Money Diaries este o rubrică săptămânală de lifestyle și de educație financiară, în care cititoarele Inoza ne povestesc, cu sinceritate, cum și pe ce și-au cheltuit banii într-o perioadă de 7 zile.

Săptămâna aceasta facem cunoștință cu un marketing specialist care face eforturi pentru a arăta excelent la un eveniment important. 🙂

***

Job: Digital marketing specialist
Domeniu: HoReCa

Vârstă: 29 de ani
Locație: București
Salariu lunar: 3300 lei

Cheltuieli lunare

Locuiesc cu prietenul meu în apartamentul lui, așa că nu avem chirie sau rate (ne-am cunoscut în ianuarie și stăm împreună din aprilie). Întreținerea, curentul și internetul le plătim pe din două. Mai jos e partea mea:


Întreținere: 100 lei (aprox.)
Electricitate: 40 lei (aprox.)
TV + internet: 35 lei
Telefon: 60 lei
Transport: 50 lei (abonament RATB)
Abonament sală: 200 lei
Psihoterapie: 300 lei (2 ședințe/lună)
Masaj anticelulitic: 540 lei (doar luna asta)
Epilat: 120 lei
Vopsit: 250 lei
Donații: 30 lei Salvați Copiii

Încă nu am cunoscut familia prietenului meu. Luna viitoare sora lui se căsătorește și mergem împreună la nuntă. Familia lui e foarte importantă în orașul lui natal, așa că trebuie să fac o impresie foarte bună în fața lor (și a 400 de invitați).

Am cumpărat deja rochia pentru nuntă (o Marchesa Notte de pe The Outnet, redusă de la 895 la 268 de dolari), dar nu sunt într-o formă fizică optimă, așa că încerc să slăbesc porcul în ajun. :-))

Mi-am făcut abonament la sală și merg la masaj anticelulitic de 3 ori pe săptămână. De asemenea țin și dieta Rina. Prietena mea cea mai bună a slăbit 10 kg în 2 luni cu ea, așa că dacă reușesc să dau jos 4-5 kile, o să fiu cea mai bucuroasă.

LUNI

Mănânc 3 piersici felii și fug la sală. Am noroc că e la 5 minute de casă. Facem un antrenament TABATA, în timpul căruia am impresia că mor de mai multe ori. Fac duș, apoi mă grăbesc la birou.

La prânz mi-am adus la pachet de acasă piept de pui cu salată de legume (fără ulei, doar cu condimente). Colegii și-au comandat mâncare de la Kunnai. Salivez dar mă gândesc la rochie și-mi trece.

La 19:00 merg la terapie. O ședință costă 150 de lei, dar mă ajută foarte mult cu anxietatea. Pe drum spre casă mă opresc la Carrefour și iau de mâncare (85 de lei).

Seara mănânc iar piept de pui cu salată (cam jumătate din porția de la prânz). Adorm în timp ce mă uit cu prietenul meu la un documentar despre Kurt Cobain (o seară alege el filmul, una eu).

Total zi: 235 lei

MARȚI

Dimineața mănânc două mere și merg la masaj (45 lei). E deja a șasea ședință și mi se pare că văd îmbunătățiri.

La prânz îmi comand cartofi la cuptor cu rozmarin și legume la grătar (18 lei).

Seara mă întâlnesc cu o prietenă a cărei zi a fost săptămâna trecută. N-am nimerit-o cu ultimele cadouri, așa că îi iau un voucher la Zara de 200 de lei. Ne vedem la Caju, unde n-am mai fost până acum. Prietena mea face cinste. Mâncarea e bună, dar servirea e horror. Iau un Uber spre casă (13 lei).

Total zi: 276 lei

MIERCURI

Mănânc o banană felii, cu fructe uscate, caju și migdale. La sală e zi de TRX. Tremur, dar încerc să țin ritmul cu antrenorul. Duș și fuga la birou.

La prânz comandăm de la Fabio. Eu îmi iau penne pomodoro (18 lei + 2 lei bacșiș). Partea bună la dieta Rina e că ai și o zi de carbohidrați. Îmi rămân 3 felii, pe care le pun la frigider, pentru acasă. La desert, mă răsfăț cu 4 pătrățele de ciocolată neagră.

Seara mănânc feliile de pizza rămase de la prânz și mă uit cu prietenul meu la Amelie, pe care el nu l-a mai văzut. Nici acum nu-l vede, pentru că adoarme.

Total zi: 20 lei

JOI

Mănânc o cană de zmeură și un măr felii la micul dejun și merg la masajul anticelulitic (45 lei).

La prânz mănânc o salată mare de legume, pe care am adus-o la pachet de acasă.

Seara mergem la film cu un cuplu de prieteni. Prietenul meu face cinste cu biletele. Vedem Utoya, despre masacrul de pe insula norvegiană cu același nume. Mi-e rău fizic după film. Prietenul meu cheamă un Taxify (plătește el). Acasă nu mai am poftă de mâncare și adorm greu.

Total zi: 45 lei

VINERI

N-am dormit prea bine, așa că mănânc 2 kiwi și beau o cafea (fără zahăr și lapte). La sală e clasa de Pump, ceea ce mă bucură, pentru că rochia de nuntă nu are mâneci și vreau ca brațele mele să arate cât mai bine. La final sunt leoarcă, dar mulțumită. Duș și fug la birou.

La prânz comandăm de la La Senna. Îmi iau o supă cremă de roșii, fără crutoane (12 lei) și o salată cu mozarella (24 lei). Las 40 de lei, cu tot cu bacșiș.

Cumpăr 2 bilete online pentru ”Regele Moare” la TNB (174 lei) cu Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț. Am auzit că e foarte bun și vreau să-i fac o surpriză prietenului meu.

La cină îmi fac o salată grecească mică. Ne uităm la Bad Moms, care este o comedie pe cât de slabă te poți aștepta la un film cu Mila Kunis. După Utoya, m-am săturat de drame pentru o vreme.

Total zi: 214 lei

SÂMBĂTĂ

Mănânc 2 portocale felii, peste care am pus puțină scorțișoară și plec la masaj (45 lei).

Acasă, prietenul meu mi-a făcut o surpriză și a făcut el curat. Nu-i spun că i-au scăpat complet chiuveta, etajera, cada și toaleta. Apreciez efortul. 🙂 Gătesc orez cu legume și sos de soia. Nu știu să fac multe feluri de mâncare, dar ăsta îmi iese și îi place și lui.

Seara mănânc puțin orez de la prânz, apoi mă grăbesc să fac duș și să mă aranjez. E ziua unui amic și ieșim în club. Chem un Uber (10 lei). Cum n-am voie alcool la dietă, beau toată seara apă. Nu e la fel de fun, dar cel puțin mâine n-o să fiu mahmură. Ne întoarcem acasă pe la 4 cu un taxi (a plătit prietenul meu).

Total zi: 55 lei

DUMINICĂ

Iau un mic dejun întârziat (1 măr, o banană, struguri), apoi merg la sală, la Pilates. În sfârșit ceva ce nu e cardio săptămâna asta!

După sală ies cu prietenul meu la restaurantul nostru italienesc de cartier. Eu mănânc o pizza cu legume și o pannacotta cu căpșuni, because carbs day. 😀 Insistă să plătească el.

Pe drum spre casă, trecem pe la Carrefour să mai luăm una-alta. Plătesc eu (127 lei).

Seara îmi fac o porție mică de paste cu legume la grătar și sos de roșii. Ne uităm la un documentar despre Bitcoin. E rândul meu să adorm. 🙂

Total zi: 127 lei

***

Dacă vi se pare util și interesant acest demers, vă aștept și pe voi cu Money Diaries la adresa inoza.ro@gmail.com. Cu cât o să fie mai multe și mai diverse, cu atât cred că o să învățăm lucruri noi și o să facem această conversație mai relevantă.