O admir pe prietena mea, Diana, din numeroase motive. Pentru frumusețea ei tipică anilor ’60 (cred că dacă ar fi trăit pe atunci, Godard ar fi distribuit-o ca eroină într-una dintre peliculele lui), pentru inteligența și bunul ei simț, pentru generozitatea și modestia ei. Dar o admir și pentru modul în care și-a transformat pasiunea pentru muzica anilor ’50-’70 într-un blog de nișă excelent: Oldies Music.

De 2 ani și un pic, de când l-a deschis, blogul ei a devenit foarte apreciat, mai ales în Statele Unite. Chiar dacă job-ul nu îi permite să scrie zilnic, Diana postează regulat și o face cu pasiune și cu mult research la bază. Iar fanii muzicii oldies au remarcat-o dintre miile de astfel de blog-uri care există în lume datorită conținutului de calitate al postărilor ei.

431222_452658641455797_687948359_n                                                      Foto: Frank Sinatra și Grace Kelly, via Oldies Music

De fapt, atunci când îi scriu să o invite la diverse evenimente, să o roage să facă o recenzie de album sau să o felicita pentru munca ei, mulți cred că în spatele Oldies Music se află o întreagă echipă, nu doar o tânără de 26 de ani din România.

Autorul celei mai recente biografii a lui Frank Sinatra, Franz Douskey, i-a trimis volumul ”Sinatra and Me” prin curier, tocmai din New York, pentru a-i face o recenzie; organizează concursuri cu premii foarte simpatice (bilete la concerte oldies din SUA) și trupe celebre din anii ’60-’70 (The Earls, The Coasters etc.) îi oferă interviuri în exclusivitate pentru România.

Ieri a fost rândul celor de la Herman’s Hermits (un fel de Backstreet Boys ai anilor ’60, invitați la Casa Albă de președintele Johnson să cânte de ziua fiicei lui) să-i răspundă la întrebări într-un interviu în exclusivitate. Nu se poate să nu știți celebrul lor break-up hit ”No Milk Today”. 🙂

Pentru toate motivele pe care le-am înșirat mai sus, dar și pentru multe altele, cred că în noianul de bloguri de feșăn și divertisment de la noi, Diana este un exemplu despre cum să faci blogging de nișă de calitate, cu resurse minime, dar cu seriozitate și cu mult entuziasm.