Money Diaries este o rubrică săptămânală de lifestyle și de educație financiară susținută de Școala de Bani. În fiecare săptămână, cititoarele Inoza ne povestesc, cu sinceritate, cum și pe ce și-au cheltuit banii.

Săptămâna aceasta facem cunoștință cu o account manager, de 33 de ani, din București, care locuiește împreună cu prietenul ei, în chirie.

***

Job: Account Manager
Domeniu: Marketing Research
Vârstă: 33 de ani
Locație: București
Salariu: 4300 lei

Cheltuieli lunare

Chirie: 225 euro/1093 lei (jumătate din 450 euro, o împart cu prietenul meu)
Întreținere: 125 lei (jumătate din 250 lei)
Telefon: 100 lei
Pensie privată: 100 lei
Abonament medical privat: 99 lei
Cosmetică: 70 lei
Enel: 45 lei (jumătate din 90 lei)
Netflix: 38 lei
TV + internet: 35 lei (jumătate din 70 lei)
Spotify: 24 lei

Despre mine

Mă numesc A., am 33 de ani și sunt originară din Ardeal, dar locuiesc de 14 ani în București, așa că aici mă simt acasă.

Lucrez pentru aceeași firmă de 4 ani, dar îmi place foarte mult ce fac, așa că nu-mi fac griji că mă plafonez.

Tot de 4 ani sunt împreună cu D., prietenul meu. Locuim împreună într-un apartament închiriat, dar în viitorul apropiat vrem să ne căsătorim și să ne cumpărăm o casă.

LUNI

Sunt o persoană matinală și dimineața e momentul meu preferat al zilei. De obicei mă trezesc la 6.30 și până la 8:00 am timp doar pentru mine pentru că D. doarme mai mult.

În fiecare dimineață beau un pahar de apă cu o lingură de oțet de mere, un truc de detox de la bunica mea. După care fac un antrenament de fitness de pe YouTube, pe care îl aleg în funcție de nivelul de energie și de chef (Yoga with Adriene, Blogilates sau Popsugar Fitness). Azi am chef de ceva mai antrenant, așa că aleg un antrenament cardio de pe Popsugar.

Urmează un duș, apoi îmi fac o cafea și citesc cele 50 de pagini obligatorii ale zilei (în prezent Marcus Aurelius – ”Gânduri către sine însuși”). Înainte citeam seara, dar fiind obosită adormeam uneori sau pierdeam șirul.

Când termin cu lectura, fac o a doua cafea, pe care i-o duc lui D. în pat (da, îl răsfăț diminețile, el mă răsfață în timpul zilei). El mănâncă micul dejun, eu nu.

Mă spăl pe față și pe dinți, mă dau cu serumuri, creme & co, apoi mă machiez, mă îmbrac și mă pregătesc pentru primul call al zilei, de la 9:00.

Fac o pauză de prânz la 13:00, când D. mă cheamă la masă. Eu nu gătesc și el e foarte pasionat, așa că el se ocupă de partea asta, în timp ce spălatul vaselor și curățenia cad în sarcina mea. Amândoi suntem fericiți cu aranjamentul ăsta.

După prânz îmi mai fac o cafea, apoi mă întorc la treabă. Azi o țin tot într-un call, așa că îmi încep munca propriu-zisă foarte târziu și închei ziua de lucru abia la 20:00.

Luăm cina la 20:30, apoi ne uităm la un show de stand-up comedy pe Netflix cu Michael McIntyre. Îl recomand, noi am râs cu lacrimi. La 23:30 pic frântă.

Total zi: 0 lei

MARȚI

Mă trezesc la 6.30, îmi beau apa cu oțet de mere, apoi fac un antrenament cu Casey Ho de la Blogilates. Are o energie foarte bună și mă binedispune.

Urmează dușul, cafeaua, lectura, apoi cafeaua lui D. și micul meu ritual de beauty de dimineață.

Azi e o zi și mai aglomerată la birou decât ieri, așa că atunci când D. mă cheamă la prânz îi spun că n-am timp nici să respir. Îmi aduce, totuși, o farfurie cu vită și broccoli la birou, așa că mănânc printre call-uri, cum apuc. Știu că nu e sănătos, dar uneori e un compromis necesar.

Termin treaba la 19:00 și după ce pierd câteva minunte uitându-mă la filmulețe despre beauty routines pe canalul de YT Vogue (my guilty pleasure), îmi aduc aminte că trebuie să dau o comandă de produse de îngrijire.

Intru pe minifarmonline.ro și văd că au o reducere de 25% la gama Effaclar de la La Roche-Posay. Am tenul gras și mă împac bine cu produsele din gama asta, așa că îmi comand apă micelară, gel spumant purifiant și o cremă sebo-reglatoare (133,26 lei, cu tot cu transport).

Cinăm, dar nu avem chef să ne uităm la nimic, așa că povestim despre planurile pentru toamna asta – vrem să plecăm în mai multe city break-uri, dar toate la noi. Adorm zâmbind, cu capul plin de planuri.

Total zi: 133,26 lei

MIERCURI

Trezirea la 6.30, apa cu oțet de mere, un nou antrenament cu Casey de la Blogilates.

Fac duș, îmi beau cafeaua și termin cartea lui Marcus Aurelius. Va trebui să îmi aleg altceva pentru mâine.

Îi fac cafeaua lui D., apoi îmi fac rutina de beauty. Azi fiind miercuri, e zi de exfoliere, deci un pas în plus la ritualul de dimineață.

La 8:45 sunt deja la birou, vreau să simt că dețin controlul mai bine asupra zilei decât ieri. Îmi notez în agendă obiectivele și task-urile, apoi încep ziua de muncă mai bine focusată.

D. mă anunță că avem omletă la prânz, am fost plecați în weekend și n-am avut timp să facem cumpărăturile săptămânale. Va ieși el în seara asta, când termină cu munca.

Închei treaba în jur de 18:30 și profit de faptul că D. e plecat la cumpărături să fac o baie cum îmi place: cu multă spumă și lumânări.

D. se întoarce încărcat, așa că eu pun cumpărăturile la loc (a plătit el, facem cu schimbul, cumva, dar nu ținem niciodată cont).

Cinăm, apoi ne uităm la niște episoade din Seinfeld. Ne place să-l reluăm o dată la ceva timp.

Total zi: 0 lei

JOI

Rutina mea de dimineață e aceeași. Singura schimbare e că azi fac yoga cu Adriene și încep o carte nouă: The Tipping Point, al lui Malcolm Gladwell. O am în bibliotecă de ceva vreme, dar încă nu-i venise rândul.

Azi e o zi mai lejeră, așa că în pauza de prânz ies până la farmacie să-mi refac stocul de vitamine pe luna asta (magneziu, vitamina D, ulei din ficat de rechin, colagen etc.) – în total 237,35 de lei.

Intru și până la cofetăria noastră preferată din cartier și îi iau lui D. câteva prăjituri (30 de lei).

Seara ne uităm pe HBO GO (D. are cont) la Jojo Rabbit, cred că singura comedie despre al Doilea Război Mondial pe care am văzut-o vreodată. E foarte emoționantă și simpatică, ne-a plăcut mult la amândoi.

Total zi: 267,35 lei

VINERI

Dimineața decurge tipic: apă cu oțet de mere, sport, duș, cafea, lectură.

Pare că azi va fi iar o zi liniștită la birou. Sunt în call-uri până la 14, când fac pauză de masă.

La final, îmi fac o cafea, apoi intru pe eMAG să comand niște măști de protecție (114,45 lei). O să le ridicăm mâine, de la easybox-ul de lângă noi.

Seara ne vedem cu niște prieteni la o terasă de pe Calea Victoriei, să bem și să povestim. Consumația noastră e 130 lei cu tot cu bacșiș, o plătesc eu (pentru că scot cardul mai repede decât D. :D).

Total zi: 244,45 lei

SÂMBĂTĂ

În weekend nu fac sport, doar un stretching ușor, dar mă trezesc tot foarte devreme, pe la 7 și am cam aceeași rutină.

D. iese la alergat pe la 9, iar eu aspir, șterg praful și spăl rapid pe la baie și bucătărie. În două ore sunt gata cu curățenia.

D. vine cu pachetul de la eMAG, apoi pe la 12 ieșim la brunch, la un local din apropiere (plătește el). Urmează o plimbare lungă, apoi ne oprim la Art Safari (100 de lei cele două bilete – plătesc eu). Mi-au plăcut mult câteva lucrări, surprinzător chiar și unele ale lui Bălașa.

Seara mergem în vizită la un cuplu de prieteni buni, cu care nu ne-am mai văzut de mai bine de o lună. Cinăm la ei și jucăm câteva board games.

Total zi: 100 lei

DUMINICĂ

D. are poftă de clătite azi, așa că în timp ce citesc și-mi beau cafeaua, umple apartamentul de aromă. Mănânc și eu două, de poftă. D. le face la fel de bune ca mama și ăsta e complimentul suprem. 😀

La 12.30 mergem la Tenet, la IMAX (a plătit D. biletele online). E prima ieșire la un cinema închis de când cu pandemia și e puțin ciudat să stăm două ore și jumătate cu mască pe față și la un scaun distanță unul de altul, dar regulile sunt reguli și mă bucur că toată lumea le respectă.

Ne-a plăcut la amândoi filmul – dacă v-au plăcut Inception sau Interstellar, alte două filme regizate de Nolan, merită să mergeți, o să vă placă.

Restul zilei ne-am petrecut-o foarte relaxat, gătind și citind. A fost o săptămână lungă, dar bună. 🙂

Total zi: 0 lei

***

Dacă citiți cu plăcere această rubrică și o găsiți utilă, vă aștept și pe voi cu Money Diaries la adresa inoza.ro@gmail.com.

Cu cât o să fie mai multe și mai diverse, cu atât cred că o să învățăm lucruri noi și o să facem această conversație mai relevantă.

***