Acesta nu este un post despre trafic. De altfel, cred ca traficul face toate anotimpurile cat se poate de absurde in Bucuresti, dar nu asta este ideea.

Absurde sunt intamplarile cu oameni in Bucuresti si iarna, cat si vara. Dar pentru ca acum este iarna, o sa vi le povestesc pe cele petrecute iarna.

Eram ieri intr-un restaurant. Langa masa mea, un tip sorbea dintr-o ceasca de cafea. Vine un alt individ la masa lui:

Buna ziua, domnul X? Y este numele meu.

Buna ziua, va asteptam. Mi-am permis sa comand o cafea in timpul asta.

Pai nu luam si noi un pahar de vin?

A! Imi pare rau, nu pot! Stiti, sunt cu metroul…

Am scos un chicot involuntar la replica asta, noroc ca cei doi nu m-au auzit. Peste cateva minute, tot misterul s-a spulberat. Domnul cu cafeaua era conductor de metrou si intra in tura in vreo 2 ore. 🙂

Alta. Noaptea, la 3, undeva prin Grozavesti, asistam cu oroarea impreuna cu niste prietene la o bataie. „Bataie” e impropriu zis atunci cand un tip tine un individ si altul ii cara pumni in stomac de parca ar fi un sac de cartofi. Probabil cel care era prietenul individului batut fuge la o masina a Politiei parcata in zona si cere ajutor. Reactia?

Ne pare rau, dar noi suntem de la Politia Rutiera. Sunati la orice sectie.

Intr-un magazin de cadouri. Imi aleg cateva obiecte care imi bucura retina si i le inmanez vanzatoarei.

Le vreti simplu sau impachetate pentru cadou?

Pentru cadou.

Vanzatoarea mai explica ceva unei cliente, tasteaza codurile produselor, apoi mi le baga intr-o punga de plastic si mi le inmaneaza.

Pai, le vreau impachetate pentru cadou, ii spun eu timida.

Atunci hotarati-va odata! ma articuleaza ea exasperata.

Mi se pare doar mie sau hidosenia aia de la Unirii, „cea mai inalta schela metalica in forma de conifer din Europa” aduce bad karma asupra Capitalei si ne transforma pe toti in pre-Christmas zombies?