Money Diaries este o rubrică săptămânală de lifestyle și de educație financiară, în care cititoarele Inoza ne povestesc, cu sinceritate, cum și pe ce și-au cheltuit banii într-o perioadă de 7 zile.

Săptămâna aceasta facem cunoștință cu un analist serviciu clienți care își folosește diminețile pentru a deveni cea mai bună versiune a ei posibilă. 🙂

***

Job: Analist serviciu clienți
Domeniu: Telecomunicații
Vârstă: 21 de ani
Locație: București
Salariu lunar: 2000 lei

Cheltuieli lunare

Locuiesc cu încă o persoană, așadar sumele de mai jos sunt doar partea mea:

Chirie: 800 lei
Întreținere: aproximativ 200 lei
Curent: aprox 50 lei
Internet: 20 lei
Telefon: 0 lei (am un abonament făcut de tatăl meu, plătit de el încă)

LUNI

Dimineața: Am avut un weekend lung, cu prea puține ore de somn, așa că îmi ofer o oră în plus să mai lenevesc în pat. Lucru care mă obligă să sar peste micul dejun (fac asta foarte rar). Oricum, în mod ciudat, îmi lipsește pofta de mâncare. Un pahar de apă și am ieșit din casă.

Prânz: Mi-am luat de acasă o porție de paste cu legume și ton, leftovers de ieri seară, nu prea nimeresc numărul de porții când gătesc, mereu rămâne în plus. Până la prânz am simțit lipsa micului dejun, așa că pastele alea au fost exact ceea ce aveam nevoie, haha.

Seară: M-am uitat la 2 episoade din Friends, timp în care mi-am făcut unghiile, apoi am făcut puțină ordine prin casă. Plănuiam să fac sport, în schimb am mâncat jumătate de pungă de chips-uri… Cu toții avem zile de astea, nu-i așa? Obișnuiesc să fiu mai disciplinată în ceea ce privește mâncarea, însă ziua asta e de dimineață sortită eșecului, așa că îmi fac un ceai de mușețel și mă bag în pat cu o carte. Înainte să încep cartea, îmi amintesc de un articol citit acum câteva zile despre `journaling your days` – seara să scrii despre ce ai reușit să realizezi în ziua respectivă, să observi ce ai putea să îmbunătățești, ce ți-ai propus, dar nu ai îndeplinit, să-ți setezi un scop pentru următoarea zi etc, iar pentru dimineață era un fel de `morning pages`, ca cel despre care a scris Inoza aici pe blog. Giving it a try…

Total zi: 0 lei

MARȚI

Dimineața: De obicei, dimineața e partea mea preferată din zi, îmi place ideea de a mă trezi devreme „to win the day”, să am un avantaj de o oră-două în fața celorlalți. În dimineața asta am reușit să fac sport jumătate de oră (urmăresc niște filmulețe pe YouTube, plus mai multe seturi de genuflexiuni, abdomene și jumping jacks), un duș mai lung decât obișnuiesc, să scriu vreo 2 pagini de jurnal, să-mi pregătesc o omletă cu legume (ouăle sunt de casă, nu obișnuiesc să consum ouă sau lapte din comerț) și să o mănânc în fața laptop-ului, la un serial (da, da, știu că nu e sănătos, dar nu-mi place să mănânc „singură”).

Prânz: La birou mi-am luat o supă cremă de la Fru Fru (7 lei). Poate e căldura de vină și din cauza asta îmi dispare pofta de mâncare, dar nici nu știu ce mai vreau să mănânc zilele astea.

Seara: Am văzut astăzi o postare pe Facebook despre un film documentar, intrare liberă, suna interesant, why not? Am fost singură, n-am găsit niciun/nicio prieten/ă interesat/ă, dar nu regret, mi-a plăcut. Mă amuz să mă mai pun singură în situații în care știu că e posibil să mă simt inconfortabil.

Total zi: 7 lei

MIERCURI

Dimineața: A decurs ca cea de ieri, doar că am reușit să-mi fac timp și pentru citit.

Prânz: Mi-am pregătit dimineață prânzul pentru birou – paste cu roșii, pesto și feta. Aveam deja toate alimentele în frigider de săptămâna trecută, așa că nu o să le iau în considerare pentru acest money diary.

După birou mi-am vizitat o prietenă și am luat cina împreună la ea acasă.

Seara: În drum spre casă am intrat la Mega pentru niște cumpărături – fructe, legume și un balsam de rufe (32 lei). Am reușit să mă bag în pat în jur de ora 11, așa că mă declar mulțumită.

Total zi: 32 lei

JOI

Dimineața: Sport, duș, citit, mic dejun: am combinat un iaurt grecesc cu semințe de chia plus o banană și niște afine. Combinația asta pentru micul dejun mă ajută să nu am sugar cravings în cursul dimineții.

Prânz: O salată de la Frufru (20 lei).

Seara: Au venit două prietene la noi, așa că am luat câteva sticle de cidru cu prietena mea. Am împărțit suma finală – a ieșit 16 lei de persoană. M-am culcat puțin mai târziu decât aș fi vrut…

Total zi: 36 lei

VINERI

Dimineața: Am dat skip la sport pentru dimineața asta, plănuiam să mă revanșez după birou. Mi-am făcut rapid o omletă și am plecat spre serviciu.

Prânz: Un sandwich de la frufru și niște biscuiți cu ciocolata (am cedat poftei) – 16 lei.

Seara: Am ajuns târziu acasă, mă așteptau niște prieteni. Ei aveau chef de ieșit, mie îmi lipsea energia și știam că mai bine stau acasă și dorm, dar totuși am ieșit cu ei prin niște pub-uri. Un prieten a făcut cinste în seara respectivă, dar am mai consumat o bere și un cocktail pe lângă restul (28 lei).

Total zi: 44 lei

SÂMBĂTĂ

Dimineața: Se pune ca dimineață dacă mă trezesc pe la 1? Haha.

Prânz: A gătit colega mea de apartament pentru amândouă. Ne-am uitat împreună la un documentar foarte interesant pe Netflix – The Ascent of Woman (nu plătesc abonament, folosesc contul unei prietene).

Seara: Am ieșit prin oraș să ne vedem cu niște prieteni. Spre casă am intrat în Mega să luăm niște fructe pentru micul dejun (38 lei).

Total zi: 38 lei

DUMINICĂ

Dimineața: M-am ridicat din pat pe la 11 și puțin…e weekend, nu simt nicio vină.

Prânz: A fost o combinație de mic dejun și prânz în care am făcut clătite cu prietena mea. Nutela & strawberries = love

Seara: Am ieșit cu câțiva prieteni la Green Sounds. O apă de la un magazin și un shared Uber înapoi spre casă = 8 lei

Total zi: 8 lei

***

Dacă vi se pare util și interesant acest demers, vă aștept și pe voi cu Money Diaries la adresa inoza.ro@gmail.com. Cu cât o să fie mai multe și mai diverse, cu atât cred că o să învățăm lucruri noi și o să facem această conversație mai relevantă.