Money Diaries este o rubrică săptămânală de lifestyle și de educație financiară susținută de Școala de Bani. În fiecare săptămână, cititorii și cititoarele Inoza ne povestesc, cu sinceritate, cum și pe ce și-au cheltuit banii.

Săptămâna aceasta facem cunoștință cu o româncă de 35 de ani, care lucrează în IT și care locuiește împreună cu soțul și cu cele două fiice ale lor în Dubai (Emiratele Arabe Unite).

***

Job: Customer Success Manager
Domeniu: IT
Vârstă: 35 de ani
Oraș: Dubai
Salariu lunar: 43.818 AED/ 50.741 lei, care include:

salariul de bază (minus 10% care este oprit lunar și investit de companie în acțiunile firmei). Acțiunile sunt ale mele și pot să le vând oricând, dar sperăm să strângem suficienți bani să ne ajungă pentru universitățile copiilor + bani de chirie (housing allowance), școala copilului (education allowance) și bani pentru mașină (car allowance)
bonus anual – în jur de 113.000 AED/130.854 lei (plătit în aprilie)
asigurare medicală internațională și locală – asigurată de firmă pentru toți membrii familiei – inclusiv asigurare dentară (80% din cost) și gratuitate pentru medicamentele date pe rețetă.
bilete dus-întors în România pentru întreagă familie, plătite o dată pe an

Cheltuieli lunare

Chirie: contractul este anual și plătim în 3 cecuri, dar lunar ar veni în jur de 10.833 AED/12.544 lei
Apă și electricitate: în jur de 1.000-1.100 AED/1158 – 1273 lei
Aer condiționat: în jur de 800 AED/926 lei
TV și internet: 514 AED/595 lei
Școala fetiței: se plătește în două rate, dar lunar ar veni 4387 AED/5080 lei
Autobuz fetiță: la fel, se plătește în 2 rate – lunar ar veni 667 AED/772 lei
Rată mașină: 4.275 AED/4950 lei (am cumpărat o a doua mașină anul trecut)
Benzină: în jur de 400 AED/463 lei (mașina mea); decontată de firmă la sfârșitul lunii
Activități extracurriculare fetiță: 1750 AED/2026 lei lunar; este la o Academie unde face diverse dansuri -balet, modern, contemporan- acro gymnastics, teatru, muzică și musical theatre. Îi place la nebunie, o ajută să lucreze la timiditate și o ține ocupată în loc să se plictisească în casă.
Înot bebe: 650 AED/752 lei (am început de când bebe avea vreo 4 luni)
Salariu bonă: 2.500 AED/ 2895 lei pe lună
Înfrumusețare (mani, pedi, pensat): în jur de 400 AED/463 lei (serviciile sunt scumpe și de multe ori de proastă calitate; tuns și șuvițe îmi fac în România – până la bebe mergeam destul de des acasă; epilatul tot acasă)
Bani cumpărături diverse casă: aici nu prea țin socoteala – de obicei îi las bonei câte 500 AED/579 lei, să aibă în cazul în care trebuie să cumpere ceva de la supermarket sau vrea să gătească ceva. Mă anunță ea când nu mai sunt bani cash și atunci îi mai dau ce mai am prin portofel până ajung la un bancomat să scot (stau mereu prost cu cash-ul – aici plătești oriunde cu cardul 😊). La început ne aducea chitanțele, dar după ce am prins încredere în ea nu i-am mai cerut.
Cumpărăturile mari le fac eu săptămânal, și de obicei comand fructe și legume online de la o firmă specializată unde am încredere că o să fie gustoase (ce găsești în comerț nu au gust deloc câteodată)
Netflix și Apple Music: vreo 80 AED/92 lei
La donații nu am stat niciodată să socotesc. De obicei donez la anumite cazuri verificate pe Facebook (mai ales pentru copii), la fel, pe grupurile de mămici de aici când se strâng bani pentru Syria sau alte zone afectate de război; haine și jucării donăm de câteva ori pe an – avem un container unde putem să le lăsăm chiar în parcarea blocului. De câțiva ani participăm și la Ramadan Fridge Initiative, împreună cu fetița, iar la școală se organizează the BOX Appeal Initiative (cutii pregătite de copii cu lucruri de îngrijire pentru muncitori – pastă de dinți, periuță, deodorant, șampon…etc)

Doar pentru următoarele 2 luni

Antrenor personal: 5880 AED/6809 lei pentru 12 ședințe. M-am înscris la o sală unde au un program de transformare corporala în 36 de ședințe. E un moft, dar mai am doar 2 luni după care o să revin la sala mea normală, unde 12 ședințe de pilates, HIIT, boxing etc sunt în jur de 1200 AED/1389 lei). Vreau să revin la greutatea mea ideală și plătind atât de mult sunt motivată să mănânc sănătos și să mă duc la sală de 3 ori pe săptămână.

Plan mâncare: 1900 AED/2200 lei lunar – din nou, este doar pentru următoarele 2 luni, cât să reușesc să mănânc sănătos și să mă țin de planul nutrițional dat de antrenor. În banii ăștia intra prânzul și cina, livrate acasă de 5 ori pe săptămână.

Am ales să fac acest lucru pentru că după naștere nu m-am mai simțit bine în corpul meu și începând munca am devenit foarte frustrată și un pic depresivă când am văzut că nu mă mai încăpeau hainele sau nu stăteau bine pe mine. Am considerat că sănătatea mea este mai importantă, așa că vă rog nu judecați.

Diverse cheltuieli anuale

Asigurare mașini: 600 AED/695 lei mașina veche, la cea nouă am avut asigurare gratis în primul an
Viză bonă: 10.000 AED/11.580 lei (am plătit anul trecut, acum reînnoirea s-ar putea să fie mai ieftină, în jur de 6000-8000 dar încă nu am verificat)
Privilee: 6000 AED/6948 lei eu și 6000 AED/6948 lei lei soțul (pentru copii e gratuit). Este un abonament anual la peste 45 de hoteluri din Dubai cu acces la plaje, piscine, săli de fitness, kids clubs și discounturi la restaurantele din cadrul hotelurilor. Încercăm să ieșim în fiecare vineri cu copiii (aici weekendul fiind vinerea și sâmbăta). L-am făcut doar anul ăsta să vedem dacă merită. 😊
Entertainer: 800 AED/926 lei – este o aplicație cu vouchere 2 for 1 la mâncare, băutură, atracții, parcuri de distracții, spa-uri etc (încercăm să o folosim cât de des putem).

Despre mine

Suntem în Dubai din 2012 și locuim într-un apartament cu 3 camere, living room și maid’s room într-o zonă foarte bună, lângă plajă. Avem o fetiță de aproape 10 ani și una de 7 luni și jumătate. 😊

Am fost în concediu de maternitate și m-am întors la muncă în ianuarie. Aici guvernul oferă doar 40 de zile concediu de maternitate, în schimb firma mea oferă 4 luni. Așa că am reușit să îmi păstrez și zilele de concediu și am stat acasă 5 luni și jumătate.

Lucrez în aceeași multinațională în domeniul IT de 7 ani, rolul meu fiind de Customer Success Manager. Avem o bonă care este etiopiană și care este cu noi de vreo 6 ani. Avem încredere totală în ea, se ocupă și de curățenie și a învățat și să gătească românește.

Din decembrie este și soacră-mea la noi să ne ajute cu bebe și încercăm acum să vedem dacă îi putem face și ei viză de rezidență. Soacra mea este o ființă minunată, o ador și toată lumea se miră că NU îmi doresc să plece. 😝 Am avut noroc, ce mai! Soacra venea și înainte de două ori pe an și stătea câteva luni când era vremea bună aici.

Încercăm să educăm fetița să nu creadă că totul i se cuvine, așa că primește cadouri doar de Crăciun, de ziua ei și 1 iunie. De Moș Nicolae primește dulciuri sau nuielușa. 😊 Dacă vrea să își cumpere ceva, are bani economisiți de la colindat, urat (Crăciunul și Anul nou le petrecem de obicei în România – singură excepție a fost anul trecut când era bebe mic) și de la Zâna Măseluță.

Strânge după ea pentru că trebuie învățată că nu toată lumea are bonă și de câteva ori pe an facem curățenie în hainele și jucăriile ei și le donăm împreună. Nu are telefon (cu toate că toții colegii ei au), în schimb are un iPad pe care îl folosește la școală și pentru teme (e în clasa a 5-a, UK Curriculum) și are voie maximum o oră pe zi să îl folosească să se joace sau să se uite la filmulețe, desene etc.

Nu suntem extraordinari la economisit, pentru că vrem să ne bucurăm de viață cât suntem tineri și să le oferim copiilor o viață bună, dar am început treptat, treptat să investim în imobiliare și eu încerc din răsputeri să nu mai comand online (nu prea îmi iese). De obicei eu plătesc majoritatea facturilor și salariul soțului se duce într-un cont comun ING în România. Am fost mereu la comun cu banii și nu ținem evidența cine/cum plătește.

Ca o anecdotă, când am ajuns în Dubai singură (soțul și fetița au venit după 6 săptămâni, când am reușit să găsesc apartament etc), am ieșit în oraș cu niște prieteni români la un bar. Țin minte și acum când am văzut cât de scump este alcoolul, primul meu gând a fost: “Cocktailul ăsta e cât o cutie de lapte praf pentru fetiță!”.

Când am ajuns în Dubai aveam un salariu mult mai mic decât cel actual, dar am muncit greu, am primit creșteri salariale de merit și am ajuns la acest nivel.

O să încep jurnalul cu ziua de vineri, care este zi de weekend aici. Săptămâna de lucru este de duminică până joi.

VINERI

Bebe ne dă trezirea la 7.15 dar mai stau și lenevesc în pat până în jurul orei 8. De obicei în weekend profit și încerc să dorm puțin mai mult, iar soțul și soacra se ocupă de bebe și de fetiță.

Îmi fac un shake de proteine și îl iau cu mine, să îl beau în drum spre sală. Ies din casă pe la 9.15. Sala o am de la 10 la 11, însă azi îmi iau măsurătorile și verifică grăsimea corporală, așa că trebuie să ajung mai repede. Bucurie mare că am scăzut un procent la grăsimea corporală, 6 cm în talie și 4 kg în greutate. Yeyyyy!!!

Nici nu ajung bine acasă, că iau fetița să o duc la repetiții. De obicei nu are vinerea, dar au început să se pregătească pentru un show care o să aibă loc în luna mai la Dubai Opera (“Les Miserables”) și au multe de perfecționat.

Mă întorc acasă, fac un duș, mă schimb și mergem să mâncăm toți trei (cu soacra) la un restaurant pescăresc. Folosim un voucher de reduceri Entertainer, deci o porție e gratis. 😊 Trei pești la grătar, o apă minerală mare, orez cu fructe de mare și legume la grătar costă în total 240 AED/278 lei.

Plecăm de acolo, recuperăm fetița de la repetiții, îi las pe bebe, soț și pe soacră acasă și o duc pe fetiță la prietena ei, la sleepover. Avem geanta cu schimburi pregătită, așa că mergem direct, numai că pe drum îmi spune că și-a uitat periuța de dinți. Ne oprim la un supermarket și luăm o periuță și două borcănașe de gumă de mestecat (total 31.30 AED/36 lei).

Ies cu mama fetiței la o terasă în spatele blocului și stăm de vorbă o oră și puțin. Beau o Cola light, ea o cafea și fumăm și o narghilea (ea este originară din Palestina, dar crescută în Suedia). Plătesc eu nota (73.50 AED/85 lei).

În sfârșit ajung acasă, ruptă de oboseală și aflu că mama soacră vrea să facă ardei umpluți, iar soțul mă anunță că duminică trebuie să plece de urgență în Qatar. Uff, nu îmi convine că a tot fost plecat destul de des în Qatar, dar asta e. Cât vorbește el cu colegul care o să-i cumpere biletul de avion, eu comand online printr-o aplicație tot ce are nevoie mama soacră pentru gătit. Costă 200 AED/231 lei și ni le aduc gratuit la ușă în maximum 40 de minute, de la supermarketul cel mai apropiat.

Mai fac și o comandă online de fructe și legume, pampers, iaurturi, brânzică organică, biscuiți, carne, ouă etc. Total: 820.67 AED/950 lei (scump, dar măcar legumele și fructele au gust – în supermarketuri nu prea găsești să fie așa de bune). O să ajungă mâine dimineață la ușa cutiile.

De obicei vinerea am girls night cu o prietenă a mea irlandeză, dar decid să îi spun să vină la noi și să stăm în balcon de vorbă, mai ales că ea a rămas fără job și e mai atentă cu banii acum. Bem niște vin roșu ( binemeritat după ziua de azi) și pleacă în jur de ora 10.

Fac o baie cu săruri Epsom și pe la 10.30 ne băgăm la somn.

Total zi: 1365 AED/1580 lei

SÂMBĂTĂ

Din nou bebe ne dă trezirea în jur de 7.20. Mă uit pe cameră și văd că e trează deja de 15 minute, doar că a stat cumințică. Acum a început să vorbească, ta-ta, a-ta a-ta…așa că îi spun soțului că îl cheamă. 😊 Am terminat cu alăptatul acum vreo 2 săptămâni, așa că profit că nu mai sunt eu singură sursă de hrană. 😊

Lenevesc iar până pe la ora 8 pe telefon, verific puțin și mailurile de la muncă și mă pregătesc să iau fetița de la prietenă ei. Îmi fac iar un shake de proteine pentru drum și o recuperez de la sleepover. Ambele fetițe vor să mai stea la joacă, dar cea mare are repetiții de la 10.

Ne oprim lângă școala unde sunt cursurile (azi are musical theatre) să-i iau un sandviș cu curcan și cașcaval (19 AED/22 lei) și ne întâlnim cu o colegă a ei care ne spune că s-au anulat clasele. Mă uit pe mail și văd că trimiseseră notificarea pe la 9.30, când eram în mașină. Ministerul Sănătății a anulat toate activitățile extracurriculare din cauza Coronavirusului. Ea e super fericită și vrea să se întoarcă înapoi la prietena ei. Îi propun să mergem la film în schimb, dar nu vrea. O sun pe mama fetiței și e încântată să o aduc înapoi, așa că sunt de acord cu condiția să își facă și o parte din teme (sunt colege de clasă).

Ajung acasă și soțul se pregătește să meargă cu bebe la clasa de înot, iar eu am programare la dentist, așa că merg pe jos (ca să-mi fac pașii – minimum 10.000 pe zi).

Fac un detartraj și o consultație, să mă asigur că totul e ok. Îmi face 4 radiografii și totul e bine. Plătesc doar 156,46 AED/181 lei – asta pentru că restul e acoperit de asigurare. Îi cer, totuși, costurile ca să le pun în jurnal – să vedeți cam cât costă dacă nu ai asigurare: detartrajul 530 AED/ 613, consultația 280 AED/324 lei și o radiografie e 100 AED/115 lei – fără taxe.

Mă întorc pe jos acasă, unde s-a întors și soțul cu bebe între timp; îi dăm să mănânce și adoarme tun, așa că fugim și noi doi repede să mâncăm la un restaurant în apropiere. Soțul are un voucher de 250 AED/ 706 lei, primit mai demult, așa că îl folosim și mai plătim în plus 45 AED/52 lei.

De obicei plătesc eu cu cardul de credit pentru că fac mile Skywards și le folosesc pentru upgrade-uri când zbor cu EMIRATES și am zboruri de noapte, sau la zboruri lungi de 14-16 ore în US. La sfârșitul lunii, când iau salariul, pun banii înapoi pe card.

Ajungem acasă, bebelina e trează și o vecină a noastră româncă îmi zice să ieșim afară la plimbare cu fetele (are și ea o fetiță de 2 ani). Îl trimit pe soț să aducă fetița acasă și eu ies la plimbare cu bebe. De obicei weekendurile nu sunt așa de pline, dar nu știu cum s-a nimerit weekendul ăsta. 😊

Venim acasă din plimbare, luăm cina, și pregătim copii de somn iar de la 8.30 pm stăm și noi în sfârșit relaxați până pe la 10.30 când ne culcăm.

Total zi: 220 AED/255 lei

DUMINICĂ

Bebe se trezește pe la 6.15 pentru că bona pregătește fetița de școală și a făcut puțină gălăgie. Bona trezește fetița, îi face micul dejun și o duce jos de unde o ia autobuzul școlii la 6.40 am. Îl rog pe soț să se ducă la bebe – îi da lapte și, din fericire, adoarme la loc.

La 7 mă ridic din pat să mă pregătesc de muncă. Am un meeting de la 9 am în capătul celălalt al Dubai-ului și o să îmi ia 40 de minute să ajung acolo, plus ceva timp să găsesc parcare și nu îmi place să întârzii. El are avion la 11, așa că o să plece mai târziu de acasă.

Termin meeting-ul pe la 11 și ajung în jur de 12 la birou. Pentru că nu am avut cum să îmi iau mâncare la mine (livrată azi dimineață) mă duc cu o colegă să mănânc. Iau o supă cremă de roșii și o Cola light – 33 AED/38 lei. Lucrez pentru restul zilei la o prezentare pentru un meeting pe care îl am azi cu Regional VP.

Termin meeting-ul și pregătesc minutes of meeting pentru clientul de dimineață, mai trimit mailuri, organizez alte întâlniri și call-uri și plec acasă în jur de 6 pm.

Mă opresc la supermarketul din fața blocului și cumpăr un buchet de flori pentru mama soacră și o cutie de ciocolată de 1 martie (100.60 AED/116.5 lei).

Restul serii trece repede cu fetele: ne jucăm, mâncăm (salivez după un ardei umplut, dar mănânc niște pui Cajun cu orez din conopidă) și începe ritualul de seară (baie la fete, schimbat în pijamale , vorbit cu tati la tel etc).

Pun bebele la somn la 8, fetița citește până la 8.30 și mă duc să-i sting lumina și să stau puțin cu ea. Avem un ritual când ne spunem un lucru frumos care s-a întâmplat în ziua respectivă și ceva care nu ne-a plăcut.

Îmi pregătesc cada cu săruri Epsom și fac o baie uitându-mă în același timp la un documentar pe Netflix (Babies). Încep să mă uit la noul episod din Gray’s Anatomy, dar bebelina are în schimb planurile ei. Se trezește ca niciodată de nu știu câte ori până la ora 2 dimineața, când adoarme tun.

Adorm după ora 2 am, cu 6000 de pași deja făcuți, și mă trezesc în jur de 5:40 și nu reușesc să adorm la loc decât până spre 7 dimineața.

Total zi: 133.60 AED/155 lei

LUNI

Bebe se trezește la 6.45, din nou. Oricum sunt trează… Nici nu pot să mă ridic din pat, dar numai bine vine bona (care dusese fetița la autobuz) și o rog să îi facă lapte și să încerce să o adoarmă, că eu nu mai pot. O adoarme repede, așa că adorm și eu în sfârșit după ce îmi pun alarma la 8.45 am.

Azi m-am decis să lucrez de acasă pentru că oricum șeful meu e plecat, nu am nici un meeting cu clienții…și sunt încă obosită. Soacra mea scoate bebele la plimbare, eu îmi fac un shake de proteine și încep să lucrez.

Îmi revin între timp și la 11 încep să mă pregătesc de sală și plec. Ajung acasă pe la 1.30 pm, fac duș și mănânc.

Pun bebelina la somn și mă întorc la mailuri și chestii administrative, pregătit ppt-uri și rapoarte. Se trezește pe la 3, mă duc să o mai alint și iubaresc puțin, după care o las pe mama soacră să se joace cu ea și mă întorc înapoi la laptop.

Se întoarce și fetița de la școală pe la 3.20, mănâncă și ne pregătim să plecăm la cursurile de balet și dans. Au schimbat locația la un teatru din Mall of the Emirates (înainte erau într-o școală) și încep și mai târziu ca de obicei. Nu am chef să mă plimb prin mall și mă duc la o terasă de la un hotel din mall să mai lucrez de acolo. Îmi comand o Cola light și vine nota….40 AED/46 lei. Cola este 40 de AED/46 lei!!!! 40/46!!!! Nu am văzut așa ceva niciodată; să îmi fie învățătură de minte să mă uit pe meniu înainte. Am timp să vorbesc și cu o prietenă din Ro la telefon.

Iau fetița de la clase și plecăm spre casă. Prindem aglomerație mare și ajungem abia la 7.45 pm acasă. Trebuie să vedem ce e de făcut – poate o să renunțăm la ore până se întorc la locația veche (la 12 minute de casă), că așa nu se mai poate. Bine că le-am zis bonei și soacrei să îi facă băiță.

Stau puțin cu bebelina și la 8.10 o pun la somn. Pun și fetița la somn în jur de 9 pm (mai târziu cu jumătate de oră, dar asta e) și eu mai trimit mailuri și lucrez până la 10. Mă bag la somn imediat, dar fetița se trezește din nou de 3 ori până la ora 1. Nu știu ce are – ori îi mai ies dinți, ori e de la răceală (de săptămâna trecută tușește și îi curge nasul – dar în ultimele zile mai puțin)

Total zi: 40 AED/46 lei

MARȚI

Dimineața e identică cu cea de ieri, doar că sunt mai odihnită puțin. Îmi fac shake-ul de proteine, lucrez și sunt în call-uri până la 11, când plec cu bebe și soacră la doctor.

Are follow up după vizita de săptămâna trecută. Ne spune că totul e bine și să continuăm cu aerosoli. Îmi place aici că nu îți dau antibiotic decât dacă chiar e nevoie. Plătesc consultația (500 AED/1412 lei), dar o să fie decontată de asigurarea medicală.

Ne întoarcem, mănânc, fetița a adormit în mașină, așa că o las afară cu soacra la plimbare până se trezește. Eu sunt în call-uri până la 4.

Mă schimb și mă duc la muncă unde am un meeting de la 4.30 la 5.30. Normal că se întârzie și ajung acasă la 6.30.

Ritualul de seară e identic și amândouă sunt în pat la 8.30. Îmi pun un pahar de vin roșu și mă duc în balcon să vorbesc cu soțul. Îl anunț că în weekend nu vreau decât să stau în casă să mă odihnesc. :))

La 10 mă pun la somn și mă rog să nu se mai trezească bebelina. :))

Total zi: 0 lei

MIERCURI

Azi mi-a schimbat trainerul ora de gym de la 9, așa că îmi fac un shake de proteine și plec spre sală. Bebe s-a trezit în jur de 7 am și a fost o noapte mai liniștită.

Mă întorc și lucrez de acasă până la 4, când plec cu fetița la cursuri. Azi are drama și acro gymnastics. Decid să stau în zona de așteptare a teatrului, fac rost de parola de wifi și mai lucrez puțin.

Între timp mai fac și o comandă online la supermarketul de jos (112 AED/130 lei) și trec și pe la magazinul de băuturi (magazine speciale de unde poți cumpără alcool) și cumpăr 2 sticle de vin roșu – 122.85 AED/142 lei.

Plecăm spre casă și ajungem în jur de 6.45…Iar am prins trafic. ☹

Continuăm cu ritualul de seară și la 8.30 sunt în pat. Termin episodul din Grey’s Anatomy început luni și citesc capitolul ”Cum sunt bebelușii după 7 luni” din cartea “Puncte de cotitură” de T. Berry Brazelton, primită cadou de la o prietenă a mea din București care e psihoterapeut.

Verific Insta și Facebook și termin cu jocul meu preferat, Design Home (e de interior design – pasiunea mea + feng shui). Regret că nu am făcut ceva în domeniu, iar acum nu am timp să fac cursurile. Dar totuși, dacă reușim să avem destule economii în următorii 10 ani aș vrea să mă reorientez în domeniul ăsta). Este de mult timp pe vision board-ul meu.

Total zi: 234,85 AED/272 lei

JOI

Mă trezește fetița pe la 6.20, să o ajut să se costumeze ca Matilda (e Book Character Day la școală) și după ce pleacă, mai adorm puțin până mă trezește bebe la 7.45. A dormit destul de bine azi noapte. Sunt bucuroasă că în sfârșit ajunge soțul acasă diseară – yeeyy!!!

Beau shake-ul de proteine, răspund la mailuri până la 10 am, când plec la un meeting la un client. Fac plinul mașinii și plătesc 135.03 AED/381 lei, dar îi voi deconta la sfârșitul lunii (litrul e în jur de 2,2 AED/6 lei).

Mă întorc acasă, mănânc și dau o comandă de fructe, iaurt, brânzică pentru bebe și ouă – 156 AED/180 lei.

Plec repede la Carrefour să mai cumpăr diverse. Intru mai întâi într-un magazin (Brands for Less) să văd ce mai au pe acolo și am noroc că găsesc o groază de haine frumoase pentru bebe. Îmi iau și eu o geantă, două perechi de balerini și o rochiță de plajă și mamei soacre un parfum și o salopetă lejeră. Plătesc 1196 AED/ 1385 lei, dar plec cu zâmbetul pe față pentru că tot ce am cumpărat ”sparks joy” ( să o citez pe Marie Kondo). 😊

Mai las și la Carrefour 1219 AED/1411 lei (am cumpărat și multe produse vegane pentru mama soacră, sunt tare curioasă ce gust au 😊 ) și în drum spre mașină iau și o felicitare și încă un cadou pentru o zi de naștere – 98 AED/113 lei (cadoul principal l-am comandat mai demult).

Mă întorc acasă în jur de 3 și sunt în call-uri până la 6. Primesc un mail prin care suntem anunțați că toate activitățile extracurriculare au fost oprite de tot, fără nici o excepție, pentru următoarele 4 săptămâni – la fel și școala. La școală o să aibă vacanță în primele 2 săptămâni și în ultimele două se pare că o să facă cursuri online. Sunt tare curioasă cum o să funcționeze.

Pun bebele la somn, fetița stă trează să-l aștepte pe tati, care ajunge acasă în jur de ora 9 seară. Îl trimit direct la baie. :))) Am înnebunit și eu cu coronavirusul ăsta, se pare.

Mai stăm de vorba cu toții , tati pune fetița pe la 10 la somn, și ieșim și noi în balcon la un pahar de vin și să facem diverse planuri.

Ne punem la somn în jurul orei 12 noaptea.

Total zi: 2.669 AED/3089 lei

PS: Cred că va trebui să revin și cu un update, după ce renunț la dietă și e și soțul acasă. 😊

***

Dacă vi se pare util și interesant acest demers, vă aștept și pe voi cu Money Diaries la adresa inoza.ro@gmail.com.

Cu cât o să fie mai multe și mai diverse, cu atât cred că o să învățăm lucruri noi și o să facem această conversație mai relevantă.

***