Indiferent unde alegeți să vă petreceți anul acesta vacanța mare, luați cu voi în bagaj haine sau accesorii realizate în România (unele chiar manual), care vă vor garanta o apariție relaxată, dar stylish.

***

Canotiera de flaneur de la Fandacsia (33 euro)

Dintre toate pălăriile, canotierele mi se par imposibil de chic. N-ai cum să vezi una și să nu te gândești la un pahar de rosé, băut pe o terasă de pe Côte d’Azur. Cea pe care v-o recomand pentru vacanță (canotiera de flaneur) e realizată în întregime de mână de Cosmina Nicolescu de la Fandacsia.

Dacă vă simțiți jucăușe, puteți încerca și o tocă din paie, cu bărcuță origami din in. Gâturile succite sunt garantate. 😀

Rochia Zonia de la Framboise (308 lei)

Mărturisesc că am adăugat această piesă vestimentară după ce o cititoare (hello și mulțumesc, Ioana! 😀 ) mi-a scris despre ei pe Instagram.

Mai mărturisesc, cu ciudă, că nu auzisem de fetele de la Framboise până acum, ceea ce e o mare pierdere (pentru mine) pentru că îmi plac mult rochiile lor. Au o varietate foarte mare de rochii de zi tip cămașă, perfecte vara la birou, dar și câteva rochii de cocktail très chic.

Pentru acest articol am ales rochia Zonia pentru imprimeul cu iz maritim, dar și pentru că are buzunare (I’m a sucker pentru rochiile cu buzunare!). Bonus: e din bumbac 100%, ceea ce o face o alegere excelentă pentru o zi călduroasă.

Ochelarii de soare Unibrow de la Optimef (620 lei)

Dacă urmăriți contul de Instagram Man Repeller știți deja că ochelarii tip unibrow (adică ”mono-sprânceană”) sunt must have-ul acestei veri. Perechile propuse de ei nu-mi plac neam, dar am găsit una simpatică, culmea, la noi, în România.

Este vorba despre ochelarii Unibrow, creați de duo-ul din spatele Optimef (Bogdan Costea și Andrei Morariu). Bogdan și Andrei nu doar că au reinventat primul brand românesc de ceasuri (Optimef), dar l-au completat și cu o gamă de accesorii foarte cool.

Ochelarii de soare Unibrow sunt concepuți și asamblați în România, cu o maximă atenție pentru detalii (un exemplu sunt lentilele oftalmice Interoptik, fabricate în România după o tehnologie germană).

Sandalele Minimal de la Moja (379 lei)

Dacă vacanța voastră presupune explorarea unui oraș, aveți nevoie de încălțăminte comodă, dar în același timp versatilă și stylish.

Deși în general am oroare de încălțămintea albă, sandalele albe Minimal de la Moja mi se par foarte simpatice și ușor de accesorizat. Merg la blugi, merg la rochii și fuste, merg la salopete etc.

Și, mai important decât atât, au talpa joasă, ceea ce înseamnă kilometri întregi străbătuți fără durere. Bonus: sunt închise în față, ceea ce înseamnă că picioarele voastre vor intra în contact cu mai puțin praf.

Dacă albul nu vă este pe plac, există și varianta pe negru sau pe nude.

Cercei coral și scoici de la Beatrix Color (90 lei)

Pe Beatrice Crancu, creatoarea brandului de bijuterii Beatrix Color, am cunoscut-o datorită unui proiect foarte fain pentru OLX (am scris despre ea aici). Știu, așadar, câtă pasiune pune în munca ei – ar fi în stare să vorbească despre bijuterii și despre cristale ore în șir.

Dar, pentru că nimic nu spune mai bine ”vacanță” decât bijuteriile cu scoici, am ales să nu vă recomand celebrele ei creații cu cristale, ci o pereche de cercei sub formă de coral, cu scoici naturale.

Dacă preferați bijuteriile statement, Beatrice a creat și o pereche de cercei din perle de cultură și alamă, care cu siguranță nu vor trece neobservați. Iar dacă, dimpotrivă, preferați bijuteriile minimaliste, puteți alege colierul din argint și scoică naturală.

Borseta Prism Base de la Luvers (300 lei)

V-am mai povestit despre creațiile celor de la Luvers în articolul despre branduri de genți românești mai puțin cunoscute.

Revin acum cu o recomandare de borsetă de la ei, respectiv Prism Base – Șarpe Colorat, pentru că mi se pare o achiziție extrem de versatilă. Oriunde ați merge vara asta (mai puțin pe Matterhorn), borseta asta mică și utilă poate veni cu voi. Festival? Bineînțeles! Club pe plajă? Fără îndoială! City break? Mai încape vorba?

Bonus: cureaua este reglabilă și, deci, poate fi purtată și pe umăr, ca geantă.

Costum de baie Yellow V de la Moja (149 lei)

Sfânta Rita mi-e martoră că nu mai am loc în dulap de costume de baie (întrebați pe oricine a fost vreodată cu mine într-o vacanță că pot echipa o plajă de nudiști cât ai clipi), dar nu știu de ce, zilele trecute m-am trezit căutând costume de baie românești.

Știam că există o influensăriță care și-a făcut un brand de costume de baie, dar erau prea țipătoare pentru mine. Mai știam apoi de cele de la Nalu, dar mi se păreau prea asemănătoare cu lenjeria. Într-un final am dat peste acest costum de baie întreg de la Moja, care nu doar că arată classy, dar are și un preț decent.

Dacă preferați o variantă clasică, există și pe negru.

Tricou C’est déjà les vacances de la Madi Andronic (125 lei)

N-ai cum să porți unul dintre tricourile vesele din cea mai recentă colecție a Mădălinei Andronic fără să te simți deja în vacanță (chiar dacă faci over-time la birou – why, though?).

Toate tricourile sunt făcute din bumbac 100%, au pe ele imprimate ilustrațiile talentatei Madi și vin în câte 4 variante de culoare, să vă alegeți preferata.

Eu nu mă pot decide între modelele Lemonade și Pomegranate (deși îmi plac și Kalimera și Mermaid și Strawberry și, și, și).

***

Astea au fost recomandările mele pentru astăzi, sper să aveți o vacanță minunată și leneșă, oriunde ați merge și orice ați purta. 🙂