Pana azi ma uitam cu netarmurita admiratie la cei care puneau linkuri pe care poti sa dai click in comment-uri (nu ca de azi nu m-as mai uita cu admiratie la ei, ideea e alta, bare with me). Niciodata n-am stiut cum se face treaba asta, asa ca daca am fost nevoita sa pun si eu un link intr-un comment, l-am pus in forma lui bruta, cu copy si paste.
Azi insa am decis ca a venit vremea sa devin un blogger respectabil care nu se incurca in hyperlink-uri (da, am aflat ca asa se numesc :D). Asa ca, ajutata de colegul meu, Paul, am invatat secretul din spatele linkurilor pretty and shiny pe care poti da click (hyperlink-uri pour les connaisseurs :P).
Imi cer scuze daca in continuare o sa va spun lucruri pe care le stiati de secole. Ma gandesc doar ca daca mai luminez pe cineva ca mine (dummie, but fabulous, that is :)) ), tot am facut ceva bun pe ziua de azi. Si, in cel mai rau caz, daca nu ajut pe nimeni, o sa folosesc postul asta ca reminder personal.
Treaba cu hyperlink-urile e foarte simpla. Tot ce trebuie sa faci e sa introduci formula de mai jos in casuta de comentarii, unde vrei sa-ti apara hyperlink-ul:
Acum nu-ti ramane decat sa inlocuiesti URL cu URL-ul site-ului catre care vrei sa linkezi si Cuvant cu cuvantul sau expresia pe care vrei ca oamenii sa dea click.
Un exemplu:
Vrei sa scrii intr-un comment despre site-ul Masaj, nu frectie! (nu, nu glumesc, numele asta genial chiar apartine unui salon de masaj bucurestean! :)) ), care are URL-ul http://www.masajnufrectie.ro/. Cuvantul care vrei sa apara ca hyperlink e “masaj” (desi ar putea fi la fel de bine si mai multe cuvinte, gen “uite unde merg deseara”).
Formula va arata, asadar, asa:
                                   
Foarte simplu, nu? Sa ninga cu hyperlinkuri in commenturi! Eu una stiu sigur ca o sa abuzez de ele! :))