Money Diaries este o rubrică săptămânală de lifestyle și de educație financiară susținută de Școala de Bani. În fiecare săptămână, cititorii și cititoarele Inoza ne povestesc, cu sinceritate, cum și pe ce și-au cheltuit banii.

Săptămâna aceasta facem cunoștință cu un sales operations analyst, de 29 de ani, care locuiește împreună cu prietenul ei, în București.

***

Job: Sales operations analyst
Domeniu: Echipamente și servicii IT
Vârstă: 29 de ani
Locație: București
Salariu: 3000 lei

Cheltuieli lunare

Întreținere: 250 lei
Curent: 60 lei
Internet: 70 lei
Telefon: 40 lei
HBO + Netflix: 78 lei
Epilat: 90 lei
Economii: 300 lei

Despre mine

Locuiesc împreună cu prietenul meu, B., în apartamentul lui. Am stabilit că el se ocupă de plata creditului ipotecar și de benzină, iar eu plătesc cheltuielile de întreținere. Cumpărăturile alimentare le facem pe din două.

LUNI

Ne trezim la 8 (nu suntem prea matinali), facem un duș cu apă călâie (nu avem apă caldă în sectorul 1 de o lună, deh, capitală europeană), bem o cafea și plecăm la serviciu. Eu lucrez aproape, așa că merg pe jos, B. ia mașina.

Pe drum spre birou îmi iau un covrig (2 lei). La serviciu lucrăm cu măști pe față și avem toți plexiglas în fața biroului. E ciudat, dar ne-am obișnuit.

La prânz mănânc pachetul de acasă (pui cu legume la cuptor, făcut ieri). E ziua unei colege săptămâna asta, așa că punem fiecare 20 de lei pentru cadou.

Seara comandăm pizza (70 lei, plătesc eu) și ne uităm la un film.

Total zi: 92 lei

MARȚI

Dimineața decurge la fel. Singura diferență față de ieri e că azi îmi iau o plăcintă cu brânză de la simigerie. (4 lei)

La prânz comand împreună cu colegii meniul zilei de la un restaurant din apropiere (27 lei, cu tot cu bacșiș).

Seara fac un quiche cu brânză, bacon și praz, din care ne vom lua și mâine la pachet.

Pentru că trebuie să mă spăl pe păr și apa rece, încălzesc o oală și B. mă ajută. E foarte Out of Africa scena, doar că nu suntem în anii ‘80 și nici în Africa. Râsu-plânsu.

Total zi: 31 lei

MIERCURI

Mă simt cam obosită azi, așa că, pe lângă covrig (2 lei), îmi iau și o cafea de la un 5 to go (5 lei).

Azi mi-am uitat prânzul acasă, așa că îmi iau de la chinezesc cu colegii (33 lei, cu bacșiș).

Seara mâncăm quiche. Mi-e poftă de orez cu lapte, așa că fac o oală. B. a făcut niște cumpărături de la Kaufland, așa că îi transfer 85 de lei, partea mea.

Total zi: 125 lei

JOI

Pofta de dulce continuă și azi. Îmi iau o plăcintă cu mere în drum spre birou (4 lei).

La prânz ne face cinste cu pizza colega a cărei zi de naștere e.

Seara fac o tocană de ciuperci cu mămăligă. B. mă ajută iar să mă spăl pe păr.

Total zi: 4 lei

VINERI

Îmi iau obișnuitul covrig în drum spre birou (2 lei).

La prânz am stabilit că mă văd cu sora mea, M. Înainte de pandemie făceam asta des, acum a fost o surpriză plăcută când m-a sunat săptămâna trecută să-mi propună.

Iau un uber până la terasa unde mi-a zis să ne vedem la 12.30 (17 lei). Când cobor, o văd într-o rochie nouă. Îmi pică fisa abia când ajungem în fața Oficiului Stării Civile, și-i văd pe prietenul ei și pe B. (chemat și el cu un fals pretext). Sora mea și prietenul ei se căsătoresc azi!!! Nu multă lume ar face lucrurile așa, dar ei sunt mai nonconformiști.

După ceremonie, B. mă duce cu mașina la birou. Suntem amândoi încă șocați. Cum am sărit peste prânz azi, îmi iau niște snacks-uri de la magazinul din colț. (10 lei)

Seara comandăm pizza (plătește B.).

Total zi: 29 lei

SÂMBĂTĂ

Azi ne trezim mai târziu și facem un brunch (omletă, cafea, suc de portocale) pe la 12.

După prânz ieșim să facem niște cumpărături de mâncare (106 lei, partea mea).

Nu prea am energie pentru curățenie, așa că B. se oferă să aspire și eu șterg doar praful. M. mă sună să ne invite mâine la prânz la ei.

Seara B. face niște grătar cu legume, deschidem o sticlă de vin și povestim despre săptămâna asta nebună.

Total zi: 106 lei

DUMINICĂ

Ne trezim tot așa, mai târziu. Apucăm doar să facem un duș și să bem o cafea înainte să plecăm spre M.

Ne oprim pe drum să luăm un buchet de la o florărie (plătește B.). Încă n-am apucat să ne gândim la un cadou, dar o să le luăm ceva, firește.

Suntem așteptați cu un adevărat festin: mimosa, bruschete, sushi, apoi friptură și tort. Prânzul la M. și la prietenul – pardon, soțul – ei (e foarte ciudat s-o scriu) se prelungește până seara. Bineînțeles că insist să-mi povestească cum a cerut-o și tot. 😀

Ajungem târziu acasă, B. mă ajută să mă spăl pe păr (am auzit că de săptămâna viitoare vine apa caldă, dar sună prea frumos să fie adevărat) și ne culcăm.

Total zi: 0 lei

***

Dacă citiți cu plăcere această rubrică și o găsiți utilă, vă aștept și pe voi cu Money Diaries la adresa inoza.ro@gmail.com.

Cu cât o să fie mai multe și mai diverse, cu atât cred că o să învățăm lucruri noi și o să facem această conversație mai relevantă.