De ziua mea am jucat jocul preferat al Universului. Vă povestesc și vouă, poate vreți să-l jucați. Spoiler: veți câștiga de fiecare dată. 😉

***

Acum câțiva ani, convinsă că în mine zace neexploatată următoarea Meryl Streep/ Cate Blanchet/ Marion Cotillard, m-am înscris la un curs de actorie. Pe principiul ”n-aveți plămâni pentru bucium, dar ce degete bune de pian!”, profesoara mea de actorie n-a comentat în legătură cu abilitățile mele actoricești (sau lipsa lor), dar mi-a spus că am un talent remarcabil la improvizație.

Nu m-am mai înscris și la un curs de improvizație (probabil de teamă să nu aflu că, de fapt, am un talent remarcabil la tenis de câmp), dar am urmărit câteva videouri de la cursurile respective, ca să înțeleg în ce constă. Așa am descoperit unul dintre jocurile de bază în improvizație, care se numește ”Yes, and…”.

Jocul ”Yes, and…” e simplu: atunci când partenerul de scenă inițiază o poveste/un scenariu, n-ai voie să o respingi. Trebuie, în schimb, să go with the flow și să construiești pe baza poveștii respective.

Un exemplu:

Persoana nr 1: Am visat azi noapte că eram gol, în mijlocul biroului. Și când mă uit în jos, în loc de…mă-nțelegi….aveam un telefon.

Persoana nr 2: Da, și asta nu e partea cea mai nasoală. Când dau să mă așez, telefonul începe să sune.

Persoana nr 1: Răspund. Era mama.

Jocul ”Yes, and…” așa cum l-am înțeles eu este, de fapt, despre colaborare creativă, despre a accepta ideea altcuiva și a o îmbogăți. Despre a spune da. Despre a construi.

***

Fast forward to anul ăsta, înainte de ziua mea de naștere când, departe să fiu într-o fază ”Yes, and…” eram mai degrabă într-o fază ”No effin way”. Mi-am anunțat prietenii că, cel mai probabil, n-o să ieșim nicăieri să sărbătorim. N-aveam chef să ies nici măcar la o cină, darămite la un party.

Apoi, într-o zi, cum stăteam eu așa și bălteam în apatie, mi-am zis că aș putea, totuși, să ies cu surorile mele la un brunch aniversar. Să nu las ziua asta să treacă de parcă nici n-ar fi fost.

Am intrat pe laptop și am căutat pe Google ”restaurante brunch București”, în speranța să găsesc ceva nou și diferit de locurile unde merg de obicei sâmbăta sau duminica. Ce s-a întâmplat în minutul următor e una dintre cele mai mari coincidențe (dacă există coincidențe) din viața mea.

Tab-ul de Gmail îmi arată că am primit un email nou. Subiectul? ”Brunch J. W Marriott Bucharest Grand Hotel”. I kid you not. Cred că mi-am dislocat falca, atât de jos a căzut. În timp ce eu căutam un loc unde să ies cu surorile mele la brunch de ziua mea, cei de la Marriott mi-au scris să mă invite la Bubble On Sparkling Sunday Brunch. Ghiciți când era următoarea ediție? Duminică, fix de ziua mea.

Yes – freaking – and.

Eu: Cred că o să merg, totuși, cu fetele la un brunch de ziua mea.

Universul: Da, și o să fie unul all-inclusive, cu peste 200 de preparate locale și internaționale, cu 10 stații de gătit live, o fântână de ciocolată, muzică live și șampanie la discreție. Și, apropo, e cadou de ziua ta.

Aș fi putut să mă opresc aici, dar mi-am adus aminte de ”Yes, and”. Așa că am continuat.

Eu: Da, și cred că până la urmă o să dau o petrecere de ziua mea. O să ies cu prietenii mei într-un club. Încă nu știu unde, vedem noi.

Universul: Da, și o să fie o petrecere de zile mari. O să beți, o să râdeți și o să dansați până dimineața.

Universul s-a ținut de cuvânt. Pe 25 ianuarie noaptea am băut șampanie, am râs și am dansat până în zori. Iar pe 26, duminică, m-am dus cu surorile mele și una dintre prietenele noastre la Bubble On Sparkling Sunday Brunch.

Au fost 2 ore de desfrâu culinar și răsfăț absolut (brunch-ul se desfășoară între 12.30 și 16.00, dar din motive de…um…mahmureală, noi am ajuns acolo pe la 14.00).

Nu-mi imaginez vreo poftă sau vreo doleanță culinară pe care s-o aveți și pe care acest brunch să nu v-o îndeplinească. Pe lângă zonele cu patiserie, cele cu steak-uri și preparate din carne, cele cu fructe de mare proaspete, cele cu brânzeturi și nu știu câte combinații de salate, există și stații de gătit live cu mâncare chinezească, japoneză, mexicană, italienească, turcească etc etc.

Plus zona de dulciuri, cu tot cu o stație de făcut înghețată și o fântână de ciocolată. Plus fructe. Plus ceaiuri, apă și cafea la discreție. Plus vin și șampanie, tot la discreție (în funcție de opțiunea de brunch aleasă).

Surorile mele sunt ambele pescetariene (adică vegetariene care mănâncă pește) și s-au delectat cu salată și fructe de mare, dar și cu sushi, de la stația japoneză.

Eu m-am înfipt în stația cu mâncare mexicană (preferata mea) și am mâncat pe nerăsuflate un delicios guacamole cu nachos și tacos cu pui. Am mai ciugulit și un pachețel de primăvară de la stația de mâncare chinezească și niște sushi de la cea japoneză, și, din fericire pentru silueta mea, am descoperit prea târziu zona italienească, cu paste și preparate tradiționale. 🙈

Cât despre dulciuri…Oh. My God. Cheescake-uri pufoase ca aerul, torturi, prăjituri cu fructe, cu Oreo, cu caramel, cu ciocolată, profiterol, mousse-uri, macarons, înghețată, baclavale etc. You name it, they’ve got it.

Servirea a fost, de asemenea, ireproșabilă. Chelnerul care s-a ocupat de masa noastră a venit constant să ne reumple paharele de apă și de șampanie și ne-a servit prompt cu ceai și cafea.

Cât despre oameni – am văzut de tot felul. De la un cuplu de vedete, la familii cu copii (am înțeles că există și o zonă de joacă pentru copii), la grupuri de prieteni. Unii erau îmbrăcați elegant, în rochii și costume, alții în blugi și tricouri. Preferata mea era o doamnă cu părul alb, îmbrăcată într-o bluză neagră, simplă, cu o broșă uriașă în piept. I-am admirat, fugar, eleganța minimalistă.

Cât despre prețul acestui brunch all-inclusive, există 3 pachete: REFRESH – 275 Lei | CUVEE cu vin nelimitat – 300 Lei | L’INSTANT TAITTINGER cu șampanie nelimitată – 375 Lei (mai multe detalii găsiți pe site).

Nu e, probabil, genul de brunch la care să mergi săptămânal (decât dacă vă permiteți – caz în care vă asigur că aveți gelozia mea veșnică), dar mi se pare perfect pentru o aniversare sau o altă ocazie specială.

Surorile mele și cu mine am decis deja că vom reveni la Bubble On Brunch cu mama noastră. Și ea e o gurmandă, ca și noi, și va aprecia cu siguranță atât mâncarea delicioasă, cât și atmosfera.

Închei recomandându-vă să vă oferiți și voi măcar o dată această experiență de 5 stele. Universul o să vă răspundă așa cum îi place cel mai mult: Yes, and…

Surse foto: unu și doi.