Azi, la birou. Cu o mana pe tastatura, cu alta pe telecomanda de aer conditionat si cu amandina in gura. Cand, ce m-anunta seful?

-Ne mutam!

Eu, suflet tanar si plin de iluzii:

– Din biroul asta? (o umbra de lacrimi in ochi, privire pasagera aruncata spre spatiul atat de familiar, spre palmierul ofilit pe care nu il uda nimeni, spre televizorul caruia i s-a bruiat semnalul, spre aparatul de apa si hartile capitalei de pe pereti)

– Nu! Din oras!

Panica. Amandina imi blocheaza traheea, mana imi ramane blocata pe telecomanda pana se fac in incapere 30 de grade.

– Dar, ne e bine aici! zic eu cu aerul cuiva care a descoperit ca un birou cu aer conditionat, un automat de cafea pe hol si o Cora dupa colt nu sunt niste lucruri de lepadat.

– Si unde ne mutam? Eu deja fac o ora pana la birou! am incercat eu sa ma plang.

Inexorabilul meu sef mi-a raspuns:

– Ei, acum o sa faci 2 ore! Ne mutam la Branesti.

Dupa ce m-am mai consolat cu vreo 17-18 amandine ca nu o sa mai lucrez in Bucuresti, ca mai bine de 9 ore pe zi o sa mi le petrec in Cucuietii din Vale, deghizati sub aceasta denumire modesta, am trecut la etapa intrebarilor.

Ce o sa port de acum inainte la Branesti? Cum sa ma imbrac ca sa nu tip BUCURESTI! cand trec pe langa noii mei consateni de 9 ore pe zi? Paranteza: Nu ca in Bucuresti as striga eu STIL, dar am reusit sa devin un fel de fashion cameleon. Cu alte cuvinte, I fit in. Pe cand in Branesti…hm…o sa par o bucuresteanca cu nasul pe sus. Paranteza inchisa.

Pentru cei care nu stiu (categorie din care faceam parte cu incantare si inocenta acum doar 30 de minute), Branesti “este o localitate situata in partea sudica a tarii, la est de municipiul Bucuresti, fix la intersectia paralelei de 44º25’29” latitudine N si a meridianului de 26º18′-26º26′ longitudine estica.” You know now where to get me, baby! :)))

Minunata comuna ofera spre desfatarea turistilor urmatoarele atractii hot :

Va intrebati cum o sa-mi mai ocup pauza de pranz dupa ce am vizitat toate aceste locuri incarcate de istorie si traditie? Simplu: pe lista atractiilor turistice figureaza si “Padure gratar”, ceea ce inseamna ca in loc de clasicul lunch box, o sa-mi pun o punga de carnita de mici, o sa-mi rog vre-o colega de birou sa vina cu gratarelu’, pe alta sa aduca carbunii, si, lunch de lunch, frate!

Nu mi-e frica ca o sa mi se faca rau de la carne. Branestenii n-au numai Policlinica Branesti, ci si Ambulanta Branesti, iar daca ma duc astia la policlinica si asistenta e plecata si ea la un gratarel, nu-i bai, ca este si Dispensarul Branesti, unde, sunt convinsa, o sa fiu tratata cu toata grija.

La final, inca o nelamurire. Nenii astia care au creat mirificul site de informare spun asa: “Vatra asezarii inregistreaza un microrelief ceva mai variat, reprezentat atat de sectoare plate, specifice campiei, cat si de versanti sau lunca, unde energia de relief, respectiv pante, cunoac valori diferite fata de rest.” Adica platforme sau flip-flops? 😀