Subscription boxes (în traducere liberă ”cutii de cumpărături pe bază de abonament”) fac viața occidentalilor mai ușoară și mai interesantă de ani buni deja. Deși abia la început, există și la noi câteva astfel de subscription boxes. Care sunt ele și ce conțin vă povestesc în articolul de azi.

***

Știți clasicele abonamente la ziare sau la reviste? Ei bine, pe același sistem funcționează și un subscription box: îți faci un abonament lunar la un anumit tip de produse (cosmetice, cafea, dulciuri, accesorii vestimentare, parfumuri, gustări sănătoase, jocuri, cărți etc.) și le primești lunar acasă/la birou.

Primele subscription boxes au apărut în SUA la începutul anilor 2000, dar abia când două prietene au lansat Birchbox, în 2010, piața subscription box-urilor a explodat. În ce consta cutia Birchbox: 5 produse cosmetice de tip mostră, în fiecare lună altele, în valoare de 10 dolari. Avantajele: clientele încearcă produse noi, economisesc timp și ajung chiar să descopere un nou produs preferat. Dezavantaje: având în vedere că produsele sunt ”surpriză”, poți nimeri și produse care să nu-ți placă. Ei bine, astăzi fondatoarele Birchbox sunt milionare și în SUA s-a ajuns la peste 500 de tipuri de subscription boxes, între 10 și 100 de dolari pe lună fiecare.

Pe Hellosubscription.com am găsit 1776 de subscription boxes din SUA și Marea Britanie care livrează și în România. Ce conțin ele? Aproape orice v-ar trece prin cap:

🎁 seturi de rujuri lichide mate,

🎁 produse cosmetice netestate pe animale,

🎁 articole de papetărie,

🎁 o cravată nouă în fiecare lună,

🎁 cărți de ficțiune,

🎁 cafea,

🎁 accesorii și gustări pentru câini,

🎁 dar și cadouri surpriză pentru fanii Harry Potter sau Game of Thrones

🎁 și chiar o cutie cu ”indicii” pentru împătimiții de mistere/horror numită, sugestiv, Hunt A Killer.

Subscription Boxes made in Ro

Acest tip de cutii-abonament au apărut, mai nou, și în România. Unele au produse de tip surpriză, altele produse pe care ți le alegi tu (dar pe care le primești cu discount, având în vedere că le comanzi regulat).

Le-am enumerat, mai jos, pe cele de care am auzit, dar dacă știți și altele, puteți să le adăugați în comentarii. 🙂

🎁 Dor de vin

În ce constă: În funcție de tipul de abonament, puteți primi între 2 și 4 vinuri românești, care pot fi avanpremiere, noutăți, vinuri artizanale de la crame boutique, ediții limitate sau vinuri rare, selectate de un somelier.
Preț: Abonament Start (2 vinuri/lună): 120 lei, Abonament Standard (4 vinuri/lună): 250 lei, Abonament Premium (4 vinuri premium, în ediții limitate sau nelansate încă/lună): 530 lei, Abonament Degustare (4 vinuri/lună): de la 250 de lei.

🎁 Wineful

În ce constă: O cutie cu 2 vinuri (roșii, albe sau mixte) sau una cu 4 (mixte), alese de somelieri experimentați.
Preț: 2 vinuri – 100 lei/lună; 4 vinuri – 180 lei/lună.

🎁 Beery

În ce constă: O cutie cu 8 beri din întreaga lume. Promisiunea este că, dacă vă veți face abonament pe un an, veți gusta 96 de beri diferite, deoarece berile nu se repetă.
Preț: comandă unică – 149.99 lei, 3 luni: 434.97 lei, 6 luni: 839,94 lei, 12 luni: 1619,88 lei

🎁 Magazinul de ciocolată

În ce constă: Câte 4 tablete de ciocolată artizanală, specială pentru pasionați, livrate lunar.
Preț: 3 luni – 280 lei (livrare lunară), 6 luni – 360 lei (livrare odată la 2 luni), 12 luni – 700 lei (livrare odată la 2 luni)

🎁 Native Box

În ce constă: Mixuri de fructe uscate, nuci, semințe și alte gustări sănătoase.
Preț: Abonament 12 mixuri de 100 gr fiecare – 99 lei/lună, Abonament ProSnacker – 139 lei/lună

🎁 WAWA Cosmetics

În ce constă: Îți alegi de pe site-ul Wawa minimum 3 produse cosmetice (toate sunt făcute în România și cu ingrediente 100% vegetale) care îți vor fi livrate, apoi, lunar.
Preț: Produsele comandate lunar sunt cu 30% mai ieftine decât cele de pe site.

🎁 My Beauty Box

În ce constă: Cutii cu produse de beauty & cosmetică, de la diverse brand-uri (găsiți aici lista). Produsele nu sunt surpriză, în momentul în care vă alegeți cutia, vedeți ce conține.
Preț: de la 70 la 220 de lei (cea mai scumpă cutie conține și un top de fitness)

🎁 Evertoys

În ce constă: O cutie cu jucării pentru copii, în fiecare lună alta. Dezavantaj: jucăriile sunt returnate după o lună. Avantaje: copilul încearcă ceva nou în fiecare lună și economisiți spațiu de depozitare.
Preț: Abonament Basic – 69 lei, Premium – 99 lei, Supertoy – 129 lei.

🎁 Cutia Țăranului

În ce constă: Legume, carne, ouă, lapte sau brânzeturi, direct de la țărani autentici. În funcție de zona în care locuiți, puteți verifica aici ce cutii sunt disponibile.
Preț: Diferă în funcție de cutia aleasă. Pentru București, o cutie cu legume pentru 2-4 persoane costă 60 de lei/săptămână.

🎁 Nasul Roșu

În ce constă: Legume de sezon, aduse direct acasă. Am o prietenă care primește o cutie de legume săptămânal de la ei și e foarte mulțumită.
Preț: cutia mică (2-3 persoane) – 55 lei/săptămână; cutia mare (3-4 persoane) – 100 lei/săptămână.

Alte site-uri de unde puteți comanda coșuri săptămânale cu legume: EcoShopping, BioDumbrava, Agricooltural, Legume Fericite, Cosul de Legume, Colina farms.

***

Ce părere aveți despre subscription boxes? Aveți/v-ați face abonament la un astfel de serviciu? Mai știți și altele din România? 🙂