Probabil ati vazut deja clipul de mai jos, pentru ca de acum o luna, cand a fost postat, a devenit viral.
Daca nu, povestea e simpla: Sarah are 29 de ani si s-a nascut surda. Si-a petrecut toata viata citind pe buzele celorlalti si purtand un aparat auditiv, cu ajutorul caruia nu putea percepe decat sunete foarte vagi si distorsionate (de genul slowmotion).
In filmuletul de mai jos, facut de sotul ei, Sarah isi aude pentru prima data vocea, datorita unui implant auditiv. Reactia ei este foarte, foarte emotionanta si bucuria ei e de-a dreptul contagioasa. Iar clipul este absolut fascinant pentru ca surprinde, practic, prima reactie constienta a unei persoane la auzul sunetelor.

Dupa ce am vazut filmuletul, m-am intrebat cum o fi oare sa traiesti 30 de ani fara sa fi ascultat o melodie? Nu-mi pot inchipui o zi din viata mea fara muzica: ma trezesc uneori cu o melodie in minte si o fredonez nerabdatoare pana mi se deschide laptopul, ascult muzica la casti in autobuz, spre serviciu, la birou, si seara, in pat, dupa o zi grea. Asa cum demonstra si cel mai frumos site din lume (din postul anterior), muzica are un miraculos efect terapeutic.

Intrebarea si mai importanta este: ce melodie i-ati da sa asculte pentru prima data unui om care nu stie cum suna muzica?
Nu stiu de ce, prima melodie care mi-a trecut prin minte a fost Here Comes the Sun de la Beatles, poate si datorita versurilor. Voi ce i-ati recomanda? 🙂