Atat are Catalin la dispozitie sa stranga 200.000 de euro pentru a fi operat.
Are 25 de ani, a absolvit Facultatea de Medicina anul asta, si tocmai a aflat ca are o tumora extrem de rara (in lume exista doar 200 de astfel de cazuri, la noi in tara e unic).
Maine ar trebui sa fie operat intr-o clinica din Germania, dar pentru asta trebuie sa aiba 200.000 de euro. Parintii si-au vandut masina si au facut un credit la banca si au reusit sa stranga abia 60.000 de euro. Acum se pregatesc sa-si vanda apartamentul. Iar colegii au adunat 15.000. 75.000 de euro nu sunt nici macar jumatate.
Am aflat despre Catalin de la un prieten comun, care i-a fost si coleg de facultate. Si, de fapt, colegii lui Catalin sunt cei care m-au facut sa va scriu azi. Pur si simplu am fost coplesita de dragostea si devotamentul lor fata de Catalin. Au facut un powerpoint minunat cu o paralela intre Catalin si Dr. House, i-au creat un blog, o pagina de Facebook si au facut chiar si un flash mob pentru el.
Iar imaginea asta, precum si textul “Am reusit sa ne strangem, Cata. Pentru tine!” m-au facut sa-mi dea lacrimile.
Am fix 33 de lei si 50 de bani in portofel pana vineri, cand primesc salariul. Dar azi o sa ma opresc la primul BCR si o sa-i donez. Daca gasesc pe cineva care sa ma imprumute, o sa pun si mai mult.
Daca puteti sa faceti acelasi lucru in cursul zilei de azi, ar fi mai mult decat grozav. E trist si atat de nedrept ca banii sa decida daca un om traieste sau moare. Unul dintre colegii lui, care se ocupa de pagina de Facebook, a scris sub o poza de la flash mob “Un om care a scos atatia medici in strada MERITA SA TRAIASCA!” Eu zic ca el merita sa traisca chiar daca n-ar fi mobilizat atata lume si chiar daca, prin meseria lui, n-ar ajunge sa salveze vietile altora. Catalin merita sa traiasca. Punct.
 
Va rog sa ma ajutati sa facem cunoscut cazul lui Cata! Spuneti-le povestea lui prin viu grai colegilor de la birou sau la telefon, prietenilor si rudelor. Se poate dona prin atatea modalitati (paypal, online, telefonic, la BCR) incat oricine, cu putina bunavointa, poate ajuta.
Dati like paginii de Facebook, puneti-va la status link-ul catre blogul lui Catalin, trimiteti tweet-uri si mass-uri pe YM in urmatoarele 24 de ore. 
Haideti sa demonstram ca Social Media are o putere reala! Ca poate salva viata unui om, nu doar amuza prin eternele filmulete cu pisici.
PS: Ultima data cand v-am cerut ajutorul a fost tot pentru un medic, Florin Fanea, daca va amintiti. Din pacate, Florin s-a stins si banii stransi nu i-au mai putut ajuta. Pentru ca chestia asta m-a cam ravasit, mi-am propus atunci sa nu ma mai implic atat decat in cazuri ale unor oameni pe care ii cunosc, dar nu pot sa stau cu mainile in san.
PPS: Ma ingrozeste numarul mare de cazuri de oameni foarte tineri care se zbat in ultima vreme intre viata si moarte din cauza cancerului. Din fericire, colega noastra Andreea de la Mai Mult Verde a fost operata si e bine, dar Adriana (al carei banner il vedeti in dreapta) n-a reusit inca sa stranga 40.0000 de euro din iulie(!).
Later edit: Am reusit sa donez azi 50 de lei. Stiu ca e putin, dar si ei erau imprumutati, asa ca sper sa se aplice principiul dar din dar se face rai. 🙂