Money Diaries este o rubrică săptămânală de lifestyle și de educație financiară susținută de Școala de Bani. În fiecare săptămână, cititorii Inoza ne povestesc, cu sinceritate, cum și pe ce și-au cheltuit banii.

Săptămâna aceasta facem cunoștință cu un project manager de 32 de ani, din București, care, în timpul cât a ținut jurnalul financiar și-a făcut un cont pe Tinder. 🙂

***

Job: Project Manager
Domeniu: Construcții
Vârstă: 34 de ani
Locație: București
Salariu lunar: 5500 lei

Cheltuieli lunare

Credit: 1400 lei
Întreținere: 200 lei
Curent: 70 lei
Internet + TV: 70 lei
Telefon: 35 lei
HBO Go: 15 lei
Abonament yoga: 145 lei
Epilat: 100 lei
Cosmetică: 250 lei
Donații: aprox. 20 euro

LUNI

Mă trezesc în fiecare dimineață la ora 7 și mănânc același lucru (iaurt grecesc cu granola, fără zahăr). Azi mă simt puțin obosită (am dormit prost azi noapte), așa că îmi fac o cafea. Neagră, fără zahăr.

La 9 ajung la birou, unde lucrez până la prânz, aproape fără să mă ridic de pe scaun. Știu că nu e sănătos, dar mai sunt și zile din astea. La prânz îmi comand niște tempura pollo strips (28 de lei, cu tot cu bacșiș).

Seara merg acasă la o prietenă, pentru un movie & pizza night. O pizza Contadina (34 de lei cu bacșiș) și 4 pahare de rosé mai târziu am uitat de film, dar am un cont pe Tinder. Jumătate de oră mai târziu, după ce râdem până ne doare stomacul dând swipe-uri și replici cheesy, am și un date pe miercuri.

Sunt prea amețită să merg acasă și e târziu, așa că dorm la prietena mea.

Total zi: 62 lei

MARȚI

Ajung la birou în aceleași haine de ieri, așa că bineînțeles că băieții fac glume. Le ignor și ies până la cafeneaua de lângă birou pentru micul dejun. Un Americano și o brioșă mare: 17 lei.

La prânz sunt deja leșinată de foame, așa că îmi comand cam multă mâncare (o supă de pui cu tăiței și un wok de pui cu legume – 57 de lei cu bacșiș). Mănânc supa și puțin din pui – o să iau restul acasă, pentru cină.

Pe drum spre casă mă opresc la un supermarket să mai iau iaurt pentru micul dejun și hârtie igienică (25,60 lei).

Acasă mănânc puiul rămas de la prânz. După cină mă uit la un episod din The Soprano’s în timp ce-mi pun o mască de față și una de păr. După film fac un duș și mă culc.

Total zi: 99,6 lei

MIERCURI

Mă trezesc entuziasmată: în seara asta e întâlnirea cu tipul de pe Tinder. 🙂 Am mai vorbit de câteva ori de luni și până azi și pare simpatic. E primul date pe care îl am în ultimul an. M-am cam fript la ultima relație și am făcut o pauză de la dating & men.

După micul dejun, stau jumătate de oră în fața dulapului și mi se pare că tot n-am ce să port. Decid să merg pe o fustă și o bluză. Las rochia cu decolteu pentru a doua întâlnire, dacă prima merge bine.

La prânz îmi comand o salată cu somon (26 de lei cu bacșiș).

Mă întâlnesc cu tipul de pe Tinder la un bar din centru (plătește el, deși mă ofer să split the bill). E simpatic, dar nu avem chimie deloc. Dar mă simt bine la întâlnire, așa că după ce ajung acasă intru înapoi pe app. Adorm pe la 1.30, vorbind cu un alt tip. Se pare că am un date și vineri.

Total zi: 26 lei

JOI

Îmi fac iaurtul cu granola și o cafea neagră tare. Am dormit prost, mă simt anchilozată, așa că diseară merg la yoga. Pe lângă geanta pentru birou, îmi pregătesc și geanta de yoga.

La birou e o zi mai lejeră, așa că după ce îmi termin task-urile, intru pe Dried Fruits să-mi refac stocul de granola și să mai iau câteva snacksuri (97 de lei).

La prânz comand furnici în copac (26 de lei cu bacșiș).

Pe drum spre yoga îmi dau seama că mi-am uitat sticla de apă la birou, așa că iau una la 1 litru (2,5 lei).N-am mai fost la yoga de vreo 2 săptămâni și se simte. Parcă aș face tae bo, nu yoga. Când se termină ora sunt într-o baltă de transpirație și abia mă mișc.

Acasă fac duș și pic lată.

Total zi: 125,5 lei

VINERI

Iaurt, granola, cafea. Mă îmbrac într-o pereche de blugi și un pulover, dar apoi îmi aduc aminte că am diseară întâlnire cu al doilea tip de pe Tinder și mă schimb într-o rochie. O să fiu nevoită să port cizme cu toc, dar rabdă baba single la frumusețe.

Vinerea ieșim cu colegii la prânz la un restaurant de lângă birou. Mi-e poftă de niște paste cu creveți (40 de lei cu bacșiș).

Seara ies cu tipul de pe Tinder. E foaaaarte simpatic și ne simțim super bine. O să fie o a doua întâlnire, sunt sigură. 🙂 Iau un Uber spre casă (27 lei, e surge), pentru că stăm la povești până la 12.

Total zi: 67 lei

SÂMBĂTĂ

După mic dejun (iaurt cu granola, firește), dau rapid cu aspiratorul prin casă și șterg praful. Urăsc să fac curat, dar iubesc curățenia, așa că las lenea deoparte.

Deși afară e urât și frig, dau o fugă până la Kaufland pentru niște cumpărături pentru casă (108,70 lei). La întoarcere îmi fac o omletă din 2 ouă.

Încerc să-mi distrag atenția de la faptul că tipul drăguț de pe Tinder nu mi-a dat încă niciun semn, așa că intru pe Book depository. Mare greșeală, pentru că au reduceri. Sfârșesc prin a cumpăra cărți de 202 lei.

Tipul drăguț de pe Tinder îmi scrie, în sfârșit! Mă întreabă dacă vreau să ne vedem mâine, la prânz. Cred că i-am răspuns prea entuziasmată și prea repede. :))

La cină mănânc iaurt cu niște fulgi de porumb. Apoi îmi pregătesc o baie cu foarte multă spumă. Aproape adorm în cadă de plăcere.

Total zi: 310,7 lei

DUMINICĂ

Mănânc, apoi beau o cafea și pierd timpul pe telefon. Când mă dezmeticesc e aproape 12, așa că trebuie să mă grăbesc la vot, să nu întârzii la prânz.

Din fericire, când ajung la școala unde votez, nu e coadă deloc. În 5 minute intru, votez și plec.

Tipul de pe Tinder e și mai drăguț decât țineam minte. Mâncăm și râdem și povestim până când prânzul se transformă în cină (da, plătește el, din nou, deși am insistat din nou să plătesc și eu jumătate). E genul ăla de întâlnire bună-bună, care vrei să nu se mai termine niciodată. Ok, la un moment dat se termină, dar știu sigur că va urma și o a treia. 😀 Uber spre casă: 18 lei.

Total zi: 18 lei

***

Dacă vi se pare util și interesant acest demers, vă aștept și pe voi cu Money Diaries la adresa inoza.ro@gmail.com.

Cu cât o să fie mai multe și mai diverse, cu atât cred că o să învățăm lucruri noi și o să facem această conversație mai relevantă.

***