Money Diaries este o rubrică săptămânală de lifestyle și de educație financiară susținută de Școala de Bani. În fiecare săptămână, cititorii și cititoarele Inoza ne povestesc, cu sinceritate, cum și pe ce și-au cheltuit banii.
Săptămâna aceasta facem cunoștință cu un marketing manager, de 30 de ani, din București, care este momentan în concediul de creștere a copilului.
***
Job: Manager marketing
Domeniu: Marketing
Vârstă: 30 de ani
Locație: București
Salariu lunar: ~ 3700 indemnizația (nu mi-a venit decizia încă, dar am încasat deja banii pe o lună și câteva zile) + 311 lei alocația (bani de care nu ne atingem – i-am făcut un cont piticei și virăm acolo lunar alocația + banii pe care îi mai primește de la rude + stimulentul de nou născut)
Cheltuieli lunare
Rate: 1420 lei rata la apartament + 650 lei un credit de nevoi personale (ambele sunt plătite din salariul soțului)
Enel: 70-80 lei
Engie: ~ 200 lei în perioada asta (abia am trecut contractul pe numele nostru și ne-a venit o singura factura)
Asociație: nu avem încă, deci până acum 0 cheltuieli și la apă, dar vom plăti din urmă când se va înființa (eram aproape de final, dar acum nu este un moment potrivit să intrăm în contact unii cu alții)
RDS: 127 lei (cablu + internet + 2 abonamente la telefon + HBO)
Netflix: 25 lei (îl plătește soțul)
Epilat: 90 lei
Benzină: ~ 250 lei / lună
Despre mine
Ne-am mutat anul trecut într-un apartament cu 3 camere, pentru care am făcut, ca tot românul, un credit ipotecar pe 30 de ani. Yeeey!!! Mai avem și un credit de nevoi personale mai vechi. Pe ambele le achită soțul. Eu plătesc facturile și mare parte din cheltuielile alimentare. Nu prea folosim cash (decât la nevoie) iar banii îi avem fiecare pe contul propriu, dar totul se plătește la comun de mult.
Până acum reușeam să punem amândoi pe contul de economii câte 600-700 lei/persoană lună, la început de salariu (e un must să se întâmple asta la început, ca să poți cheltui apoi din ce îți rămâne). Acum suntem într-un proces de acomodare cu noua situație – rata la apartament + un bebe, deci nu mai avem o sumă fixă pe care să o economisim lunar.
Avem un bebe de 4 luni, deci eu sunt acum în concediu de creștere copil și, implicit, venitul este puțin mai mic (cel puțin ~ 300 lei de pe bonurile de masă lipsesc).
Programul nostru zilnic includea și băi de aer, dar cum situația nu prea ne mai permite, ne răsfățăm când se poate cu o ieșire scurtă pe balcon.
În rest cam asta facem: pitica doarme de 4-5 ori pe zi, de regulă, un somn de obicei e mai lung, restul de 30-45 de minute. În timpul în care doarme, citesc sau mă uit pe Facebook / Instagram. Are un somn puțin agitat în ultima perioadă și prefer să fiu lângă ea când se trezește, astfel încât să o readorm, dacă pot. În timpul în care e trează, de regulă ne jucăm. Uneori mai bag la spălat sau acum, că e și soțul meu, D., acasă și o mai pot lăsa puțin cu el, mai gătesc câte ceva rapid.
Mâncarea de bază o facem se regulă în weekend și curățenia la fel, ca să fim amândoi acasă și să ne împărțim între cine stă cu bebe și cine face curățenie și mâncare. De obicei eu fac curat și D. mâncarea, dar uneori le facem amândoi pe ambele.
Cumpărăturile le făcea D., de regula în weekend, dar dată fiind situația, în perioada asta preferăm să limităm ieșirile și să comandăm online de pe Bringo sau de la alții (ne orientăm spre produse cât de cât naturale, producători locali). De pe Allfarm.ro am comandat prima dată săptămâna trecută și am fost mulțumiți, deci probabil cât mai stăm în casă vom mai comanda.
Alăptez exclusiv, dar nu o să trec toate mesele ei în jurnal pentru că de regulă mănâncă puțin și des și ar însemna să umplu textul de momente de alăptare. 😅
LUNI
E frig, plouă sau ninge, cred că nici natura nu s-a hotărât exact ce să ne ofere ca să îi facă pe oameni să rămână în casă. Pitica ne-a dat trezirea la ora 7:00. Niciun minut în plus, să nu cumva să ne învățăm cu somnul. 😅
Am mai zăbovit puțin în pat cât să ne dezmeticim, apoi a trebuit să mă activez. Am schimbat-o, m-am dus să pregătesc cafeaua și micul dejun. D. a rămas cu cea mică în dormitor să se mai joace. Înainte de micul dejun beau un pahar mare cu apa.
Nu am avut chef de gătit astăzi, așa că am mâncat niște cotlet haiducesc și telemea (mai aveam din comanda de săptămâna trecută de pe allfarm.ro) cu roșii și castraveți. D. a făcut apoi o limonadă (aveam niște lămâi care începeau să “se ducă”, a mai pus o portocala și un lime, puțină miere și apa minerală și gata).
Am mai stat puțin de vorba, în măsura în care se poate pentru că acum toată atenția e centrată pe pitică. A devenit conștientă și curioasă de tot ce e în jur și dacă se plictisește să se joace singură, cere atenție (mi se pare normal 😀).
Apoi D. s-a dus să muncească, iar noi am mai stat puțin, am dat drumul la TV pe radio (nu mă uit în general la TV, iar de când cu pitica nici atât, ca să nu o stimuleze inutil, dar țin mereu o muzica pe fundal că să nu doarmă ziua în liniște deplină), I-am dat să mănânce și am pus-o la somn. Între timp mai scrolez puțin pe Facebook și dau de Money Diaries, așa că mă apuc de citit.
Pentru prânz bag niște cartofi la copt în cuptor pe care îi mâncăm cu niște brânză frământată (tot de pe AllFarm). Apoi D. se întoarce la muncă, iar noi ne pregătim de a treia repriză de somn.
După somnul gărgăriței, D. îmi spune că ar mai manca o ruladă cu magiun și nuci (făcusem și săptămâna trecută) așa că execut. Se face rapid, e fără zahăr, așa că ne simțim mai puțin vinovați. 😁
D. termină programul la 17:30, așa că mai stăm toți 3 și, înainte de rutina de seară, fac rapid un duș. În jurul orei 20 e momentul băiței, așa că tati îi pregătește apa.
După băiță mai stăm puțin cu ea (are mereu energie după 🤷🏻♀️) și apoi noi două mergem în dormitor la somn. Tati mai rămâne la TV și vine mai târziu lângă noi.
Total zi: 0 lei
MARȚI
La 6:40 e trezirea oficială, dar pitica se foieste de la 5:00 și cam de atunci sunt trează. Poate să mai fi furat câteva minute de somn, dar nu îmi amintesc. Cert e că mă doare capul și mi-e foarte somn. Până la ora 7 rămân în pat să mă dezmeticesc. O schimb și mă duc să beau un pahar cu apă și să fac o cafea în speranța că îmi mai revin.
Pun niște pâine la prăjit, pe care o mâncăm cu zacuscă. Mai stăm puțin și aproape de ora 9:00, fiecare își începe activitatea zilnică. D. muncă, noi papa şi somn. Tare aș vrea să dorm și eu puțin, dar pitica are un senzor si mă simte când închid ochii și începe foiala, așa că nici nu risc. Așa face de la naștere.
Am pus niște nuci la hidratat să fac niște biscuiți mai târziu. M-a sunat curierul să cobor că a ajuns comanda de la Farmacia Tei și cică nu mai au voie să urce în blocuri (am comandat săptămâna trecută șampoane pentru amândoi și un Omega 3 de la Moller pentru ea; am achitat online, deci zero costuri acum).
L-am trimis pe soț rapid, iar eu am mai făcut o cafea. Soțului i-am pus puțin lapte, mie mai mult. Beau de regulă o cafea pe zi, dar de dimineață am făcut una slabă și nu ne-a trecut starea de somn, așa că am plusat.
La prânz mâncăm o ciorbă de văcuță făcută în weekend și apoi mă apuc de făcut biscuiții. Pitica mârâie încontinuu și nu “trece” cu vorbit cu ea sau jucării, așa că o duc la tati până termin de băgat biscuiții la cuptor.
Seara avem cam același program. Stăm toți 3, eu fac un duș înainte de băița ei, ne mai uităm pe o cărticică după baie (asta atunci când are chef) și apoi ne retragem în dormitor. Cina nu apare în nicio zi pentru că nu există la noi – mâncăm de regulă pe la 15:30 de prânz.
Total zi: 0 lei
MIERCURI
Gărgărița ne trezește la 7:10. Tot e mai bine față de ieri. Mai stăm puțin în pat, apoi o schimb și îi dau să pape puțin.
Voiam să comand cafeaua de la Starbucks, pentru că nu am mai băut de mult de la ei, dar la ora aia nici măcar ei nu au deschis, așa că mă duc în bucătărie, beau paharul cu apa, fac cafeaua și pregătesc micul dejun: avocado cu brânză. După ce mâncăm merg să aerisesc în dormitor și să fac patul.
D. se pregătește de munca, iar noi de tura de somn de dimineață. Eu mă uit de unde aș putea să îi comand o păturică, dar nu prea găsesc ce vreau, așa că mă resemnez pentru moment. Intru puțin pe Facebook dar ies rapid pentru că văd comentarii referitoare la ordonanța de aseară și mi se pare că se exagerează, cine vrea înțelege, cine nu, comentează pe margine. Zgomot de fond inutil. Mă pun să citesc.
La prânz mâncăm ratatouille și carne de porc. Apoi fiecare își reia activitatea. Vorbesc puțin cu mama la telefon și apoi culc pitica. Suntem din provincie amândoi și ne vedem familia destul de rar, dar facem parte din categoria celor care sună zilnic acasă. De aceea, poate, nu îi voi înțelege niciodată pe cei care sună la săptămâna sau mai rar… Nu știi niciodată ce se poate întâmpla, așa că vorbind zilnic, seara când pui capul pe pernă poți să-i mulțumești lui Dumnezeu că încă sunt în viață și sănătoși (în măsura în care se poate spune sănătoși, pentru că la vârsta lor puțini sunt cei care nu au nicio problemă și nu au vreun tratament de urmat).
După 17:30 când termină și D. programul, îl las cu pitica și fug în duș. Mai stăm de vorba, apoi pregătim copilul de baie și somn.
Total zi: 0 lei
JOI
Trezirea la 6:20. Nu a dormit niciodată până târziu, dar de regulă se trezea pe la 7:40 – 8. De vreo două săptămâni și-a cam schimbat programul și e mai matinală. Trăiască regresia somnului… Not.
Azi pregătește tati micul dejun: shakshuka și cafeaua. O schimb și mergem și noi în bucătărie, o pun în scăunel (avem unul care se lasă mult pe spate ca să nu stea în fund, deși încearcă singură să se ridice deja și stă cu sprijin), iar eu beau paharul cu apa.
Mâncăm și apoi mai zăbovim puțin până o pregătesc de o tură de somn. Și, pentru că s-a trezit devreme, o culc înainte de ora 9, așa că mai stăm puțin amândoi de vorbă.
Cât doarme, bag la spălat niște hăinuțe de-ale ei, apoi mă uit pe Next și dau o comandă pentru ea de 159 lei. Între timp vine o comandă de la Zara, tot pentru ea, plătită online.
Eu nu prea mi-am mai luat haine de când am născut, dar i-am luat ei mereu. 😂 Până acum a purtat tot ce i-am luat (n-au apucat să-i rămână mici) deci cred că achizițiile au fost calculate, plus că multe le-am luat la reducere de pe Zara și H&M. Încerc să nu îi iau mai mult decât are nevoie și până acum mi-a ieșit.
Nu știm ce să mâncăm astăzi la prânz așa că mă uit pe Uber Eats să dau o comandă, dar arunc un ochi înainte si pe Takeaway și surpriză, constat că pe Uber Eats, aceleași produse, de la același restaurant sunt mai scumpe cu 6 lei. Comand de pe Takeaway. Total 68 lei.
Între timp pregătesc o budincă de iaurt cu afine pentru mâine dimineață. Aveam niște iaurturi aproape de termenul de expirare și, cum nu vrem să facem risipă, pregătesc ceva cu ele.
Încercăm pe cât posibil să luăm ce știm că avem nevoie și consumăm, dar situația de față ne obliga cumva să luăm puțin peste, pentru că nu ne permitem să ieșim la cumpărături ca înainte și nici nu sunt de acord să dau banii pe transport la Bringo de mai multe ori.
De regulă mă uit ce campanii au cu transport gratuit și adaug produse de acolo dacă am nevoie de ceva, tocmai pentru a nu irosi banii. Mai bine iau produse de 20 lei decât să îi plătesc doar pe transport.
Seara avem același program.
Total zi: 227 lei
VINERI
Pitica s-a foit toată seara și m-am cam trezit din oră-n oră, așa că la 6:10 mă trezesc, dar mai rămân în pat până la 6:50 când se trezește și ea. O schimb și merg să fac cafeaua. Beau paharul cu apa și ne așezăm la masă.
D. îmi povestește despre declarația de presă a lui Florin Cîțu de aseară, despre amânarea plății ratelor. Lumea va înțelege iar greșit sigur. Noi avem rate, dar oricum nu aveam de gând să le punem pe hold, dar mi-e milă de cei care se vor bucura acum și vor plăti apoi dublu dobânzii.
La 9 fără 10, D. se duce la laptop, eu pregătesc pitica de somn. Mă uit pe un aprozar online și le trimit o comanda de legume și fructe. Îi urmăresc de ceva timp și probabil dacă nu ar fi fost situația asta nu aș fi ajuns să comand de la ei, dar numai bine îi testez pentru când intrăm la diversificare. Transportul e gratuit deci cu atât mai bine. Aștept să îmi transmită un preț final și un cont să fac transferul.
Mai bag o mașină la spălat cu haine de-ale noastre și merg să culc puiul de om.
Pentru prânz pregătesc niște paste cu sos de roșii și busuioc. Le mâncăm cu mozzarella.
Înainte de ora 20:00 mă duc să fac un duș, apoi pregătim ritualul de seară, băița, tati îi citește o poveste și apoi mergem în dormitor.
Total zi: 0 lei
SÂMBĂTĂ
De când cu trezitul ăsta, nu mai am nici eu somn parcă. Iar m-am trezit la 6:10, ea la 6:35. Mai stăm în pat până la 7 și apoi o schimb. Între timp tati pregătește cafeaua și micul dejun: omletă cu brânză. O mâncăm cu roșii și castraveți.
După masă, D. pregătește aluatul pentru o pâine. Când termină mă apuc să curăț câte ceva prin bucătărie. Azi e ziua de curățenie, așa că până culc eu pitica, D. pregătește pâinea să o bage la cuptor și face curat în băi. Eu mă apuc de făcut ordine prin dulapurile din bucătărie.
Mai avem de cumpărat câteva obiecte pentru depozitat, dar trebuie să mă hotărăsc când dau o comandă la Ikea (uneori amân niște comenzi fie pentru a vedea ce bani mai rămân până aproape de salariu sau de indemnizație, în cazul meu, fie pentru a mă mai gândi dacă totul este necesar acum). D. se apucă de aspirat și spălat pe jos. Mie îmi revin sarcinile mai migăloase: șterg praful și curăț diverse. Lui nu ii place să le dea pe toate la o parte ca să șteargă, așa că ne împărțim.
Pentru că nu mai bate vântul astăzi și e călduț, ieșim jumătate de ora pe balcon. Mi-a venit asa un chef de plimbare, dar #stămacasă. Avem timp și pentru asta.
Primesc între timp și bonul pentru fructele și legumele comandate ieri și achit prin transfer 93.75 lei.
Sosește și comanda puțin mai târziu. Sunt 2 plase pline. Umplu sertarul de la frigider (care e destul de mare) cu legume. Mai rămâne o plasă cu spanac, cartofi, ceapă, banane, mere, portocale. Le pun și pe alea la locul lor, în afară de spanac, mă gândesc ce să fac cu el că nu mai am loc în sertarul de la frigider.
Pun niște carne la fiert să facem o supă de găluște (mai avem de la țară și oricum ciorbă sau supă nu fac cu carne cumpărată pentru că nu îmi place gustul). Curăță D. legumele cât adorm eu pitica. Pregătesc apoi găluștele și le pun la fiert.
Astăzi mâncăm de prânz mai târziu, am așteptat după supă, așa că mâncăm un bol plin și deși e cu găluște nu putem să nu ne atingem de pâinea făcută de D. E așa pufoasă și gustoasă. Yammy. E făcută după o rețetă de-a lui Jamie Oliver.
Seara ne menținem ritualul 😁 Am încercat să fac asta tocmai pentru a o învață că e timpul pentru somn și nimic altceva.
Total zi: 93,75 lei
DUMINICĂ
Ne trezim la 7:30, dar nu mă bucur de oră pentru ca oricum înseamnă un 6:30 fiindcă tocmai am trecut la ora de vară. Deci n-am dormit mai mult cu o oră, oricum. Mai lenevim in pat până pe la 8. O schimb și mă duc să beau paharul cu apa și să pun de cafea.
Mai așteptăm pentru micul dejun, că am mâncat mai târziu ieri la prânz. Mă apuc de făcut niște papanași (la fel, încercăm să consumăm niște brânză aproape de termenul de expirare pentru că nu vrem să facem risipă – asta e în general, iar în perioada asta cu atât mai mult). Nu fac rețeta clasică în ulei, ci la cuptor, fără făină, fără zahăr. E o rețetă pentru copii, de fapt, dar mai toate rețetele dulci pe care le-am făcut în ultima perioadă sunt așa, chiar dacă le mâncăm noi.
Mă apuc de spălat spanacul cât se fac papanașii. Cred că îmi ia mai bine de jumătate de ora, frunză cu frunză. O culcă D. pe pitică, dar nu doarme mult. Mâncăm și noi într-un final papanașii cu smântână și dulceață de mere.
Mai stăm, sunăm acasă și apoi culc iar pitica pentru că a dormit puțin. D. vrea să terminăm mai repede așa că se duce să facă spanacul. Face o mâncare de spanac cu orez.
Pitica se tot foiește, deschide ochii dar o văd că îi e somn, așa că alternează între dormit la sân sau fără. Stau lângă ea, în timp ce tot încerc să fac o comandă pe Bringo, dar nu prea reușesc, pentru că sunt toți livratorii ocupați.
Reușește soțul într-un final, doar că asta se întâmplă undeva după ora 15, deci nu se mai găsesc multe din produsele puse pe listă. Pe unele le înlocuiește, altele nu au nici măcar varianta asta. Ajunge oricum cu comanda în jur de 19:00 și plătește soțul (246 lei). Îi transferasem niște bani săptămâna trecută și, pentru că nu a mai ieșit nici el la cumpărături, nu s-au cheltuit. Cam așa procedăm uneori (vorbesc de vremurile în care puteam ieși din casă): fie plătește el și apoi îi transfer, pentru ca eu nu prea mai ies la cumpărături, fie îi transfer direct o sumă mai mare pentru cumpărături.
Mâncăm de prânz pe la 15:30 mâncarea de spanac, care a ieșit delicioasă. Ieșim apoi puțin pe balcon la aer și stăm vreo 40 de minute. Am mai fi stat, dar fiind pe balcon, într-un loc, căruțul nu reprezintă o opțiune pentru somn.
Ne pregătim de băiță, doar că în seara asta facem baie în cada mare. O dată pe săptămână, de regulă în weekend, o punem acolo fie cu colac, fie intru eu cu ea. Astă seară facem baie amândouă. Fac un duș înainte și mă echipez de baie. Așa împușc doi iepuri: stau în cadă și îi fac și ei baie. Mereu o obosește baia în cadă, așa că adoarme mai repede.
Total zi: 246 lei
***
Cum ținem cheltuielile sub control
💰 Încercăm să nu comandăm sub impulsul momentului; mai așteptăm, cântărim variantele și apoi luăm o decizie. Asta când nu e cazul de ceva urgent.
💰 Ne facem liste de cumpărături și luăm săptămânal ce știm că avem nevoie pentru masa de prânz și mic dejun. Plus produse de curățenie dacă e cazul.
💰 Dacă ne rămân bani la final de lună, îi mutăm în contul de economii și nu îi folosim să cumpărăm lucruri inutile.
💰 Haine și încălțăminte ne luam de cele mai multe ori când vedem ca e nevoie. Mai scăpăm rar pe lângă (sau cel puțin asta făceam înainte). Acum se întâmplă mai degrabă să fac ochii mari la produsele de copii. Dar încerc să fiu cumpătă. Nu mergem pe principiul mult și ieftin, ci mai degrabă încercăm să luăm lucruri de o calitate ok, chiar dacă puțin mai scumpe, dar să țină mai mult. A da, aici pun produse în wishlist și când le găsesc la reducere, dacă știu că oricum urma să le iau în viitor, le comand.
💰 Dacă exista site-uri cu transport gratuit peste o anumită sumă și sunt pe aproape prefer să mai pun ceva în coș decât să plătesc pe nimic banii respectivi. Nu se poate mereu, dar e bine și așa.
💰 Încercăm să luăm din Bebe Tei unele produse pentru ca sunt mai ieftine.
💰 Am investit într-un filtru de apă, așa că am contribuit la reducerea cantității de plastic folosită, dar ne-am asigurat și că avem apă în permanență.
💰 Refolosim sacoșele, ținem mereu în mașină câteva, să nu mai cumpărăm de fiecare dată.
💰 Unele cheltuieli le facem asumat. De exemplu cu bebe, am preferat să îi luăm noi lucruri și nu să le folosim pe altele de la nepoți/nepoate (cu mici excepții) pentru că nouă ne plac anumite lucruri, o alta calitate și vrem să aibă o funcționalitate. De exemplu scaunul de masă l-am luat redus de la Bebe Tei cu 556 lei, dar îl poate folosi de acum (chiar dacă nu stă încă singură în fund) și până la 3 ani (sau până are 15 kg). E de mare ajutor și nu regret. De regulă am făcut puține achiziții regretabile pentru că încercăm să le căutăm din timp și să analizăm ofertele.
Finanțe pe timp de pandemie
💰 Față de ce facem în general pentru a economisi și a nu face risipă, în perioada asta am încercat și mai mult să ne folosim la maximum de tot ce am cumpărat și tot ce e aproape de termenul de expirare și nu am apucat să consumăm se transformă în rețete sau punem la congelator (asta am făcut recent cu câteva mere și banane), iar laptele l-am transformat în brânzică de casă.
💰 Punem în coș mai calculat produsele, față de atunci când mergeam la cumpărături noi, în ideea că atunci mai scăpa și ceva ce nu era pe lista (de regula ceva dulce).
💰 Soțul s-a apucat să investească în fonduri mutuale. Eu pun în contul de economii la început de lună o sumă puțin mai mică decât înainte, dar pun. Dacă rămâne ceva la final de lună, tot în contul de economii ajunge.
💰 Haine sau alte lucruri pentru ieșit afară sunt pe ultimul plan acum pentru noi, excepție fac hainele pentru bebe dacă e cazul (crește extrem de repede și nu avem cum să o lăsăm fără body-uri de exemplu 😁).
💰 Plus că e un moment potrivit de făcut ordine în garderobă – sigur se mai găsește o bluză, un tricou uitat, dar care mai poate fi purtat. Restul hainelor care nu se mai poartă (dar sunt în stare bună) pot fi donate ulterior.
Cred că toată izolarea vine cu o lecție pe care unii o vor învăța la final, în timp ce alții se vor comporta ca și cum ai fost absenți la ea. Ca la școală, din păcate.
***
Dacă vi se pare util și interesant acest demers, vă aștept și pe voi cu Money Diaries la adresa inoza.ro@gmail.com.
Cu cât o să fie mai multe și mai diverse, cu atât cred că o să învățăm lucruri noi și o să facem această conversație mai relevantă.
8 Comentarii
Andreea
Foarte interesant și detaliat acest Money diary.
Sunt curioasă cum reușește să adoarmă seara așa devreme ☺️
Cristina
Andreea, ca sa iti raspund eu la intrebarea pe care ai pus-o – daca esti suficient de obosit, stii ce repede adormi? :)) Iti spun din experienta, inainte de covid-19 trebuia sa ma trezesc la 5.30 ca sa ajung la birou la timp. Dupa prima saptamana de trezit asa, am inceput sa ma culc (si sa si adorm) foarte devreme seara!
Autoarei ii multumesc pentru ca si-a facut timp sa scrie acest jurnal. Faptul ca in fiecare dimineata de luni gasesc aici un Money Diary reprezinta bucatica mea de normalitate in toata nebunia asta. 🙂
Andreea
ce bine ai scris, chiar ca bucatica de normalitate, si eu abia astept ziua de luni pentru un nou money diary 🙂
Inoza
Cristina (și Andreea), vă mulțumesc tare mult pentru cuvintele astea. Deși eu sunt doar un facilitator al acestei rubrici, înseamnă mult pentru mine. >:D<
Madalina
Asa placuta este ziua de luni cand stiu ca gasesc un MD. A devenit o noua (si dulce) rutina. Inoza, multumesc pentru ca impartasesti cu noi aceste jurnale. Toate autoarele sunt absolut minunate.
Inoza
Mădălina, eu îți mulțumesc pentru acest comentariu. 🙂
A
Vrem si noi retele de budinca de iaurt, rulada cu magiun si paine!!! Foarte interesant si detaliat acest jurnal, multumim!
Inoza
A,
Găsești toate rețetele respective pe pagina de Facebook Inoza, la postarea despre acest Money Diary.
Adică aici: https://tinyurl.com/rhbyty8 🙂