Dacă este o perioadă a anului în care este ok să coci omuleți din turtă dulce pentru prieteni, să construiești căsuțe în copaci pentru păsărele, să confecționezi plicuri și felicitări din hârtie cerată sau să faci maratoane de ecranizări după Jane Austen, acum este acea perioadă a anului.

Și vreau să vă spun că atât așteaptă hoardele de sentimental fools ca mine! În restul anului facem tot posibilul și păstrăm aparențele. Mergem la serviciu sau la școală, facem cumpărături cuminți în supermarketuri, ne plimbăm duminica în parcuri sau mergem serile la teatru.

Dar în decembrie…în decembrie ne transformăm ca niște vârcolaci sloppy ce suntem. La primele acorduri de colinde, la primul miros de ger, la vederea primului brad, ne înflorește pe față un zâmbet tâmp și gras și scoatem la iveală adevărata noastră natură.

Nu este greu să ne recunoști: suntem cei care se plimbă pe străzi la orice oră din zi sau din noapte cocoșați de zeci de pungi și cutii de cadouri, cei care lălăie frânturi de melodii în tramvaie, cei care insistă să fie împodobit bradul din holul firmei, cei care umplu întregul spațiu respirabil cu ghirlande, buchete de vâsc, boluri cu prăjiturele, cei a căror bucătărie e mereu plină de un fum negru și gros (semn că se pregătește un mare festin gastronomic), cei care ascultă colindele pe repeat și la volum maxim și cei care adorm serile oftând, după ce au urmărit (for the 100th time) Love Actually.

Da, nimeni nu poate să spună că nu suntem pittyfull, anoying, și absolut groaznici. Dar suntem la fel ca pojarul: molipsitori și imposibil de evitat. 😀 Așa că, în loc să ne ostracizați în colțuri de birou și să ne amenințați că ne puneți Rammstein dacă mai ascultăm o singură dată Linu-i lin, în loc să ne certați pentru că nu mai aveți pe unde să călcați de cabluri cu luminițe, în loc să ne rugați să nu mai cântăm pe stradă, în loc să râdeți de noi că plângem la comedioare romantice și că am cumpărat nu doar un set de cadouri de Crăciun, ci și cadouri de back-up, mai bine vă alăturați nouă. 😉

Și pentru că nu este un moment mai bun decât Crăciunul pentru a fi romantici incurabili și visători, pentru crinoline și pentru castele cu prinți și prințese, va las un link catre videoclipul piesei Love Story a lui Taylor Swift. Și da, știu că este un imens clișeu, dar deep inside, we’re all big suckers for clichés in romance. În plus, versurile sunt foarte sweet (scrise chiar de Taylor) și melodia este super catchy.

Christmas is, after all, a love story. So baby just say yes! 🙂