….sau despre cum vechea zicala româneasca „suntem prea săraci să ne cumpăram lucruri ieftine” s-a transformat în „suntem prea snobi să ne cumpărăm lucruri no-name”.

În Sex & The City (filmul, nu serialul), Carrie își angajează o asistentă modestă, Louise, care se afișează mereu cu genți scumpe, de firmă. La un moment-dat, roasă de curiozitate, Carrie o întreabă cum de-și permite respectivele accesorii de lux din salariul ei mic, iar fata îi mărturisește că le închiriază.

M-am gândit atunci că afacerea asta ar prinde grozav într-o societate atât de superficială și de snoabă ca a noastră. Guess what – am avut dreptate! 🙂 Am descoperit zilele trecute pe Facebook pagina The Fashion Calorie, care ne invită să închiriem „piese vestimentare și accesorii high fashion pentru ocaziile importante”.

Pot să fac un efort mintal și să înțeleg de ce a avut nevoie Alina de geanta Lady Dior ca să facă o impresie bună la un eveniment business,

1 copy

sau de ce Cătălina a preferat să închirieze clutch-ul Jimmy Choo pentru petrecerea Harper’s Bazaar și să dea pe el, probabil, 50 de euro, în loc de 500 cât face în realitate (nu știu ce tarife aplică cei de la The Fashion Calorie, dar am descoperit pe site-uri similare din afară că accesoriile se închiriază de obicei cu 10% din prețul de vânzare).

2 copy

Ceea ce m-a lăsat cu o falcă în picaj liber a fost însă invitația de mai jos. „Închiriază-ți acum ținuta de duminică: geantă – DIOR, rochie – HUGO BOSS, curea – PAUL & JOE, eșarfă – LOUIS VUITTON, cizme – SERGIO ROSSI!”

Cât de snoabă poți să fii, mă întreb, să-ți ÎNCHIRIEZI eșarfa și cureaua?! Îmi și imaginez o tânără aspirantă, sofisticată, vorba lui Maximilian, care cucerește un june de Dorobanți și, ca proverbiala Cenușăresă, trebuie să ajungă acasă cu gentuța, rochița, cureaua, cizmele și eșarfa până la miezul nopții, pentru că a doua zi trebuie să le returneze.

3 copy

Aștept cu mult interes momentul în care culmea fabulozității va fi să porți după tine o carte, caz în care mi-am propus să devin putred de bogată, închiriind volume cu tot cu o mică recenzie, bonus. Deja și văd anunțul:

„Închiriază-ți acum ținuta de duminică: rochie – VALENTINO (mini, cu guleraș scrobit, din colecția de toamnă-iarnă 2014), balerini – GUCCI, geantă – VALEXTRA, șosete cu dantelă – AMERICAN APPAREL, carte – „DELTA LUI VENUS” (Anais Nin).

Cu la fel de mult interes aștept însă și momentul în care se va închiria lenjeria intimă. Nu de alta, dar am pus deja ochii pe o pereche de chiloți de la Agent Provocateur și nu cred că o să dau prea curând 635 de euro pe ei.

PS: Dacă aveți vreo prietenă pe care o bate gândul să-și închirieze eșarfă și curea pentru weekend, spuneți-i că de banii ăia poate deveni, de exemplu, Donator de Viitor pentru World Vision România, ajutând un micuț necăjit, dar adorabil, ca Marius. Egocentrismul e so last season, oameni buni! 😛