Money Diaries este o rubrică săptămânală de lifestyle și de educație financiară. În fiecare săptămână, cititorii și cititoarele Inoza ne povestesc, cu sinceritate, cum și pe ce și-au cheltuit banii.

Săptămâna aceasta facem cunoștință cu un inginer de 30 de ani, care locuiește la Paris împreună cu iubitul ei și cu cățelul lor, Murphy. 🙂

***

Job: System Engineer
Domeniu: Automotive
Vârstă: 30 ani
Locație: Paris
Salariu: 2850 eur (dupa taxe)/14.000 lei

Cheltuieli lunare:

Chirie, întreținere, utilități: 610 eur/3005 lei (le plătește iubitul meu și eu îi transfer lunar suma asta)
Transport: 0 (momentan lucrez de acasă)
Telefon: 10 eur/49.26 lei
Ajutor verișor la studii în Anglia: 100 eur /492.62 lei
Bani pentru urgențe cățel: 50 eur/246.31 lei, punem separat atât eu, cât și iubitul meu (am hotărât să nu-i facem asigurare deoarece, după mai multe studii, am descoperit că nu sunt deloc avantajoase dacă ai cu adevărat probleme cu el)
Netflix: 0 (mi-a oferit cineva contul)
Amazon Prime: 0 (folosim contul iubitului meu)

Despre mine

Sunt inginer și de 2 luni locuiesc în Paris.

M-am mutat în Paris ca să locuiesc cu prietenul meu, cu care aveam o relație la distanță de un an și jumătate (perioada de carantină din ambele țări am petrecut-o la distanță și am luat decizia să evităm astfel de momente în viitor). El e parizian, așa că alegerea locației a fost destul de simplă. M-am mutat în apartamentul închiriat de el, e un apartament tipic parizian (baia și toaleta sunt separate), cu două camere, la etajul 6.

Am reușit să mă transfer în aceeași companie, însă eram pregătită să plec fără job și să fac intensiv franceză ca să-mi cresc șansele pentru un job mai bun.

De când locuiesc în Paris câștig mai puțin, însă și cheltuielile sunt mai mici pentru că le împărțim la doi (în Germania locuiam singură). Împărțim toate cheltuielile la 2 (cumpărăturile de mâncare le plătește mereu el, cu cardul și odată la 2 săptămâni facem socoteala și îi transfer).

De când am plecat din țară mi-am format un obicei pe care îl aplic când primesc salariul: 1/3 din salariu merge lunar în contul de economii (pentru urgențe/mutări/luna asta pașaport etc.), 300 eur (1477 lei)/ lună pentru vacanțe, cadouri etc și 100 eur (492 lei) pentru cumpărături de haine. Am crescut cu foarte multe neajunsuri și încă îmi cumpăr multe haine. Ca să nu mă mai simt vinovată după fiecare shopping, am hotărât să aloc o sumă lunară, bazată pe experiență. Restul salariului merge pe chirie și celelalte cumpărături lunare și la final de lună încerc să mă descurc cu ce îmi rămâne. Dacă îmi mai rămân, îi transfer în contul de economii după intrarea salariului. Foarte rar am intrat în banii puși deoparte fără evenimente speciale (gen mutatul în Paris). Cumpăratul cățelului l-am făcut din banii de vacanță pe anul trecut. Știm cu toții câte vacanțe au fost posibile. 🙂

De 6 săptămâni am cumpărat un cățel, Brittany dog/ Epagneul breton (așa că am 2 Frenchies acum). Am hotărât să cumpărăm pentru că vrem un cățel de talie medie, fără traume anterioare, pentru că e prima noastră experiență și voiam să îl putem dresa să îl luăm cu noi peste tot. Murphy are acum 3 luni și jumătate.

Mi-am dorit dintotdeauna un cățel și am hotărât să profităm de perioada asta, pentru că lucrăm amândoi de acasă și ar fi trebuit altfel să ne luăm câteva săptămâni libere. A fost foarte greu la început, însă între timp ne-am format cu toții o rutină și a devenit și el drăgăstos cu noi. Nu îmi pot imagina o viață mai frumoasă decât cea de acum.

MARȚI

Trezirea la 6:57 pentru că Murphy a început să roadă. Așteptăm alarma de la 7, pentru că atunci când o aude, vine la noi.

B. iese cu el scurt pentru toaletă, după care vine și începe dresajul din timpul mesei. Între timp îmi fac curaj și vin în sufragerie să îi privesc, însă nu am curaj să ies de sub plapumă. Diminețile sunt tot mai ușoare la 7, însă nu am în fiecare zi energie. Băieții termină antrenamentul și pleacă la plimbarea de dimineață (în general plimbările de după masă sunt cam de o oră, iar cea de dimineață e mereu într-un parc în care mai sunt căței, pentru socializare).

După ce ei pleacă, îmi încep rutina de dimineață, cu spălat și pregătit de mic dejun. De data asta o salată cu leftover meat, salată, feta, avocado și dressingul de la kebabul de săptămâna trecută (ceva pe baza de iaurt și ardei iute). Am descoperit de câțiva ani că o salată dimineață îmi da cea mai faină energie și, cu toate că ingredientele se schimbă foarte des, salată e micul meu dejun în general. Pregătesc două, B. mănâncă orice mănânc eu și, de când suntem împreună, a început să mănânce și el micul dejun (the Frenchies usually skip it). Tura asta îmi fac și un ceai verde lângă, în mod normal aș face cafea la French press, însă de când stăm împreună face el cafea la espressor când se întoarce de la plimbare. Plus că aveam o rutină cu ceai verde la un moment dat și mă făcea să mă simt foarte bine.

La 8:30 încep să fac franceză cu Duolingo; încerc să reintroduc franceza în rutina mea. Folosesc laptopul pentru aplicație (merge și așa) și am plătit pentru varianta pro, acum un an. Pe vremea aia o foloseam pentru germană. Am 3 caiete în care scriu, unul pentru vocabular, altul pentru conjugări și cel din urmă pentru lecție. Îmi place să am informația organizată când învăț, mi-e ușor când știu exact unde am o informație/ orice, de fapt. Lucrurile mele au toate locul lor 😛

La 9 încep munca cu o ședință de moderare. La prânz ies cu Murphy la plimbare cam o oră.

Termin munca pe la 18:30, după care dresaj și ieșit cu Murphy. Iau eu tura de seară pentru că B. a fost foarte ocupat toată ziua și a fost la cumpărături (mereu cumpărăturile săptămânale de la Lidl, 42 eur/207 lei partea mea). Plimbarea nu a fost un success, Murphy urăște apa și nu a vrut să meargă. A trebuit să îl car în brațe până când nu mai avea oportunități de a se ascunde pe stradă, după care a început să meargă singur. M-a pedepsit la un moment dat când stăteam la un semafor și a început să-mi latre în față, sătul de scuturat apa din blăniță.

Seara a decurs însă fără probleme, am savurat niște vin cu B și ne-am uitat la câteva apartamente, după care la Masters of Sex and by 11:30 eram în pat. Înainte de asta B. a scos bestia la toaletă (facem asta mereu înainte de somn) și l-am adormit în patul lui, care e mereu lângă patul nostru în timpul nopții.

Total zi: 42 eur/207 lei

MIERCURI

Trezirea în jur de 6:30, dată de bestia care voia joacă. Am reușit să o ignor atât eu cât și G până la 7 (merge în fiecare parte a patului să-și încerce norocul, dacă simte mișcare sare pe noi). Vreau să-l învăț că până la 7 nu ne trezim. Parcurile în timpul săptămânii se deschid doar de la 8 și nu vreau să-l învăț să se trezească prea devreme. 😊

Dimineața asta nu începe prea bine. Când ne întorceam de afară de la toaletă, Murphy a început să latre la fiecare etaj (stăm la 6); e felul lui de a se juca cu mine. Mi-e milă de vecini și mă face să mă simt foarte vinovată obiceiul ăsta al lui, însă nu am ajuns la lecția cu lătratul încă, nu știu cum să îl opresc. Micul dejun de dinainte de plimbare e mereu ceva rapid, tura asta biscuit cu gem și cafea (iubitul meu s-a trezit și a pregătit cafeaua între timp), după care plec la plimbare cu bestia.

În parc a fost doar un labrador care nu avea chef de joacă cu Murph, dar din fericire a apucat să alerge după el cât fugea după o minge, așa că a făcut mișcare. Ne întoarcem acasă înainte de 9, îi spăl lăbuțele și mă apuc de mâncat salată de mic dejun pregătită de B., în timp ce verific ultimele notificări legate de apartamente.

Încep munca imediat după 9 cu ședințe (mănânc foarte repede în general). La 9:30 sună curierul (clădirea noastră nu are interfon) și B. coboară să ia comanda de la Westwing. Am comandat 3 ghivece (caches), unul e un cap de statuie (cred că moda asta e de ceva timp, iar eu mi-am dorit de mult unul în care să pun o plantă stufoasă). Au costat 60 eur/295 lei în total, mult peste cât plătesc pentru astfel de accessorii în general, însă am primit tax returnul zilele trecute și am hotărât că merit un astfel de cadou. Arată superb, suntem încântați amândoi.

Plantele au apărut în viața mea după mutarea în Germania, adică de vreo 3 ani, însă acum nu îmi pot imagina viața fără ele. I-am dat microbul asta și lui și acum avem în jur de 60 de plante. 😊

Pentru prânz pregătesc un dhal de linte. Durează cam 1h gătitul și să se reducă. Iubesc să gătesc, însă îmi place prea mult să încerc mereu rețete noi, încât experiența să fie mereu lipsită de stres. Cel mai des ajung să improvizez cu ce am prin frigider. La începutul experienței mele cu gătitul am descoperit cât de importante sunt condimentele, așa că mereu am cam de toate, plus conserve de tot felul și legume congelate. În timpul ăsta B. hrănește bestia și ies la plimbare. E rândul lui să sufere o plimbare prin ploaie cu îmbufnatul. 😛

La 5 plecăm la un magazin de plante și lucruri pentru animale, ne era dor să ne uităm la plante și aveam nevoie de saci de gunoi pentru pitic. L-am lăsat singur acasă (îl învățăm să stea singur pe perioade scurte, de mic). Am făcut cumpărături de 105 eur (53 eur/261 lei, partea mea), am luat plante noi, ghivece din teracotă și saci biodegradabili (o mulțime, prețul a fost cel mai bun, iar acum folosim zilnic minim 6).

Acasă ne-a așteptat o surpriză, cea mai neplăcută de până acum (ne-am întors după o oră): canapeaua udă și un cablu de laptop mâncat. Ne-am supărat și speriat în același timp, însă ne-am bucurat că am deconectat încărcătorul înainte de plecare.

A trebuit să desfacem canapeaua ca să scoatem fețele să le spălăm, moment în care am găsit telecomanda de la TV, pierdută în ajun de anul nou 😀 (foloseam telefonul să controlez smart TV-ul), cu urme de dinți, deci destul de clar cum a ajuns acolo.

În timp ce băieții erau la plimbarea de seară, am spălat învelitorile și am schimbat noile plante în ghivecele de teracotă. M-a ajutat să mă relaxez mișcarea asta, plantele sunt superbe. Câteva photos mai mici pe care le-am combinate în același ghiveci, iar unele noi colorate, din aceeași specie, le-am grupat în același ghiveci pentru că așa și-a dorit iubitul meu. Arată superb.

Total zi : 113 eur/556 lei

JOI

Dimineața începe cu trezirea dată de bestie la 6:53, foarte miorlăit. Când vociferează dimineața ne dăm seama că e mai mult decât nevoie de atenție: am fugit cu el afară. Dimineața asta sunt tot eu la rând să-l plimb, pentru că mâine am programare la pașaport. Ziua de muncă începe la 9, cu multe ședințe, așa că mă izolez la birou în dormitor.

Termin cu ședințele la 11:30 și încep să ud plantele; n-am udat deloc săptămâna asta și multe dintre ele au nevoie. Un udat aproape complet durează 1h, am grijă ca toate plantele să primească suficientă apă, așa că trebuie să colectez apa pe care o lasă. Am tot studiat variante să-mi dau seama când au nevoie de apă (sunt prea puține care îți arată fără să fie prea târziu, gen peace lilly), verific cu degetul dacă au nevoie de apă.

Cât timp mă ocup de plante, băieții fac trainingul de prânz și ies la plimbare. Când se întorc, mâncăm prânzul împreună (ador să am mâncare pregătită anterior când lucrez). Ziua continuă cu muncă as usual, iar la 18:30 ies la plimbare cu Murph.

Seara asta e seară de gătit, mâine seara o sărbătorim pe mama lui B., care va veni în vizită împreună cu tatăl lui. Avem în plan un antreu și un fel principal, ambele vegetariene, dar fără desert pentru că mama lui mi-a scris că va pregăti un tort de lămâie. Tatăl lui va aduce probabil un vin bun, as usual.

Între timp B. merge la cumpărături pentru că ne lipsesc niște legume pentru antreu (ne-am hotărât după ultimele cumpărături) și bere. Total: 30 eur. (15 eur/74 lei partea mea)

Gătim vinete pe pat de orez și o tartă cu humus, roșii uscate, mazăre și un joc de dovlecel și morcov deasupra (fâșii tăiate cu peeler-ul de legume). N-am gătit de mult împreună și ne distrăm, cu toate că bucătăria e atât de mică încât trebuie să anunțăm când trecem unul prin spatele celuilalt. Facem greșeli, fiecare are rețeta lui, dar ambele sunt rețete noi, însă reușim să ne și relaxăm între timp.

Terminăm pe la 9 pm, când punem tarta în cuptor. A fost o zi lungă și mă doare spatele de la căratul piticului pe scări (îl car doar când coborâm, ca să nu avem accidente, însă și asta începe să fie prea mult pentru spatele meu).

Terminăm seara în fața televizorului și, când ne punem la somn, B. realizează că încă există curfew și o cină nu e posibilă. Mă simt complet deconectată de lumea reală în momentele astea. Trimitem mesaje și stabilim un prânz pentru sâmbătă în schimb.

Total zi: 15 eur/74 lei

VINERI

Vinerea începe normal: e tura lui B. să plimbe piticu, așa că el se trezește să pregătească training-ul și masa, eu mă trezesc să pregătesc niște bruschete de mic dejun (cu pastă de avocado, feta și roșii), iar el pregătește cafeaua când termina de hrănit piticu.

După micul dejun ei merg la plimbare iar eu verific actele pentru pașaport și pregătesc geanta de plecare. La 9 încep ședințele din dormitor și termin la 10:45, când mă pregătesc de plecare (la 11:45 am programarea). Bilete de metro: 3.9 eur/19 lei (2×1.8 eur, dus-întors). A mers foarte repede, iar angajații au fost profi. De mult n-am mai auzit atât de multă română în jurul meu, uneori mă simt ca într-o altă lume. Cost : 59 eur/290 lei.

Plimbarea de prânz e făcută tot de G, eu mă întorc acasă la 12:30 și mă bucur că încă mai am mâncare gătită (ultima porție, dar o să mai facem, a fost delicioasă). După masă reîncep munca, din sufragerie de data asta, pe B. îl las în dormitor să aibă liniște.

Termin munca la 6, când ies la căutat de cadou în loc de plimbarea cu Murphy – iubitul meu vrea să îmi treacă durerea de spate și se oferă să iasă el la plimbarea de seară. Voiam să iau un ceai verde sau negru, însă am găsit ceainăria închisă (programul de pe Google nu a fost correct). Decid să mă plimb prin cartier până găsesc o librărie de unde, în cele din urmă, cumpăr o carte (noroc cu Goodreads, pentru că altfel eram pierdută cu toate titlurile în franceză).

Mama lui citește foarte mult (zilnic câteva ore, e la pensie și lucrează doar o zi/ pe săptămâna ca acupuncturistă într-un spital). Dacă a citit cartea asta o voi schimba cu ceva ce-și dorește. Preț 22 eur, 11 eur/54 lei partea mea.

După ce ajung acasă împachetez cadoul, în timp ce iubitul meu desface canapeaua să punem fețele spălate zilele trecute. Încheiem ziua la TV, încercând un serial nou pentru noi (The L word). Adormim după câteva episode. Nu e rău, însă parcă îi lipsește ceva.

Total zi: 73.9 eur/363 lei

SÂMBĂTĂ

Sâmbăta începe cu piticu vrând să stea în pat cu noi. Reușim să-l amânăm până la 7:30 (asta e marea speranță pentru weekend). După ce ne trezim cu toții, eu pregătesc o omletă cu ciuperci și sandvișuri cu pastă de avocado, cream cheese, puțină ceapă roșie și somon fume deasupra. Ofc, totul condimentat. 😊 Mega succes (gătesc maxim o dată pe săptămână ouă, nu mă simt foarte bine dacă le am prea des).

Băieții ies la plimbare iar eu decid să -mi comand într-un final o jachetă mai scurtă din denim, roșie, cu un design absolut superb, la care mă uit de aproape 3 săptămâni. E un brand sustenabil din Berlin, așa că hotărăsc să o cumpăr. Va fi perfectă pentru fuste și rochii, la care jachetele pe care le am sunt mereu cumva prea lungi. Costă mai mult (cu tot cu un discount), însă hotărăsc că are potențial de piesă versatilă. Preț 130 eur/640 lei cu tot cu transport, luată de pe https://staiy.com. E un site de piese sustenabile, iar comandă e trimisă direct de la brand (e.g. dacă brandul e din portugalia comandă vine din Portugalia, etc).

De ceva timp nu mai fac cumpărături de la branduri mass market, cumpăr fie din outlet, sustenabil sau second hand. De când m-am mutat în Paris încerc o dată la câteva săptămâni un nou second hand, până acum am găsit 2 care-mi plac foarte tare.

Când termin, mă apuc de aranjat sufrageria și de făcut curat și de aranjat prin casă. Îmi pun un podcast cu Mincu și Maria pe fundal, mă binedispune și mă ajută să mă deconectez. B. se întoarce în timp ce schimbăm așternuturile și mă ajută și el. Începe să ningă între timp (prima zăpadă pe care o văd în 2 ani) și ne oprim să ne uităm la fulgi și să pufulim un pui care a venit și el în inspecție în dormitor. Happiness.

La 12 încep training-ul și hrănirea lui Murphy, după care ies la prima lui plimbare prin zăpadă. B. rămâne să-și întâmpine părinții. A fost foarte fain, un început mai greoi pentru că fulgii sunt mari și apoși și îi tratează că pe ploaie, însă în scurt timp realizează că-i poate mânca așa că se transformă într-o distracție.

La întoarcere suntem așteptați de toți 3, și surpriză: mama lui mi-a adus o jachetă de piele moale, care i-a rămas mică, și un album foto cu poze de-ale lui Murphy. Adică tot eu am fost răsfățată. Primește și ea cartea și se pare că nu o citise, însă auzise de ea. 😊

Prânzul decurge bine, mâncarea a fost foarte bună, în special tarta a avut un mare succes. În general întâlnirile cu ei sunt foarte plăcute, am vorbit despre vaccin (mama lui doar ce se vaccinase), politică, munte și ofc Murphy (care a dormit jumătate din vizită). De fiecare dată când îi întâlnesc mă simt recunoscătoare pentru că ei fac eforturi să vorbească engleză cu mine (în special tatăl lui, care nu știe foarte multă engleză). Mama lui insistă toată vizita să-l aibă pe Murphy la ea o zi, așa că stabilim să fie următoarea joi. Cred că va fi o experiență interesantă pentru toți. 😀

După ce părinții pleacă (înainte de 5), dăm fuga până la magazinul de moto să încercăm căști (eu încă nu am una mărimea mea, am casca veche a tatălui lui B.). Tura asta Murphy rămâne în baie cu un kong înghețat la care să lucreze. Nici măcar n-a privit spre noi când închideam ușa. 😊

Am găsit o cască care mi se potrivește că design și mărime, la fel și B., dar rămâne să ne mai gândim și să urmărim reducerile din perioada următoare. Piesele astea sunt foarte costisitoare, în jur de 400 eur modelul care mi-a venit bine și cu protective pe toată fața, cu toate că design-ul tip scooter vespa îmi place infinit mai mult. Băieții de la magazin mi-au amintit marea diferență: nu protejează dinții, așa că am decis rapid să le uit.

Am plătit 2 x 1.7 eur/16,75 lei pe bilete metrou (la set de 10, atât iese prețul pe bilet) și 1.2 eur/5,91 lei pe o baghetă tradițională.

Seara a ieșit B. cu Murphy, zăpada se transformase într-o ploaie și a vrut să mă ajute. Terminăm seara uitându-ne la Elementary.

Total zi: 134,6 eur/663 lei

DUMINICĂ

Reușesc să împing trezirea spre 8:30, new personal record cu Murphy. Mănânc bruschete cu somon și o bucățică din tortul rămas de la aniversare lângă un oats cappuccino, după care ies la plimbare cu Murphy. Una scurtă de data asta, pentru că avem în plan o plimbare lungă împreună la prânz.

La 10 mă apuc de făcut franceză, după care la 12:30 pregătesc câte o salată și hrănesc bestia, just in time to get out. Plimbarea a fost lungă, dar a mers bine. E fain să ne plimbăm împreună când avem timp, însă ne întoarcem foarte obosiți, după 3.

B se oprește să cumpere ce ne lipsea pentru rețeta de la prânz (măsline fără sâmburi) și bureți de bucătărie – cost 7 eur (3.5 eur/17 lei partea mea) – și pe la 4 începem gătitul tajine-ului de pui (nu am oală de tajine, folosesc o oală de fontă cu capac și gătesc totul în cuptor. Pui, morcovi, cartofi și măsline. Totul în condimente de tajine și ulei de măsline. Îmi era deja foame, așa că mâncăm amândoi câte o bucățică de [brânză] comte, să rezistăm până la masă.

Durează mai mult decât m-am așteptat (pregătitul vreo 15 minute, însă gătitul cam 2 ore – prima oară când am gătit rețeta asta iar puiul era întreg), așa că amânăm mâncarea până după plimbarea de seară a lui Murphy, pe care o face B. Între timp eu mă uit la apartamente și chatuiesc cu prieteni și cu mama.

După ce se întorc băieții mâncăm (am păstrat mâncarea în oala de fontă, cu capacul pus). A ieșit delicios – îmi amintește de vizita în Marrakesh și mă face tare fericită. Ador când o rețetă nouă e reușită. Îmi place să-mi imaginez cum ar fi gustul în timp ce citesc o rețetă și e ideal când iese așa cum te aștepți.

Terminăm seara cu niște bere și uitându-ne la Dix Pour Cent (Call my agent), un show pe care B. îl îndrăgește și la care a reușit să găsească subtitrare în engleză (pe Netflix aici e doar cu subtitrare în franceză). E reușit, îmi place să văd Parisul prin intermediul show-urilor/ filmelor, deoarece mie nu-mi place prea tare și cred că mă vreau convinsă. 😊

Total zi : 3.5 eur/17 lei

LUNI

Lunea începe cu mersul băieților la plimbare, după un mic dejun rapid făcut de mine (bruschete cu avocado și somon) și espresso pregătit de B. Cât ei sunt plecați mă epilez, fac duș și mă dau cu creme.

Încep munca la 9 și, pentru că îmi e puțin foame, mănânc o felie mică din tortul de la mama lui B. În general când mănânc îmi place că citesc din blogurile mele preferate – îmi încep în general ziua cu cel a lui Mihai Vasilescu. Îmi place ritmul și tonul articolelor lui; când l-am descoperit, acum 2 ani, râdeam singură pe oriunde eram.

Întrerup munca pentru pauza de prânz a lui Murphy, la 12. Mă întorc de la plimbare în jur de 1, când mâncarea (ce-a rămas de ieri + cușcuș) mă așteaptă caldă, pregătită de B. Mănânc repede și mă apuc de muncă, am câteva ședințe.

Pe la 3 iau o pauză și mă uit la notificările de la apartamente și găsesc unul care ne-ar plăcea mult. Îi place mult și lui B., așa că îl rog să sune să afle mai multe. Se pare că mergem să îl vedem mâine: în următoarele 2 zile se vor face vizite, după care proprietarii vor alege vineri dintre doritori. Aștept să îl văd, însă încep să am oarecare emoții. Nu suntem pregătiți să cumpărăm, însă cred că ajută să vedem deja apartamente, să îmi fac o idee.

La 6:30 îi fac training-ul și îl hrănesc pe Murphy. Cred că o să ajung în iadul cățeilor, mă amuză teribil să îl fac să aștepte la comandă pentru mâncare. E obsedat ăsta micu’ după mâncare.

Plimbarea mă surprinde deoarece nu era nimeni pe stradă. Realizez între timp că de la 6pm e curfew-ul acum, se mutase de câteva zile. Intru pe telefon să-mi descarc atestatul pentru plimbarea cățelului. În timpul plimbării mă tot gândesc la ce să întreb la vizionarea apartamentului, în general mă pregătesc înainte de orice ședință/ situație nouă, pentru că mă ajută să mă relaxez.

Seara continuă iar cu episoade din „Call my agent”, îmi place. Însă o terminăm destul de repede deoarece suntem amândoi foarte obosiți, așa că ne punem la somn la 10:30.

Total zi: 0 eur/lei

***

Dacă citiți cu plăcere această rubrică și o găsiți utilă, vă aștept și pe voi cu Money Diaries la adresa inoza.ro@gmail.com.

Cu cât o să fie mai multe și mai diverse, cu atât cred că o să învățăm lucruri noi și o să facem această conversație mai relevantă.