdan Deliu

Pe Bogdan l-am cunoscut acum câțiva ani, ocazie cu care mi-a povestit că fiecare geantă e rezultată 100% din munca lui: vine cu ideea, face design-ul 3D, taie pielea, o vopsește, o coase, o imprimă cu laser etc. Mai mult decât gențile, care mi-au plăcut foarte mult, mi-a plăcut pasiunea cu care vorbea despre munca lui. Pentru mine așa arată fericirea adevărată: când între muncă și pasiune nu există linie de demarcație.

Geantă wheely, roșu cu negru

Lyria

Deși au un design cât se poate de clasic, am trecut creațiile Lyria la capitolul funky datorită picturilor manuale. Nu oricine poate purta o astfel de mică operă de artă. Mama mea are, bineînțeles, nu una, ci două. 🙂

Geanta Coco, 629 lei

Genți lady-like

YVY

Inițial o afacere de familie, YVY este un brand cu o vechime de peste 40 de ani pe piața din România. În 2005, fabrica a fost preluată de Ioana Ionescu, tânăra care a rebranduit afacerea și i-a dat un suflu nou. Fiecare geantă poate fi personalizată, contra-cost, cu inițialele purtătoarei și transformată într-un smart bag (i se adaugă un încărcător și o lumină interioară).

Geantă The Céleste Bleumarin Croco, 499 lei

Wild Inga

Ca și în cazul YVY, pielea premium din care sunt realizate gențile Wild Inga este importată din Italia. O combinație de eleganță atemporală și minimalism contemporan, Wild Inga are atât genți office sau de shopping, cât și de seară sau de lux (inclusiv cu broderii manuale). Ca o posesoare a unei genți de voiaj din piele, apreciez, în mod deosebit, faptul că au și asemenea produse.

Geantă Mini Scarlet Galbenă, 314, 25 lei

Maestoso

V-am spus, acum ceva vreme, că voi, cititoarele mele, sunteți mai deștepte, talentate și mai speciale decât ale altora. 😀 O dovadă în acest sens este și brandul de genți Maestoso, creație a uneia dintre cititoarele mele, Claudia Tecuceanu. De profesie arhitectă, Claudia a transferat pasiunea pentru rigurozitate și geometrie în realizarea acestor genți elegante și atemporale.

Nude & Snake Print Square Bag, 550 lei

Rena

O combinație de genți brodate manual, genți cu design retro și genți shopper moderne și minimaliste, brandul brașovean Rena are câte ceva pentru toate gusturile.

Geantă Silva din piele întoarsă cu broderie manuală, 810 lei

SASHaccessories

Cum poți personaliza o geantă astfel încât să o poți asorta la mai multe ținute? La această întrebare s-a gândit designerul Gia Băcioiu atunci când a creat ceea ce a numit ”My Dream Bag”. Dotată cu un accesoriu detașabil, pe care îl poți schimba în câteva secunde, My Dream Bag promite să fie cea mai versatilă piesă a garderobei tale.

My Dream Bag verde smarald, 410 lei

Genți din lemn

Climent Art

Combinații inedite de piele naturală cu lemn, gențile Climent Art au gravate, majoritatea, elemente tradiționale. De ce lemn? Pentru că e versatil și are o frumusețe caldă, spune creatorul brandului, Răzvan Climent.

Geantă Bianca, 320 lei

Lemnia

N-ai crede că lemnul poate arăta atât de bine ca accesoriu al unei ținute până nu vezi gențile Lemnia. Modelele Circle, Square și Triangle sunt geniale, dar preferata mea e clutch-ul Lemnia Blue 5.

Geantă Marina, 406 lei

Genți trendy

Luvers

N-ai cum să treci neobservată cu una dintre gențile piramidă, prismă sau hexagon din colecția Luvers. Nu sunt singura care le apreciază spiritul ludic – ca dovadă, majoritatea produselor sunt deja sold out pe site. Iar borsetele sunt adorabile!

Geantă Double Pyramid, 270 lei

Cathias Edeline

Brandul creat în 2011 de designerul Adeline Cătinaș reinterpretează piesele clasice, dându-le un look edgy sau romantic prin diferite accesorii (ținte, franjuri, perle supradimensionate etc.).

Geantă Laurence, 320 lei

Famous Ninja

Create pentru a ”încuraja spiritul de aventură”, rucsacurile (sau ”geansacurile”) Famous Ninja combină designul minimalist, culorile pastelate și imagini-fetiș pentru Mileniali (flamingo, cerbi, cactuși etc.).

Rucsac Green Leaf, 440 lei

Laura Olaru

Jucăușe și ingenioase, creațiile designerului Laura Olaru combină spiritul ludic cu cel practic. Foarte simpatic mi s-a părut modelul Milenko, dar și gențile care devine borsete (sau invers).

Geantă/borsetă triunghi, 450 lei

Genți hipsterești

Taie dar nu de tot

Creațiile Taie dar nu de tot (clutch-uri, sacoșe, mape, portofele, curele de ceas etc.) sunt realizate de partenerul Lianei Popa de la Aveți și pe Roz. Îmi place aspectul lor brut, imperfect, dar și faptul că sunt cusute manual.

Sacoșă mare din piele

Zvîncă

Genți shopper, din două tipuri de piele, dar și genți mini din combinații de piele și lemn, creațiile Zvîncă par practice și durabile, două calități pe care, eu, una, le caut mereu la o geantă casual, de tip shopper.

Shopper Grafit, 350 de lei

Zig Leather

Simple, frumoase și practice, gențile Zig Leather sunt realizate din piele italienească și pot fi personalizate cu o monogramă sau inițiale, la cerere. Îmi plac cele din gama Smart, care pot fi purtate atât ca geantă de umăr, cât și ca rucsac sau clutch.

Geantă Smart, 420 lei

SAC

La SAC găsiți atât rucsacuri, cât și borsete și genți din piele. Ca o romantică incurabilă ce sunt, preferata mea e geanta delir, pictată manual. :))

Geantă Delir, 519 lei
Foto main: genți Wild Inga