V-ati trezit cu gandul la toate lucrurile care va asteapta azi la scoala/facultate/birou, sunteti morocanosi, coplesiti, nemultumiti, tristi, plictisiti sau, pur si simplu, apatici? Va propun o terapie.
E inventie proprie (inca nebrevetata!) si consta in 4 pasi. Mi-ar placea sa o puneti in aplicare (pas cu pas, fara sa cititi indicatiile pana la capat ar fi ideal!) si sa-mi dati un feedback daca la sfarsit v-a facut sa zambiti. 🙂
1. Luati-va cana preferata si umpleti-o cu un lichid aromat, care va da energie (fie ca e ceai, cafea, cappuccino sau suc de portocale). Apoi asezati-va cu ea in fata calculatorului.
Personal, as alege KaTEA, dar mi-e teama ca pliculetul n-ar fi singurul lucru pe care l-as scufunda in apa fierbinte, if you get my subtle hint. 🙂
 
2. Deschideti un document Word, selectati marimea fontului 4 (marimea minima e 8, dar puteti scrie 4 in patratica respectiva) si scrieti, sub forma de lista, toate lucrurile care va nemultumesc/streseaza/sperie/nelinistesc/deranjeaza/sacaie/obosesc/golesc de entuziasm.
Scrieti absolut tot ce va trece prin cap, de la ingrojorari majore, pana la mici frustrari, pana ce simtiti ca nu mai aveti niciun gand negativ in minte. Printati-l.
Documentul respectiv ar trebui sa arate cam asa:

 3. Deschideti un alt document Word, selectati fontul 40 si scrieti toate lucrurile care va fac fericiti/multumiti/care va incanta/bucura/entuziasmeaza/va fac sa zambiti/sa fredonati/sa visati. Scrieti, la fel ca mai sus, absolut toate lucrurile frumoase care va vin in cap, de la micile bucurii, pana la lucrurile pentru care sunteti cu adevarat recunoscatori in viata.

Daca va faceti lista cum trebuie, ar trebui sa rezulte mai multe pagini de Word. 🙂

Rezultatul ar trebui sa arate cam asa. Printati-le.

4. Priviti si ascultati (de cate ori e nevoie) filmuletul de mai jos :-)

Daca cititi postul asta de acasa, sau pe un iPhone sau o tableta undeva in parc (cum va doresc daca e vreme frumoasa), e musai sa-l acompaniati si voi pe Dave. Cu voce tare! Doctor’s order, da? 🙂

Singurul caz in care scapati e daca sunteti la birou. Atunci inlocuiti fredonatul cu voce tare cu fredonatul in gand, ori de cate ori un sef sau un coleg nesuferit vor sa va strice dimineata. Si, in loc sa va incruntati sau sa ii doriti chestii neplacute, cum ar fi sa i se lipeasca o guma de talpa  pantofului sau sa ia o ciuperca de la sauna, n-aveti decat sa cantati din strafundul imaginar al plamanilor “I feel pretty, oh, so pretty, I feel pretty and witty and gaaaaaaaaaaaaaaay!”

Acum aveti in fata doua (sau mai multe) foi. Una cu un scris minuscul, pe care nu il puteti intelege si care contine, practic, tot ceea ce va nemultumeste. Va recomand sa o faceti ghem si sa o aruncati la cos. Sau s-o pastrati, sa va uitati din cand in cand la fontul ei mic si sa zambiti. 🙂

Cea de-a doua foaie/celelalte foi sunt a keeper. Peste ele ar fi recomandat sa va uitati de trei ori inainte de masa, de trei ori dupa masa si ori de cate ori simtiti nevoia intre mese.

Daca sunteti constiinciosi si puneti in aplicare toti pasii de mai sus, oh, how I pitty any girl who isn’t you todaaaaaaay! :)))