Money Diaries este o rubrică săptămânală de lifestyle și de educație financiară, în care cititoarele Inoza ne povestesc, cu sinceritate, cum și pe ce și-au cheltuit banii într-o perioadă de 7 zile.

Săptămâna aceasta facem cunoștință cu un administrator baze de date care încearcă să trăiască sănătos, chiar dacă asta înseamnă să aducă sala la ea acasă. 🙂

***

Job: Administrator baze de date
Domeniu: Energetic
Vârstă: 34 de ani
Locație: București
Salariu lunar: 8000 lei

Cheltuieli lunare

Credit ipotecar: 1630 lei
Economii: 1000 lei
Întreținere: 150 lei (aprox.)
Electricitate, TV + internet: 80 lei (aprox.)
Telefon: 0 lei (plătit de firmă)
Transport: 0 lei (abonamentul Metrorex e decontat de firmă)
Abonament clinică privată: 0 lei (plătit de firmă)
Antrenor personal: 900 lei
Cosmetică: 500 lei (epilat, mani-pedi, vopsit)
Curățenie: 300 lei (îmi vine o doamnă de două ori pe lună)
Netflix: 48 lei
Donații: 50 lei Salvați Copiii, 2 euro Magic Home, 4 euro Spitalul ”Dăruiește Viață”

LUNI

Dimineața: În fiecare luni, miercuri și vineri la 7.30 vine la mine antrenorul meu personal, Bogdan. Știu că sună a fiță maximă, dar pentru mine este o necesitate după 50 de ore pe săptămână de stat pe scaun la birou.

Am încercat cu abonament la sală, dar după 2 luni în care am mers de 2 ori, am renunțat. Nu sunt matinală, nu am motivație și uneori nici timp nu am. Când sala vine la tine acasă, nu mai ai scuze. L-am găsit pe Bogdan printr-o prietenă, care lucrează cu el de 2 ani. Primăvara și vara lucrăm în Herăstrău, care e la 10 minute de apartamentul meu, toamna și iarna la mine acasă.

Azi facem exerciții pentru piept și brațe. După ce pleacă Bogdan, fac un duș rapid, mănânc o omletă cu spanac, mă aranjez și plec la birou.

Prânz: Comandăm de la Gargantua KSLF. Îmi iau o salată de spanac și curcan (38 de lei cu tot cu bacșiș). După prânz dau comandă de 2 bilete la Electric Castle pentru sora mea mai mică și prietena ei (798 lei). E un cadou de Crăciun cam scump, dar își dorește mult să meargă și nu vreau să le ceară banii părinților. Biletul pentru prietena ei e ca să nu meargă singură.

După amiază tragem la sorți pentru Secret Santa și mie îmi nimerește singurul coleg din tot biroul pe care nu-l cunosc. O să sap pe Facebook pentru indicii.

Seara: Merg la mani-pedi la salonul de lângă mine. Închide la 21 dar am rugat-o pe Gabi, manichiurista, să mă aștepte. Las 115 lei (90 de lei pentru mani-pedi și 25 bacșiș pentru over-time).

Total zi: 951 lei

MARȚI

Dimineața: Bogdan nu vine azi și lenevesc în pat până la 8. Fac duș, mănânc un bol de iaurt cu fructe și plec la birou.

Prânz: E ziua unui coleg și ne face cinste cu mâncare de la Divan. În pauza de prânz caut online un cadou pentru o prietenă bună. A fost ziua ei săptămâna trecută și ne vedem deseară. Găsesc un voucher pentru masaj la Eden Spa, redus cu 25% la 142,50 lei. E perfect, pentru că o să-l ridic în drum spre Boutique du Pain, unde ne vedem.

Seara: Mă văd cu prietena mea și îi dau voucherul. N-a mai fost la un masaj de câteva luni, așa că se bucură de el. Mâncăm, bem, bârfim. La final, insistă să plătească ea.

Total zi: 142,50 lei

MIERCURI

Dimineața: La 7:25 Bogdan bate la ușă. M-am trezit abia acum 5 minute, sper să nu se vadă. Azi lucrăm umerii și spatele.

După ce pleacă, duș, sandwich cu ton (trebuie să merg la cumpărături diseară, n-am nimic în frigider), fuga la birou.

Prânz: Îmi comand cu o colegă de la Emte. Eu iau tagliatelle cu creveți (35 lei cu bacșiș).

Caut un mic cadou pentru Bogdan de Crăciun (vineri e ultima zi în care ne vedem anul ăsta). Aleg o coardă pentru sărit cu display digital de la Decathlon (44,99 lei) pentru că știu că-i place să folosească coarda. O rezerv în magazin și apoi folosesc Glovo (9,99 lei + 2,49 lei extra taxă pentru vreme rea) s-o livrez. Într-o oră am coarda. 🙂

Seara: Mă opresc în drum spre casă să cumpăr niște mâncare pentru cină și mic dejun + câteva cosmetice (168,59 lei).

Total zi: 261,06 lei

JOI

Dimineața: Am poftă de dulce, așa că fac un terci cu fulgi de ovăz, banane și migdale.

Prânz: Comandăm de la The Soup Carousel. Iau o supă picantă de linte și o baghetă cu somon și avocado (30 de lei, cu bacșiș).

Seara: Ajung acasă frântă, mă uit jumătate de oră la un episod din Grace & Frankie pe Netlix și adorm.

Total zi: 30 lei

VINERI

Dimineața: Vine Bogdan, îi fac cadou coarda. E puțin șocat, dar îmi face și el un cadou: 30 de genuflexiuni în plus. :)))) Azi e zi de picioare, preferata mea. După antrenament fac un duș, mănânc puțin hummus cu legume și plec la birou.

Prânz: Ies cu colegii la restaurantul de lângă birou. Îmi iau o supă cu tăieței și un piept de pui cu legume la cuptor (39 de lei, cu bacșiș)

Seara: Ies cu prietenele mele în Nuba. Una dintre ele face cinste pentru că tocmai a primit o promovare la job. Mâncarea e bună, atmosfera e ok, dar când încep muzica și dansul, mă duc spre casă. Sunt praf de oboseală.

Total zi: 39 lei

SÂMBĂTĂ

Dimineața: Dorm boierește până la 11. Aș fi dormit și mai mult, dar azi vine doamna Maria să facă curat și nu vreau s-o încurc. Îi las pe frigider lista cu ce vreau să facă, îi pun banii în plic (150 lei) și plec.

Prânz: Mă opresc la Pio Bistro și-mi iau o shakshuka și clătite cu matcha (50 de lei, cu tot cu bacșiș).

Seara: Mă duc în vizită de casă nouă la niște prieteni. Știu că de obicei se duc plante sau decorațiuni, dar le-am luat un vin excelent (Licorna Bon Viveur roșu – recomand!). Bem, mâncăm, râdem, povestim. Pe la 12 și ceva chem un uber (23 lei).

Total zi: 223 lei

DUMINICĂ

Dimineața: Îmi fac terci cu fulgi de ovăz, banane și migdale și un cappuccino. Beau rar, doar de poftă.

Prânz: Fac o omletă cu brânză și legume. După masă citesc ”Homo deus”. E fascinantă.

Seara: Îmi planific în agendă săptămâna care vine, apoi fac o baie lungă cu multă spumă și vin (vinul îl beau, nu-l torn în cadă). Adorm uitându-mă la un film simpatic despre Crăciun pe Netflix.

Total zi: 0 lei

***

Dacă vi se pare util și interesant acest demers, vă aștept și pe voi cu Money Diaries la adresa inoza.ro@gmail.com.

Cu cât o să fie mai multe și mai diverse, cu atât cred că o să învățăm lucruri noi și o să facem această conversație mai relevantă.