Money Diaries este o rubrică săptămânală de lifestyle și de educație financiară susținută de Școala de Bani. În fiecare săptămână, cititoarele Inoza ne povestesc, cu sinceritate, cum și pe ce și-au cheltuit banii.

Săptămâna aceasta facem cunoștință cu un product manager care ține o dietă pentru a-și recupera silueta.

***

Job: Product Manager
Domeniu: Telecomunicații
Vârstă: 32 de ani
Locație: București
Salariu lunar: 3500 de lei

Cheltuieli lunare

Chirie: 950 lei
Întreținere: 150 lei (în medie)
Curent: 60 lei (în medie)
Telefon: 50 lei
Internet + TV: 60 lei
Netflix: 59 lei
HBO Go: 15 lei
Donații: 5 euro

Despre mine

Locuiesc singură, într-o mansardă închiriată. În ultimul an m-am îngrășat aproape 10 kilograme din cauză că am mâncat mult junk food, mai ales serile, pe fond de stress. M-am văzut în niște poze de la o nuntă de vara asta și am decis să spun stop!

Mi-am cumpărat un cântar de bucătărie foarte deștept, care are coduri pentru alimente și, odată ce le introduci, îți arată câte calorii, fibre, zaharuri sau grăsimi are alimentul cântărit. Mi l-a recomandat o colegă de la birou și a costat doar 70 de lei. Cea mai bună investiție de anul ăsta.

În ultima lună am slăbit 3 kilograme, doar fiind atentă câte calorii consum, și mai ales ce fel de calorii. Nu mă înfometez, dar sunt mult mai atentă la ce mănânc. Nu vreau să număr calorii toată viața, dar vreau să înțeleg câte calorii are un fel de mâncare sau un anumit aliment, ca să le aleg în cunoștință de cauză.

LUNI

Mă trezesc greu, pentru că am fost la o petrecere de apartament aseară. Îmi cântăresc micul dejun (ou fiert, roșii, ardei kapia, măsline, brânză de capră). Până sunt gata se face deja târziu, așa că trebuie să chem un Uber să nu întârzii la birou (12 lei).

La birou beau un Nespresso neîndulcit (avem gratis) și apoi intru într-o ședință care se prelungește până aproape de prânz. La prânz mănânc o salată cântărită și adusă de acasă (piept de pui, feta, avocado, struguri, castraveți).

După-amiaza o colegă vine să strângă bani pentru ziua unui coleg (20 de lei).

Pe drum spre casă mă opresc pe la Mega pentru că vreau să fac niște cumpărături (102 lei). Fac un duș, mănânc o supă-cremă de legume făcută ieri și apoi îmi pregătesc și cântăresc prânzul pentru mâine (salată mediteraneană cu năut). Sunt prea obosită să citesc, așa că mă uit la un episod din The Affair pe Netflix și mă culc.

Total zi: 134 lei

MARȚI

Azi mă trezesc mai devreme, așa că am timp să-mi beau ceaiul preferat (neîndulcit) și să mă uit pe net. Îmi caut niște plante de apartament ușor de îngrijit, ca să purifice aerul. Mănânc (același lucru ca ieri), mă spăl, mă îmbrac și plec la birou.

La prânz, colegul a cărui zi e ne face cinste cu pizza, așa că îmi las salata la frigider, pentru că nu vreau să par o ciudată. O să fie bună de mâncat și mâine.

Acasă fac duș, mănânc ultima porție de supă-cremă și mă pun la un film pe HBO Go (Ocean’s 8).

Total zi: 0 lei

MIERCURI

Îmi beau ceaiul în timp ce frunzăresc niște site-uri cu plante. M-am decis: în weekend merg să-mi cumpăr două ghivece cu crinul păcii.

Mănânc (iaurt cu goji și afine din congelator) și plec la birou.

La prânz mănânc salata cu năut adusă ieri și văd niște reduceri pe un site cu haine, dar nu cumpăr nimic. Îmi propun să-mi cumpăr ceva nou doar când ajung la -5 kg.

Pe drum spre casă mă opresc la o farmacie să-mi refac stocul de vitamine (96 lei).

Acasă fac duș, îmi fac și cântăresc o salată cu haloumi, morcovi, portocale și baby spinach (în rețetă era măcriș, dar de unde să-l scot la ora asta?). Mănânc o porție mică în seara asta și las o porție dublă pentru mâine la birou.

Citesc ”Învățare” până adorm – îmi place foarte mult cartea.

Total zi: 96 lei

JOI

Am dormit prost azi-noapte, așa că am tot apăsat pe snooze în dimineața asta. Mănânc repede iaurt cu afine (nu mai am goji), mă pregătesc de birou și chem un Uber (13 lei).

Mi-e foame, așa că până la prânz ciugulesc niște alune cu fructe uscate de la o colegă. La prânz mănânc salata de acasă.

Seara ies cu o colegă la o terasă să mai povestim. Îmi iau o salată cu rață și legume, dar rog chelnerul să nu-mi aducă și crutoanele și beau o limonadă (45 de lei, cu tot cu bacșiș).

Râdem și povestim până la vreo 23:15, așa că trebuie să-mi chem un Uber să merg acasă (15 lei).

Total zi: 73 lei

VINERI

Mănânc (ou fiert, roșii, măsline, brânză de capră) și mă pregătesc de birou. Azi s-a făcut brusc frig, așa că îmi ia ceva până îmi aleg hainele, dar din fericire plec la casă din timp și iau autobuzul, nu un Uber.

Aseară am fost prea obosită să-mi pregătesc prânzul, așa că azi comand cu colegii de birou. Îmi iau un piept de pui la grătar cu legume la grătar (30 de lei, cu tot cu bacșiș).

Seara merg la ziua unei prietene – din fericire cadoul l-am luat din timp. Lumea se distrează, dar pe la 00:30 deja casc de numai pot, așa că plec. Împart Uber-ul spre casă cu o altă prietenă (8 lei, partea mea).

Total zi: 38 lei

SÂMBĂTĂ

Vremea de afară e oribilă, așa că decid ca azi să nu ies la cumpărături, cum plănuiam. Mănânc legume, ou fiert și niște brânză, mai pierd timpul pe Insta și Pinterest, apoi fac curat.

Când termin curățenia fac un duș și îmi pregătesc o salată cu piept de pui la grătar cu sfeclă roșie și broccoli. După masă mi-e somn, așa că dorm vreo oră. Când mă trezesc, îmi aprind o lumânare parfumată și citesc ”Învățare”.

La cină îmi fac niște paste cu legume (cântăresc totul, bineînțeles). Mă uit la un episod din The Affair și mă culc.

Total zi: 0 lei

DUMINICĂ

La 11 ies cu o prietenă la brunch. Îmi iau o omletă cu ciuperci, brânză și legume și un latte (36 lei, cu tot cu bacșiș).

Pe drum spre casă mă opresc la Mega să-mi fac cumpărăturile (134 de lei) și apoi la o florărie de unde iau 2 ghivece de crinul păcii (70 lei). Mansarda arată altfel cu plante în ea!

După-amiaza citesc (”Învățare”) și spăl o mașină de rufe.

Seara îmi fac o supă-cremă de morcovi cu ghimbir, din care mănânc o porție, apoi îmi pregătesc prânzul pentru luni (pui la grătar cu sparanghel și legume). Închei săptămâna cu un episod din The Affair.

Total zi: 240 lei

***

Dacă vi se pare util și interesant acest demers, vă aștept și pe voi cu Money Diaries la adresa inoza.ro@gmail.com.

Cu cât o să fie mai multe și mai diverse, cu atât cred că o să învățăm lucruri noi și o să facem această conversație mai relevantă.

***