Am făcut azi o listă de cadouri de Crăciun speciale, de dăruit iubitului sau iubitei, mamei sau tatălui, fratelui, surorii sau oricărei alte persoane deosebite, căreia vreți să-i arătați ce înseamnă pentru voi.

Toate sunt obiecte prețioase ce pot fi păstrate o viață, dar al căror preț nu depășește 100 de euro (m-am gândit și la bugetele voastre, cu plăcere!). 😀

***

Un stilou Cross, marca oficială a Casei Albe

Dacă știți pe cineva care scrie cu stiloul sau care apreciază instrumentele de scris de calitate, un stilou Cross mi se pare cadoul perfect.

Compania A.T. Cross a fost fondată de o familie de bijutieri (de unde și frumusețea obiectelor produse) și, începând din anii ‘70, toți președinții americani folosesc stilourile Cross la Casa Albă.

Sigur, există stilouri Cross placate cu aur care ajung la prețuri de care muritorii de rând nu se pot atinge, dar eu v-am selectat 2 modele foarte accesibile.

Pentru un domn aș opta pentru modelul Calais, care vine în 4 variante de culori. Iar pentru o doamnă sau domnișoară aș alege modelul Beverly din imaginea de mai sus (care mai are 2 variante de culori).

PS: Dacă aveți în viața voastră vreun pasionat de politologie și vreți să-i faceți o surpriză de neuitat, îi puteți face cadou stiloul lui Barack Obama. 😉 L-am căutat, e modelul Townsend.

O cutie de ceasuri din piele WindRose

Un cadou ideal pentru un frate sau un iubit pasionat de ceasuri este o cutie în care își poate depozita accesoriile preferate.

I-am făcut cadou o astfel de cutie fratelui meu, împreună cu surorile mele, acum câțiva ani și sunt sigură că o va păstra întreaga viață.

Am ales modelul WindRose de pe iLUX.ro, pentru că mi se pare rafinat și o combinație interesantă de clasic cu modern. E îmbrăcat în piele naturală și are interiorul din catifea, ceea ce, dincolo de aspectul de lux, îi va garanta durabilitatea. În fond, vorbim despre cadouri de păstrat o viață. 😉

PS: Poate fi dăruit și unui tată colecționar de ceasuri.

Un fular din cașmir H&M

Un cadou din cașmir va fi întotdeauna scump, da, dar are marele avantaj de a nu se demoda niciodată și de a arăta impecabil odată cu trecerea anilor (dacă este întreținut cum trebuie).

Poate nu multă lume știe asta, dar cașmirul nu se decolorează, nu se scămoșează și nu se întinde. Mai mult decât atât, cu cât spălați un produs din cașmir mai des, cu atât va arăta mai bine, deoarece firele de cașmir au nevoie de apă pentru a-și menține suplețea.

Recomandarea mea ar fi un fular din cașmir, un cadou perfect atât pentru iubit/iubită, frate/soră, cât și mamă/tată, prieten/prietenă. Modelul de mai sus, de la H&M vine în 5 culori.

PS: Am văzut pe site-ul H&M o întreagă selecție de piese din cașmir, inclusiv o pereche de…pantaloni de jogging, pentru cine vrea să transpire cu stil. 😀

O geantă de cosmetice și de bijuterii, din piele

Începând de la mamă, soră, iubită și până la cea mai bună prietenă, nu știu o femeie care nu ar aprecia o geantă pentru cosmetice cu un design minimalist. Dacă mai este și din piele, pe deasupra, vorbim deja despre un accesoriu care o va însoți ani buni.

Iar dacă această geantă are și un compartiment special pentru bijuterii, devine un cadou perfect, genul care o va salva de la bătăi de cap în multe vacanțe de acum încolo.

Am ales modelul Sopresa de la Dulwich Designs (un brand londonez de elită, specializat în cutii de ceasuri și de bijuterii) deoarece mi se pare suficient de încăpător, dar în același timp compact.

În plus, îmi plac designul și culoarea gri, pe care mereu am asociat-o cu eleganța discretă.

PS: Poate fi un cadou perfect și pentru voi însevă. 😉

O eșarfă Marie Nouvelle, din mătase naturală

Era o vreme în care locul artei era pe pereții galeriilor sau, în cazul elitelor, al pereților din living room.

Mai nou, arta a a devenit purtabilă, datorită accesoriilor care o încorporează, precum haine, genți, eșarfe, ceasuri sau bijuterii.

Un cadou de Crăciun perfect pentru o mamă, o soră sau o iubită chic mi se pare o eșarfă din mătase naturală. E genul de accesoriu care înnobilează o ținută și îi conferă rafinament.

Recomandarea mea ar fi oricare dintre eșarfele clasice de la Marie Nouvelle (preferatul meu e modelul Scent of a Dream). Acestea nu doar că sunt realizate din mătase 100%, dar au la bază picturile Mariei Dermengiu-Voicu, creatoarea brandului Marie Nouvelle.

PS: să aruncați un ochi în shop-ul online Marie Nouvelle, au niște genți din piele ecologică și huse de telefon foarte frumoase, la fel, inspirate de picturile Mariei. 🙂

Un sfeșnic elegant Black + Blum

Mai ales acum, în preajma Sărbătorilor, un sfeșnic e un cadou extrem de potrivit și de versatil. Iar dacă are un design deosebit și este realizat dintr-un material special, va deveni un accesoriu de păstrat o viață.

Poate fi dăruit mamei sau unei prietene pasionate de decorațiuni interioare originale, dar și unui cuplu la care mergeți în vizită de Crăciun.

Modelul de mai sus este Cooper Loop de la brandul londonez Black + Blum. M-a atras culoarea roze, dată de oțelul cuprat, dar și forma rotunjită, elegantă. Am descoperit apoi că respectivele spirale sunt lucrate manual și sunt inspirate din celebra spirală a lui Fibonacci.

PS: Mi se pare grozav că vine însoțit de 2 lumânări albe, incluse în preț, care te scutesc de bătaia de cap de a-i căuta accesoriile potrivite.

***

Sper că ați găsit în articolul de azi ceva care să vă placă și sper ca destinatarii cadourilor voastre să se bucure de ele toată viața. 🙂