Pe 1 iulie, in jurul orei 17:00, NU vreti sa va aflati pe Blv. Unirii, spre Piata Alba Iulia. Trust me. Asta daca nu sunteti pustoaice isterice la pubertate sau gospodine cu complexe romantice adolescentine fani “Twilight”. Pe acest traseu se va desfasura marsul fanilor Twilight din Romania, care va culmina cu o sesiune de istericale Conventia Amurg, “cea mai zgomotoasa pledoarie pentru venirea actorilor din Amurg in Romania!”.

Nu stiu cine le-a zis femeilor astora (eu inca sper ca nu sunt si barbati  printre ele!) ca, daca se aduna in grup la Amfiteatrul Mihai Eminescu si miorlaie la unison “pledeaza zgomotos”, au sanse sa-l convinga pe Taylor Lautner si pe Robert Pattinson sa se scoboare pe Otopeni. Dar, in fond si la urma urmei, e dreptul lor. Mamele au iesit in strada sa protesteze impotriva reducerii alocatiei pentru copii, minerii au venit sa protesteze, agricultorii au facut marsuri de protest…da’ ce, fanii Twilight n-au si ei dreptul sa-si spuna oful?
Deocamdata, din ce am vazut pe site, si-au anuntat prezenta 289 de highly hormonal chicks persoane, dar sansele sunt foarte mari ca numarul acestora sa creasca, mai ales datorita cuvantului magic “gratis” (si a diferitelor sale sinonime) repetat ostentativ de organizatori: “Daca nu esti inca fan, vino oricum. Vei putea vedea Amurg si Luna Noua pe gratis. Intrarea este libera!”.
Recunosc ca pe mine promisiunea gratuitatii nu ma gadila defel, dar daca as sti ca prezenta mea la evenimentul cultural-artistic l-ar determina pe Taylor Lautner sa-si salte camasa peste cap si sa-si dezvaluie pectoralii in soare, mai ca as marsalui si eu. :)))
Nu stiu daca sunt fani Twilight printre cei care citesc aceste randuri (sau, si mai bine, participanti la mars :)) ), dar daca n-ati vazut scena in care Bella are un accident cu motocicleta, si Jake vine fuguta-fuguta si isi da jos camasa sa o tamponeze usor cu ea la cucui, ati consumat oxigen degeaba pana acum.  :)) Ligia si cu mine am ras cu lacrimi la faza asta, pe care un comentator de pe Youtube a sintetizat-o genial: “OH NO, BELLA, YOU CRASHED! HERE, LET ME SEXILY TAKE OFF MY SHIRT!” :)))))))))))))))))))))))))))))