Pe Rotten Tomatoes este o lista cu 25 de filme care sunt “so bad they’re unmissable”.

Din motive care-mi scapa complet, Twilight (alaturi de sequel-urile sale New Moon si Eclipse) nu figureaza pe ea. Poate o sa apara in urmatoarea lista de “25 movies so excruciatingly painful to watch you feel actually bad for the actors.” Unde o sa figureze, de altfel, mai mult ca sigur si William & Kate: The Movie.

Despre William & Kate: The Movie sunt atatea de spus… Cu ce sa incep? Poate cu foarte inspiratul subtitlu “Let Love Rule”? :))
Sau poate cu partea din comunicatul de presa care il prezinta ca “Shot entirely in Los Angeles and inspired by true events.”? :))))) E lesne de banuit de ce, odata ce au citit scenariul, oficialii de la colegiul St. Andrews (unde William si Kate s-au cunoscut si unde are loc cea mai mare parte a actiunii filmului) au refuzat sa permita accesul echipei de filmare oriunde in apropierea campusului. Motiv pentru care imaginile cu St. Andrews care apar in film au fost luate… din elicopter. :)))))
In rest, daca trecem peste faptul ca, in film, autobuzele londoneze merg pe partea dreapta si in scena cu vanatoarea de fazani din Gloucestershire apar munti in fundal (evident, in Gloucestershire nu sunt munti, dar ceea ce se vede in film sunt masivii din Sierra Nevada, California 🙂 ) ajungem la partea cu adevarat amuzanta a filmului. Replicile.
La fel ca si in cazul Twilight, nu poti sa nu apreciezi actorii pentru simplul fapt ca reusesc sa rosteasca replicile fara sa se tavaleasca pe jos, spasmodic, de ras. Si-acum il am in fata ochilor pe bietul Robert Pattinson cand spune “I love you. You’re my only reason to stay alive…[moaca in agonie] if that’s what I am.” Pwahahahahahahahahahaha.
Ei bine, neozeelandezul care il interpreteaza pe William (la ce va asteptati de la un film despre un monarh britanic, filmat in L.A.? Ziceti mersi ca nu e galez cu tot cu accentul din dotare.) are parte de aceeasi agonie atunci cand trebuie sa rosteasca replici profunde si memorabile de genul “I am sorry… I just need some space.” sau “My mother was one of the people.  [gasp] She tried to change the monarchy.” Daca va e mila de el, fratele lui o sa va stoarca  rauri de lacrimi cu replici ca “I say, Wills, I am not the heir. I am just the spare.”
Cat despre modul in care e portretizata Kate… Ei bine, luati-o pe Cady din Mean Girls, amestecati-o cu Elle din Legally Blonde si cu Poppy din Wild Child (sau oricare Mailbu princess va trece prin cap acum) si aveti, probabil, prototipul la care s-au gandit regizorul si scenaristul. Asta ca sa faca sens replici ca “You do realise this is the 21st century?”, pe care Kate le arunca coach-ului de eticheta al Curtii Regale, care o invata, cum altfel, eticheta de la Curte.
Stiu ca pana acum n-am facut decat sa critic filmul, dar credeti-ma cand va spun ca o sa fac tot posibilul sa-l vad (chiar daca apare doar pe DVD, o sa fac rost de el if it’s the last thing I do!). It’s waaay to bad to miss.
Si iata si trailerul. Comentariile dintre scene sunt cel putin la fel de incitante ca replicile, veti vedea :))

PS: A, da, si in caz ca nu ati vazut deja spoof-ul T-Mobile pentru nunta regala, vi-l recomand calduros. Imi suna House of Love in cap de trei zile in continuu. 🙂