De vreo luna de zile, inainte sa ies din casa, dupa ce ma pudrez, ma rujez si ma parfumez, trebuie sa nu uit sa imi pieptan sprancenele stufoase. Nu de alta, dar risc altfel sa-mi cada peste ochi si sa ma trezesc rostogolindu-ma pe scari.

Cum am ajuns in situatia ca sprancenele mele sa trebuiasca puse pe bigudiuri si pieptanate precum o blanita de pudle? Simplu. Mi-a impuiat o prietena capul cum ca ea a dat peste ”Anastasia Soare a Romaniei”.

Pentru necunoscatori, Anastasia Soare este considerata zeita hollywoodiana a sprancenelor si penseaza cele mai mofturoase staruri din Cetatea Filmului, de la Jennifer Lopez, la Helen Hunt, la Cindy Crawford, Demi Moore s.a.m.d. Se zvoneste ca taxeaza 4 dolari firul. Probabil e o scorneala, dar e si foarte posibil ca starurile sa o fi obisnuit cu aceste onorarii astronomice, nu de alta, dar sa nu-si mai permita si muritoarele de rand sa apeleze la serviciile romancei.

Ei bine, prietena asta a mea a gasit aici, in Bucuresti, regina mioritica a sprancenelor (de fapt, primul eyebrow designer din Romania!) si m-a convins ca, cel putin o luna, sa nu-mi mai pensez spancenele, pentru a-i pune la dispozitie acestei a doua Soare, cat mai mult material. Singura problema este ca, well, prietena asta a mea (pe care o urasc, for the record), a plecat pentru o luna in Grecia, unde se pare ca si-a si inchis mobilul, fara sa-mi dea numarul de telefon al fabuloasei cosmeticene.

And here I am, dandu-mi sprancenele peste cap, incercand sa nu calc pe ele, sau, Doamne fereste! sa calce altcineva pe ele. Totusi, dovada ca Dumnezeu ma iubeste, e ca am gasit (printr-o intamplare hazlie) numarul acestei cosmeticiene si am reusit sa ma si strecor in orarul ei hiper-aglomerat.

In zece minute ma pornesc spre cabinetul ei fitos, cu flacara sperantei arzand in sufletul meu tanar. Daca nu ma scapa ea de pufosile, vin acasa si le rad.