Zilele astea am o stare de neastampar. Un neastampar din ala bun, ca atunci cand te mananca talpile si degetele, sau cand visezi tot felul de lucruri colorate si intalnesti oameni la fel de neastamparati ca si tine.

Asa ca, poate nu intamplator, am descoperit recent (thanks to Lost & Found Desk) povestea lui Kyle MacDonald. Kyle a pornit de la o agrafa de birou rosie (pentru care, a recunoscut mai apoi, nu avea nicio pasiune deosebita) si si-a propus sa o dea la schimb pentru lucruri din ce in ce mai mari, pana isi va indeplini visul si va primi la schimb o casa.

Pe 12 iulie 2005, canadianul a anuntat lumea pe blogul sau ca are o agrafa rosie si ca vrea s-o dea la schimb.

In doua zile a schimbat agrafa rosie pe un pix in forma de peste.

Apoi a schimbat pixul pentru o clanta.

In curand a dat la schimb clanta pe un gratar.

A urmat schimbarea gratarului pe un generator, generatorului pe o petrecere instant, petrecerii pe un snowmobil, snowmobil-ului pe o excursie in Yahk (un fel de Cucuietii din Deal pentru canadieni), excursiei in Yahk pentru un camion (!) si de aici lucrurile au devenit foarte simpatice.

Cineva i-a oferit la schimb pentru camion un contract cu o casa de discuri (care includea atat 30 de ore de inregistrari in studio, cat si transportul dus/intors catre Toronto din orice loc in lume, cazarea si prezentarea albumului sefilor Sony-BMG). In schimbul acestui contract, Jody Gnant, o tanara care isi dorea o cariera in domeniul muzical, i-a oferit un an de cazare gratuita in duplexul ei din Phoenix, Arizona.

Cand Kyle credea ca lucrurile nu pot deveni mai bune, a primit un telefon de la Leslie, colega de duplex a lui Jody, care s-a gandit ca n-ar fi o idee rea sa nu mai plateasca chiria timp de un an. Leslie nu avea ceva fizic de dat la schimb, dar lucra in restaurantul lui Alice Cooper din Phoenix, Alice Cooper’stown. Asa ca l-a rugat pe Alice Cooper s-o ajute,  iar acesta a accepta sa-si petreaca o dupa-amiaza cu un fan, in schimbul chiriei gratuite pentru Leslie timp de un an.

Mai departe, Kyle a oferit o dupa-amiaza in compania lui Alice Cooper unui fan al cantaretului, in schimbul unui glob cu zapada (trebuie sa cititi explicatia gestului, e geniala!).

Ultimele doua schimburi sunt demente. A schimbat globul cu zapada cu Corbin Brensen, colectionar pasionat de globuri cu zapada si producator de film. La schimb a primit… un rol intr-un film! Dap, cu replici. 🙂

Pe 12 iulie 2006, la un an de la inceputul aventurii cu agrafa, lui Kyle i s-a oferit, la schimb pentru rolul in film, exact ceea ce si-a propus sa obtina initial: o casa in localitatea canadiana Kipling, oferita de primarie, consiliul local si comunitate.

Sursa foto: blogul lui Kyle.

Pentru distributia propriu-zisa a unui localnic in film s-a organizat o preselectie. Castigatorul rolului din filmul “Donna on Demand” a fost Nolan Hubbard. 🙂 L-am cautat pe imdb, a primit rolul “Ned”. Sunt convinsa ca filmul e super distractiv. 🙂

Din 2006, Kyle a scris o carte despre aventura agrafei rosii, calatoreste, face fotografii, scrie proza scurta si dezvolta tot felul de alte proiecte, despre care scrie pe noul sau blog.

Nu-i asa ca acum, dupa ce ati citit povestea lui Kyle, simtiti si voi un neastampar din ala bun? 🙂

Later Edit: Tocmai am descoperit ca am pe birou urmatoarele: o scoica de la Marea Moarta, 1 poza cu o necunoscuta cu un zambet frumos (am cerut poza de la cineva pentru ca imi place starea de relaxare pe care mi-o da imaginea fetei in gradina, desi nu stiu cine este in poza) si un buretel de sters ecranul mobilului.  Cine ce vrea dintre aceste 3 obiecte si ce e dispus sa dea la schimb? 😀