Nu stiu sa lucrez in Photoshop. Sunt genul de fata care, daca i se blocheaza calculatorul, suna un prieten (cam acelasi, de ani de zile).

Iar in eventualitatea in care respectivul nu raspunde, apelez la ultima salvare: suflu in mufe (sa nu desconsiderati niciodata puterile nebanuite ale suflatului in mufe!).

Cu toate astea, pozele de mai jos au fost prelucrate de mine. In vreo 15 minute.
  
 
     
Minunea se numeste Picnik si este un programel adorabil in simplitatea lui, pentru descoperirea caruia trebuie sa ii multumesc colegei mele de la perfecte, Doina (multumesc, Doina! 🙂 ).
Tot ce trebuie sa faceti pentru a prelucra o poza sau a realiza un colaj este sa va faceti un cont (gratuit). Colajele sunt pe home page (sus, in dreapta), iar pentru efecte speciale mergeti la Edit si selectati “Effects” (sunt o multime de efecte foarte misto pe care le puteti combina intre ele – mai sus aveti doar o mostra din ce puteti face).
La sectiunea “Touch Up” puteti indeparta, ca prin magie, ridurile, cosurile, alunitele sau zonele lucioase ale pielii cu doar cateva click-uri. Adorabil este ca au si optiunile “Lip color”, “Mascara” si “Blush” si poti selecta culoarea dorita dintr-o trusa de farduri! *inimioare* Nu toate optiune de aici sunt gratuite, insa.
Si, ca tot vin Sarbatorile, la sectiune “Featured” de la “Edit” va puteti juca cu cei mici si ii puteti ajuta sa-si decoreze pozele cu globuri, braduti, turta dulce, luminite etc., ca apoi sa le printeze si sa le faca cadou.

In plus, ca tot e sezonul petrecerilor si al urarilor, daca selectati “Fancy Collage” puteti face invitatii, felicitari sau chiar carti postale personalizate.

Al doilea lucru pe care vreau sa vi-l prezint nu este un site, ci un media player. Obisnuiam sa ma uit la filme cu BS Player. Asta pana cand cealalta colega perfecta a mea, Cristina, mi-a povestit despre Gom Player.
Gom Player (pe care il puteti downloada gratuit de aici) e un player uber cool. Nu doar pentru ca poti face screenshot-uri cu cadrele preferate din filme sau seriale (intotdeauna m-am intrebat cum fac oamenii care posteaza screenshot-uri pe Facebook), ci mai ales pentru una dintre functiile lui speciale.
Astfel, daca atunci cand incepeti sa va uitati la un film apasati Ctrl + Z, puteti adormi linistiti in timpul lui, pentru ca atunci cand se termina, programul si calculatorul se vor inchide automat. E asemanator cu functia de programare de inchidere a televizorului. How cool is that?! 😀 Bineinteles, mai sunt o multime de functii foarte faine ale player-ului, dar inca nu m-am familiarizat pe deplin cu el.
Cam atat de pe frontul atehnic de est, sper ca v-am dat de lucru si ca o sa va jucati cu programelul de imagini si cu player-ul zilele astea. Distractie placuta! 😉