In ultimele cateva zile, am comis doua dintre cele mai mari trei greseli pe care bloggerii de pretutindeni le evita cu orice pret: am postat o poza cu mine si am scris (de bine, de rau, nu conteaza) despre o personalitate controversatat, cu la fel de multi suporteri, pe cat opozanti.

Spasita, incerc sa-mi repar gafele printr-un subiect neutru, as zice eu, ultimele descoperiri pe care le-am facut surfing the net. In ordinea importantei :

1. Courtesy of Smilla, am gasit FreeRice, un site foarte dragut si util.

Ce face Free Rice? Iti imbunatateste vocabularul limbii engleze, in timp ce tu ajuti ca oameni amenintati de moartea prin inanitie sa primeasca orez. Cum? Jocul nu implica nici un cost. Tu trebuie doar sa gasesti sinonimul corect al unui cuvant dintr-o lista, si pentru fiecare cuvant gasit corect, companiile care isi fac reclama la subsolul paginii doneaza banii pentru 10 boabe de orez, pe care apoi Organizatia Natiunilor Unite le va cumpara.

Pare putin, stiu, dar zilele trecute am jucat vreo 2 ore si am ajuns la mii de boabe de orez, plus din ce in ce mai multe cunostinte de engleza. Win-win situation. Personal, mi se pare o idee geniala. Ieri s-au strans 201.226.610 boabe de orez, un record pana acum din 7 octombrie, cand s-a lansat site-ul. Nu vrei sa donezi orez si tu? 🙂

2. Apoi, am descoperit Babel Fish Translation, de la Altavista, cea mai mare inventie de la mascara waterproof incoace. 🙂

Aceasta unealta nu numai ca iti permite sa traduci texte dintr-o limba in alta (din japoneza sau portugheza in engleza, de exemplu, dar si din italiana in franceza sau din franceza in greaca) dar chiar si site-uri dintr-o limba in alta! Datorita lui, am ajuns in sfarsit sa citesc posturi in portugheza, rusa, sau chiar japoneza! Must-have! Daca intalniti bannerul Babel Fish Translation pe un site/blog si dati click pe un stegulet, tot site-ul va fi tradus in limba respectiva. Foarte, foarte util ! (in caz ca stiati de acest tool deja, don’t mind me :D)

3. Last but not least, am descoperit cu mandrie si emotiune in cord ca Inozza e recomandata de site-ul petocuri.ro (scroll down page), care e foarte women power, yet stylish. Sort of like…me! Glumeam, glumeam, haitele de haters sa se relaxeze!

All in all, acestea sunt descoperirile mele virtuale din aceasta saptamana. Urmeaza un weekend foarte ocupat, in care abia o sa am timp sa respir, dar si o saptamana foarte incitanta, in care o sa va duc in culisele unui training de leadership.

La finalul saptamanii urmatoare o sa dau un examen, si daca sunt fata cuminte, voi primi un atestat recunoscut de Ministerul Muncii. Cu alte cuvinte, o sa am si know-how-ul care imi lipsea to rule the world! Muhahahahaha.