Money Diaries este o rubrică săptămânală de lifestyle și de educație financiară susținută de Școala de Bani. În fiecare săptămână, cititorii și cititoarele Inoza ne povestesc, cu sinceritate, cum și pe ce și-au cheltuit banii.

Săptămâna aceasta facem cunoștință cu o specialistă în marketing, de 25 de ani, care locuiește într-un apartament al părinților ei, împreună cu pisica ei.

***

Job: Specialist Marketing
Domeniu: Frumusețe/Cosmetice
Vârstă: 25 de ani
Oraș: București
Venit lunar: 3.800 lei (3.500 + 300 lei bonuri)

Cheltuieli lunare

Întreținere: 120-140 lei
Youtube Premium Family: 39 lei
Revolut: 55 lei
Netflix: 60 lei
Asigurare telefon: 24 lei
New York Times: 19 lei
Abonament Wordclass: 262 lei
Terapie: 200 lei/ședință (încerc să merg de cel puțin 2 ori pe lună)
Metrou: 70 lei

Despre mine

Am 25 de ani și lucrez în marketing de câțiva ani. Sunt la actualul job de <1 an și am fost promovată de curând (fără mărire de salariu, din păcate). Locuiesc cu pisica mea într-un apartament al părinților mei, așadar nu plătesc chirie. Tot ei plătesc și unele cheltuieli precum curentul/abonamentul la telefon (pentru că sunt încăpățânați și nu vor să mă lase pe mine).

LUNI

Sunt în Bruxelles și vacanța mea e pe terminate. Mă trezesc la 4 dimineața ca să mă pregătesc pentru plecare. Trebuie să iau metroul 6 stații până la gară (11 lei). Autobuzul spre aeroport este deja plătit (25 euro dus-întors).

Din cauza vremii, zborul are o întârziere de o oră. Cumpăr un magnet și o ciocolată pentru mama din Duty Free (33 lei). Îmi iau o cafea (14 lei) și mă uit la câteva episoade din How I Met your Mother.

Ajung în București în jurul orei 14:00. Uberul este aproape 80 de lei până acasă, așa că iau 783, 41 și un metrou. În drum spre casă, trec pe la Mega, de unde îmi iau un sandviș de la Frufru și un pachet de șervețele umede (20 lei).

Despachetez, fac baie pe cap și mă pregătesc să ies în oraș. Mă văd cu prietenul meu și mergem împreună la KFC (39 lei, plătesc eu pentru amândoi). Este our ultimate guilty pleasure.

Ajung acasă, bag o tură de rufe la spălat, fac un duș și rutina de seară și mă bag la somn. Sunt frântă, așa că adorm pe la 22:15.

Total zi: 117 lei

MARȚI

Mă trezesc cu greu la 7:30. Îmi fac rutina de dimineață (gel de curățare Cetaphil, TO Buffet, cremă hidratantă cu SPF Clinique) și mă machiez puțin (fond de ten Estée Lauder Double Wear Light, YSL Touche Eclat, Milk Lip + Cheek, pudră pulbere MUFE, mascara Lancôme și rujul meu preferat de la NARS). Pun rufele la uscat, hrănesc pisica și îmi pregătesc prânzul pentru azi (câteva bucăți de pește la cuptor trimise de mama).

Ajung la birou la 9:30. E o zi mai lejeră, așa că profit la maximum. Îmi fac o cafea și răspund la mailuri. Ieri a intrat salariul, așa că fac puțin shopping online.

Îmi comand de pe Farmacia Tei un balsam pentru curățarea tenului de la The Ordinary, apă termală spray Avene, o loțiune pentru igiena intimă Ziaja și 2 cutii de Durex (193 lei).

Plătesc cotizația anuală pentru o organizație profesională din care fac parte (150 lei). Prietenul meu a cumpărat bilete pentru concertul Slipknot din vară, așa că îi trimit 320 lei.

Pe la 13:00 merg la cantină și îmi cumpăr o porție de mămăligă (2,5 lei) pe care o mănânc alături de peștele adus de acasă.

Plec la 18:20 de la birou și mă duc la sală. Fac cardio și picioare timp de aproximativ 1h 30.

Ajung acasă pe la 22:00. Aveam în plan o supă cremă de linte în stil marocan, dar sunt prea obosită ca să mai gătesc. Fac rapid niște mămăligă pentru mâine la prânz. Mănânc 2 rondele de ovăz cu gem de prune. Îi dau și pisicii un pliculeț de mâncare umedă.

Mănânc puțin, mă spăl pe dinți și îmi fac rutina de seară (apă micelară, gel de curățare, TO Buffet, cremă de seară). Mă uit la câteva clipuri pe Youtube, apoi mă culc. Adorm pe la 23:00.

Total zi: 665,5 lei

MIERCURI

Mă trezesc la 7:30. Abia îmi țin ochii deschiși, așa că mai stau în pat 20 de minute. Mă spăl pe dinți, îmi fac rutina, pun mâncarea în caserolă și plec.

Ajung la birou la 9:40. Îmi fac o cafea și mă apuc de treabă. Mănânc o portocală de acasă în timp ce răspund la mailuri. De obicei sar peste micul dejun, dar ieri nu am mâncat prea mult și mi-e foame.

La 13:00 mă duc la masă – mămăligă și ultima bucățică de pește.

De la 13:30 până la 15:00 sunt în întâlniri. E al patrulea brainstorming pe același produs, așa că ies destul de obosită. Mănânc o mandarină oferită de companie (avem Ziua Fructelor de 3 ori pe săptămână) și rondele de ovăz aduse de acasă.

Mi se face super foame pe la 17:30, așa că mă duc la Mega și îmi cumpăr un sandviș, covrigei și biscuiți (20 lei).

Plec de la birou la 18:30. Sunt prea obosită, așa că nu mă mai duc la sală. Fac un duș, rutina de seară și mă bag în pat. Mă uit la câteva episoade din How I Met Your Mother până adorm pe la 23:00.

Total zi: 20 lei

JOI

Mă trezesc la 7:30, dar abia la 8:00 mă dau jos din pat. Mă pregătesc repede și plec.

Ajung la birou la 9:45. Mănânc câțiva covrigei rămași de ieri și un măr.

La 13:00 mă duc la cantină, de unde îmi iau un burger „vegan” cu falafel și cartofi prăjiți (27 lei). Descopăr la masă că are și bacon :)).

Vreau de câteva luni să-i iau prietenului meu câteva sosuri picante, așa că plasez o comandă pe un site de specialitate. Găsesc un pack de 3 la 134 lei, ultimul pe stoc (YAY!).

Plec de la birou la 18:30. Mă grăbesc acasă și îmi fac bagajul pentru a doua zi – mă duc s-o vizitez pe bunica mea, care locuiește în cealaltă parte a țării. Îi pregătesc cadoul (niște produse de îngrijire, un parfum și una dintre cărțile pe care le-am tradus anul trecut). Adorm devreme, în jur de 22:00.

Total zi: 161 lei

VINERI

Plecăm la drum la 9:00. Pe drum, oprim la un OMV și îmi iau un sandviș (10 lei). Lucrez remote în tot acest timp. Oprim și la o florărie din oraș, de unde cumpăr o orhidee în ghiveci (20 lei). Nu prea mai aveau flori, dau vina pe Valentine’s Day. :))

Ajungem în jur de 14:00. Stăm la povești cu bunica (am plecat cu fratele meu) și mâncăm vreo 4 feluri de mâncare + 2 tipuri de desert.

Mă culc pe la 21:00, sunt foarte obosită după drum.

Total zi: 30 lei

SÂMBĂTĂ

O să fie un weekend foarte leneș. Îmi fac rutina de dimineață și mănânc. Mergem apoi pe la rude în vizită. Mai pe seară citesc puțin din Să nu râzi :(( de Raluca Feher, mă uit la câteva episoade din How I Met Your Mother și stau pe Youtube.

Primesc pe mail o promoție tentată și îmi comand o bustieră și o pereche de pantaloni sport (220 lei). Îmi cumpăr foarte rar haine, așa că nu mă simt vinovată. În plus, chiar aveam nevoie de ele.

Total zi: 220 lei

DUMINICĂ

Plecăm la 9:00 spre București, cu portbagajul plin. Ajung acasă, despachetez și fac un duș. Prietenul meu vine în vizită. De obicei gătim duminica, dar de data asta nu este nevoie, lucru pentru care sunt extrem de recunoscătoare.

Mă culc devreme, urmează o săptămână lungă.

Total zi: 0 lei

***

Dacă vi se pare util și interesant acest demers, vă aștept și pe voi cu Money Diaries la adresa inoza.ro@gmail.com.

Cu cât o să fie mai multe și mai diverse, cu atât cred că o să învățăm lucruri noi și o să facem această conversație mai relevantă.

***