O ascultam zilele trecute pe celebra terapeută de cuplu, Esther Perel, într-un podcast, vorbind despre cum reaprinzi/menții pasiunea și intimitatea într-o relație (e același episod despre care povesteam aici, din podcastul We Can Do Hard Things, al lui Glennon Doyle).

Pentru că podcastul era înregistrat în plină pandemie, când nu prea puteam să părăsim casele, Esther spunea că le recomandă cuplurilor cu care lucrează mici jocuri, dar nu din zona de jocuri de rol sau jocuri sexuale, pentru că majoritatea sunt prea timizi să încerce așa ceva sau s-ar simți ridicol s-o facă.

Și că, de fapt, pentru a ajunge într-un punct în care simți dorință sau apropiere, nu trebuie să pornești de la ceva erotic, ci de la o activitate care să vă facă să vă relaxeze, să vă amuze, și să vă scoată din monotonie.

Pornind de la această idee, vă propun mai jos trei jocuri pe care să le încercați cu partenerul/a. Nu sunt sugerate de Esther Perel, dar au la bază recomandările ei, deci cred she would approve.

Provocare la cumpărături

Am pus regulile în imaginea de mai jos, cu mențiunea că ar fi ideal un hipermarket, care să aibă atât mâncare, cât și produse vestimentare/pentru casă, dar poate fi și un magazin ca Ikea, Jumbo etc.

Schimbul de ”cadouri” îl faceți acasă, ceea ce va spori elementul de surpriză.

Pentru curajoși există și variante harcore:

– setați o limită de timp de 15 minute

– setați o sumă maximă de cheltuit

Vânătoare de comori acasă

Descoperiți cât de bine vă cunoașteți unul pe celălalt adunând obiectele indicate în imaginile de mai jos.

Primiți câte un punct pentru fiecare obiect ales pe care celălalt îl consideră corect, iar cel care termină primul primește 5 puncte bonus. Cel/cea care adună cele mai multe puncte câștigă.

Varianta hardcore: setați o limită de timp de 10-15 minute.

Care dintre noi?

Dacă nu aveți chef de alergat prin magazine sau prin apartament, răspundeți fiecare, separat, la întrebările de mai jos (o puteți face și la o ieșire în parc sau la cafenea).

Există 4 răspunsuri acceptate: tu, eu, amândoi, niciunul. Primiți 2 puncte fiecare când răspunsurile amândurora coincid. Primiți 1 punct dacă unul dintre voi a răspuns corect și celălalt a greșit (cu mențiunea că cel care consideră că a răspuns corect trebuie să-și susțină răspunsul prin exemple).

Bonus: după ce epuizați întrebările de mai sus puteți încerca și alte variante de jocuri cu întrebări pentru cupluri.

Un exemplu e Where Should We Begin, jocul cu întrebări creat chiar de Esther Perel, care am auzit că dă naștere la conversații foarte interesante (din păcate nu se găsește la noi, și de pe site-ul ei, cu tot cu transport, ajunge la vreo 90 de dolari).

De la noi am încercat Testul Relației, de la The Funny Brand al lui Alex Zamfir. La fel ca și jocul lui Esther Perel, și acesta se poate juca în doi sau în patru, respectiv în unul sau două cupluri. Se lasă cu mult râs și cu multe informații pe care s-ar putea să le aflați în premieră despre celălalt, indiferent de cât timp sunteți împreună.

Have fun, be silly & love each other! ❤️