Weekendul trecut am trăit două premiere: am pus piciorul pentru prima dată în Costinești (cu o întârziere de vreo 10 ani, ce-i drept, dar mai bine mai târziu decât la pensie) și am decorat Casa Lipton fără să o demolez (undeva în lumea asta, mama e mândră de mine).

Dacă de obicei o ard à la Șeherezada pe blog, de data aceasta cred că imaginile o să vă spună mult mai bine povestea acestui weekend plin de râsete, degete lipite cu aracet, soare, mare, dansat sub stele și peripeții.

Sâmbătă la prânz, la sosirea pe plaja Lipton, fiecare a făcut ce a știut mai bine. Băieții (Dragoș și Alin) s-au grăbit să bifeze prima baie în mare din acest an, în timp ce noi (Elena, Carmen, Narcisa, Isabela și cu mine) ne-am ocupat de partea cu adevărat grea: am pozat pe plajă ca niște adevărați îngerași Victoria’s Secret căzuți în dizgrație ce suntem.

Casa_Lipton-0022

Casa Lipton e amplasată perfect, la doar câțiva metri de plajă. Mai aproape de atât și ne-am fi dat jos din pat direct în apă. Nu că asta ar suna rău de fapt, nu? 🙂

Casa_Lipton-0024

”Poarta spre fericire” a denumit-o inspirat unul dintre colegii mei. Și pe bună dreptate.

Casa_Lipton-0025

Epuizați după sesiunea foto de pe plajă (acum o înțeleg în sfârșit pe Gisele), am luat prânzul pe terasa Famagusta, care e la o aruncătură de băț de Casa Lipton și care are una dintre cele mai frumoase priveliști ever.

După ce au sosit și Sore și Dorian, cei doi capi di tutti capi, ne-am pus pe decorat. Din fericire n-am fost lăsați de capul nostru, ci fiecare echipă a primit câte un consultant-arhitect, în persoana minunatelor Ramona și Simona.

Sarcina Ramonei a fost una ușoară, iar Sore și Andreea (colegele mele de echipă) s-au mobilizat imediat să fabrice abajururi din baloane, aracet, hârtie de copt și sfori.

Casa_Lipton-0073

Simona, însă, cred că a dus puțină muncă de convingere cu Dorian până și-au aliniat viziunile creative. :))))

Casa_Lipton-0076

Nu știu cât de talentate am fost, dar cu siguranță colegele mele au compensat la capitolul impresie artistică. O să numesc această imagine ”splendoare cu atenție divergentă pe gresie”. Și da, eu sunt în cvasi-profil, pentru că, vorba unei cântărețe ”I don’t take good pictures cause I have the kind of beauty that moves”. 😛

Casa_Lipton-0062

Totuși, ca să nu credeți că nu ne-am implicat și noi direct în procesul creativ, iată-ne pe Dragoș, Elena și pe mine în plin avânt muncitoresc: acoperind baloane cu aracet și hârtie de copt în timp ce (deduc după privirile noastre) echipa adversă încerca să ne distragă atenția.

a

Unii dintre noi s-au implicat totuși prea mult în fabricarea decorațiunilor. Iat-o aici pe Carmen, dovedind prin exemplu propriu că aracetul nu este o idee bună de mască de față/exfoliant.

Casa_Lipton-0271

În câteva ore am transformat terasa Casei Lipton în cel mai mare atelier DIY pe care Costineștiul l-a văzut (și îl va mai vedea) vreodată. PS: Dacă vreți să vedeți mai multe poze pe care le-am publicat în timp real, căutați la Facebook places Casa Lipton.

Casa_Lipton-0182

Chiar dacă în imaginea de mai jos Sore pare că fraternizează cu adversarul, ea dă, de fapt, dovadă de fair play ajutând echipa mai slabă. 😛

Casa_Lipton-0191

Și iată și rezultatul final – Dorian, alături de un soare și o Sore.

Casa_Lipton-0196

Și că tot vorbim despre oameni care-și expun mândri rezultatul muncii, iată ce a rezultat atunci când Dragoș, care este un fotograf excelent, m-a rugat să nu mai stau cocoșată peste măsuța de lucru și să-i pozez. Se pare ca funcționez doar pe doua work mode-uri: cocoșatul de la Notre Dame și Blonda de la Drept.

casa-lipton-24-25-mai-69

Cum vă spuneam, iată, din nou, my hunchback of Notre Dame mode on, în timp ce îl ajutam pe Dragoș să îmbrace un cauciuc în panglici colorate. În spatele nostru, Sore și Andreea discută despre tehnici de îngenunchere a echipei adverse sau despre reduceri la pantofi, una din două, după entuziasmul din privirea lor.

Casa_Lipton-0294

Cam așa au arătat măsuțele după ce Simona și Ramona, cele două arhitecte simpatice care ne-au ajutat, au cizelat rezultatul muncii noastre.

Casa_Lipton-0367

Ziua s-a încheiat cu o petrecere binemeritată, pe superba terasa despre care v-am povestit. S-a lăsat cu duete atroce la karaoke, cu dans sub stele și, din câte am înțeles, chiar și cu some skinny dipping. 😀

A doua zi, după micul dejun, Elena, Dragoș, Alin și cu mine am fost să votăm la școala din Costinești, ca niște cetățeni conștiincioși, că tot era ziua alegerilor pentru Parlamentul European.

20140525_120740

După care a urmat partea cu adevărat grea: tolănitul la soare pe șezlonguri și, pentru cei mai curajoși dintre noi, baia în mare. N-a fost ușor să lenevim în asemenea hal, dar nu ne-am dat bătuți cu una, cu două.

Eu, una, n-am făcut parte din categoria temerarilor care s-au aventurat în apa cam prea rece pentru gustul meu. M-am mulțumit, în schimb, să citesc o carte delicioasă și să beau catralioane de litri de Lipton cu zmeură, piersică și mojito (care, btw, au acum cu 30% mai puțin zahăr, ceea ce a fost o veste excelentă pentru dieta mea).

Casa_Lipton-0033

Ne-am petrecut ultimele ore din Casa Lipton pozând în sufragerie, spre încântarea fetelor frumoase și fotogenice și spre disperarea mea, care n-aș ști să ies natural și drăguț în poze nici dacă viața unui pui de focă ar depinde de asta.

Colega mea de cameră Elena și cu mine, când (1) fotograful ne indică să zâmbim.

Casa_Lipton-0391

Și (2), când suntem lăsate în voia noastră.

Casa_Lipton-0393

O parte din decoratoarele-bloggerițe. 🙂

Casa_Lipton-0400

Și o mare parte din echipa mea (lipsește Sore, care a fugit la București pe motiv de concert).

Casa_Lipton-0448

Și clasicele poze de grup, de data aceasta și cu minunatele fete de la GolinHarris, cu care aș pleca oricând și oriunde în vacanță după experiența acestui weekend.

Casa_Lipton-0488 Casa_Lipton-0458

La final, vă las cu una dintre superbele fotografii făcute de Dragoș, nu înainte de a anunța fericita câștigătoare a weekendului prelungit în casa Lipton.

Felicitări, Miha și te aștept în perioada 10-13 iulie să gustăm împreună #oVARĂpezi. 😀 Nu uita, te rog, să-mi trimiți pe mail datele personale și numele persoanei care te va însoți. N-am voie, deocamdată să-ți spun ce surprize ți-am pregătit, dar îți promit că va fi o mini-vacanță de neuitat! 😉

De asemenea, vreau să vă mulțumesc tuturor celor care m-ați ajutat cu sugestii de decorare și să vă recomand să urmăriți campania Ia-ți vacanță cu Lipton pe blogurile noastre și pe pagina de Facebook Lipton Ice Tea. Din luna iunie vi se pregătesc o grămadă de surprize care includ mare, soare și muuuultă distracție!

casa-lipton-24-25-mai-8