Dacă vreți să impresionați pe cineva cu un cadou cu aspect luxos, dar finanțele vă sabotează intenția, sau dacă preferați să cheltuiți mai puțin pe cadouri materiale (și să faceți o donație pentru un caz umanitar, de exemplu), am strâns câteva sugestii de cadouri de Crăciun sub 50 de lei, care vor face însă o impresie foarte bună destinatarelor.

***

Rolă din jad pentru masaj facial (20-40 lei)

Am descoperit rolele de masaj din cristale semiprețioase acum vreo 2 ani, într-un video cu Miranda Kerr (aici, de la minutul 1:05). Apoi, toamna trecută am văzut că un alt îngeraș Victoria’s Secret folosește o rolă din jad (aici, pe la începutul filmulețului). Și hei, dacă ceva e bun pentru un îngeraș VS, e cât de cât ok și pentru mine. 😄

Rolele de masaj din jad au fost inventate în China, în timpul dinastiei Qing, pentru masajul limfatic al feței, stimularea circulației și eliminarea toxinelor. În ultimii 2 ani, însă, interesul pentru ele a explodat în SUA (sunt, literalmente, zeci de mii de videouri pe tema asta pe YouTube).

Mi-am luat o rolă din jad iarna trecută și vă dau 2 ponturi, în caz că vreți să folosiți una.

Pontul nr 1: nu vă faceți masaj cum își face Josephine în cel de-al doilea video dacă tineți la tenul vostru. E o rolă de masaj facial, nu un sucitor de aluat. Doamna din acest videoclip arată (de la minutul 4) cum se poate folosi o astfel de rolă pentru drenajul limfatic. Chiar dacă nu aveți rolă din jad puteți urmări filmulețul, pe mine mă relaxează. 😄

Pontul nr. 2: Recunosc, eu nu folosesc rola în fiecare seară (nici măcar săptămânal, de fapt), din comoditate. Când dorm puțin într-o noapte, însă, și trebuie să arăt decent dimineața, pun rola într-o pungă și o bag în congelator 10-15 minute. Apoi aplic crema de față și îmi fac un masaj facial cu rola din jad vreo 10 minute, cu mișcări delicate. Nu știu dacă îmi elimină sau nu toxinele, dar îmi dezumflă fața, cu siguranță.

Găsiți role de jad pe Amazon, iar la noi am văzut pe emag, sino și StoneMania. A mea e de pe StoneMania și a fost vreo 30 de lei.

PS: Dacă sunt sau nu 100% din jad e altă poveste. Sigur, dacă credeți în energia cristalului, căutați o sursă 100% sigură. Pentru mine, chiar și în varianta asta, își face treaba.

Sugestie de cadou: puteți oferi rola din jad ca atare (într-un săculeț de catifea) sau puteți s-o împachetați în celofan, alături de o cremă de față și câteva crenguțe de brad.

Cercei din porțelan cu aur, Mădălina Andronic (50 lei)

Mărturisesc că îmi place absolut tot ce iese din mâinile talentatei Madi Andronic, de la ilustrații, la ceramică, la bluze, la tricouri și până la sacoșe.

Ce vă propun însă la categoria cadou de Crăciun cu bani puțini, dar cu efect wow, sunt cerceii ei din porțelan. Delicați și pictați manual de Mădălina cu aur lichid, aceștia vor face, cu siguranță, deliciul oricărei iubitoare de bijuterii.

PS: da, știu, sunt teoretic 50 de lei, nu sub 50. 😀

Față de pernă din mătase (49 de lei)

Cred că am pierdut șirul vedetelor de la Hollywood care vorbesc despre beneficiile fețelor de pernă din mătase, față de cele din bumbac. Cum mătasea previne formarea ridurilor nocturne (spre diferență de bumbac, care le stimulează) și cum inclusiv părul se rupe mai puțin într-un așternut de mătase, deoarece frecarea e mai puțin agresivă.

Nu știu dacă toate aceste lucruri sunt adevărate sau nu, dar hei, măcar o dată în viață merită să îți răsfeți podoaba capilară și tenul pe o față de pernă din mătase.

N-ați crede că o față de pernă din mătase poate intra la categoria cadouri de Crăciun sub 50 de lei, nu-i așa? Ei bine, am găsit o față de pernă din mătase 100% pe biorita.ro, la 49 de lei. Sigur, e varianta mică, de 20/30 cm. Puteți, bineînțeles, să cumpărați și varianta mare, de 50/75 cm, la 119 lei.

Sugestie de cadou: puteți dărui fața de pernă ca atare, sau alături de o cutie de ceai relaxant și/sau o carte (urmează și un articol despre sugestii de cărți pentru Crăciun 🙂 ).

Mască de dormit din mătase (39 de lei)

O mască de dormit din mătase e cadoul ideal pentru o persoană care nu suportă lumina noaptea, care zboară des pe distanțe lungi sau căreia, pur și simplu, îi place să doarmă mult. 😄

Am avut de-a lungul anilor mai multe măști de dormit din mătase, inclusiv una cu cristale Swarovski (primită cadou, nu vă închipuiți că aș da banii pe așa ceva!). Personal, nu mă dau în vânt după a avea ceva pe față noaptea (nici chiar dacă acel ceva e din mătase), dar dacă există în viața voastră o persoană sensibilă la lumină, poate fi un cadou perfect.

Am găsit mai multe variante de măști de dormit din mătase pe același site Biorita, cea Deep Blue de mai sus fiind preferata mea.

Ca și în cazul feței de pernă, masca poate fi oferită cadou ca atare, sau însoțită de o cutie de ceai de relaxare și/sau o carte.

Lumânare Rudimentar (24 lei)

O lumânare e un cadou perfect pentru această perioadă a anului, dar evitați, pe cât posibil, să cumpărați una banală, lipsită de personalitate.

Ardelenii de la Rudimentar au două variante de lumânări una pe alb și una pe negru, cât se poate de simple și de frumoase. Sunt turnate manual și au fitilul din lemn, care scoate un pâcâit relaxant când arde (gândiți-vă la soba bunicii, varianta micro). În plus, vă puteți alege una dintre cele 6 variante de parfum.

PS: În perioada aceasta am văzut că au o ofertă de 3 lumânări la 66 de lei, cu tot cu transportul inclus.

Later Edit: O cititoare care a vrut să dea comandă azi, m-a anunțat că cei de la Rudimentar și-au sistat activitatea în perioada asta. Mai au pe stoc câteva lumânări, dar nu pe cele cu aromă de iarnă. Cel mai bine îi contactați și vedeți voi ce și cum. Între timp, puteți înlocui această lumânare cu una din seria #GoodMood de la Cup & Candle, care, am descoperit azi cu bucurie, sunt doar 49 de lei. Tot turnate manual în România, tot parfumate, dar cu ceară 100% din soia. 🙂

Eșarfă plisată Orsay (49,99 lei)

O eșarfă dintr-un material moale și (ușor) lucios, cum am văzut-o pe aceasta de la Orsay e un cadou minunat pentru perioada Sărbătorilor, plină de petreceri. Cred că e genul de accesoriu care poate da puțină personalitate și strălucire unei ținute simple sau închise la culoare.

PS: O să revin și cu niște sugestii de eșarfe din cașmir, pentru aceia dintre voi cu bugete mai permisive. 🙂

Set cadou Baylis and Harding (32,99 lei)

Tot la capitolul cadouri de Crăciun sub 50 de lei, am descoperit pe elefant.ro niște seturi cadou de tip home-spa care arată foarte stylish, toate de la brandul britanic Baylis and Harding.

Am ales setul de mai sus, Midnight Fig & Pomegranate (care conține sare de baie pentru picioare, cremă de picioare și o pereche de șosete pufoase), pentru că ambalajul festiv mi se pare perfect pentru Crăciun.

E un cadou potrivit pentru cineva care are nevoie de puțină relaxare sau pentru o persoană care se plânge mereu de frig la picioare. 😄

Tot pe elefant mai găsiți și varianta Sweet Mandarin and Grapefruit a setului, dar și alte câteva variante, puțin peste 60 de lei, dar care arată foarte drăguț:

🎁 seturile Beauticology Pink și Red, cu gel de duș, loțiune de corp și cremă de mâini (pe care îți vine să le mănânci la cât de delicios arată și sună!) și

🎁 2 seturi cadou de spa pentru picioare, unde șosetele sunt înlocuite cu papuci de casă pufoși: Jojoba, Silk & Almond Oil și Sweet Mandarin & Grapefruit.

***

Mai am, ce-i drept, câteva idei de cadouri de Crăciun sub 50 de lei care arată fabulos, dar cu voia voastră le voi păstra pentru mine sau risc să nu mai pot surprinde pe nimeni anul ăsta. 😄 Dacă aveți și alte recomandări de cadouri de Crăciun care costă puțin, dar arată wow, vă aștept cu idei în comentarii. 🙂