Zece întrebări, în stilul celor de coaching, ca să te ajute să închei luna cu o perspectivă corectă asupra trecutului și să ai un plan mai bun pentru viitor.

***

”O viață necercetată nu merită trăită”, spunea Socrate. ”Dacă nu știi încotro mergi, orice drum te va duce acolo”, spunea Pisica de Cheshire din Alice în Țara Minunilor.

Ce legătură este între unul dintre cei mai mari filosofi și o pisică cu zâmbet malițios? Amândoi au dreptate. :))

Dacă vrem să ajungem într-un anumit punct, nu putem lăsa viața să ”ni” se întâmple, pur și simplu – sau o să ajungem ”oriunde”. Ce putem face? Ne putem analiza, periodic, rutinele, realizările, greșelile și succesele pentru a înțelege cum am ajuns ”aici” și ce pași trebuie să facem să ajungem ”acolo”.

Știu că mulți oameni (myself included) fac bilanțuri la finalul anului. Dar să faci un singur bilanț, anual, e ca și cum ai conduce printr-o țară necunoscută și te-ai opri să verifici harta doar o dată la 1000 de kilometri. O alternativă mult mai bună e să faci bilanțuri săptămânale sau lunare.

Mai jos sunt cele 10 întrebări la care am răspuns azi dimineață în agendă. M-am gândit să le împărtășesc cu voi, poate ajută pe cineva.  🙂

1. Care au fost cele mai frumoase momente ale acestei luni?

2. Ce am învățat luna aceasta?

3. Ce realizări am avut? Care sunt lucrurile de care sunt mândru/ă?

4. Ce lucruri mi-am propus să fac și nu am făcut luna aceasta? De ce?

5. Ce obstacole am depășit luna aceasta?

6. Cum am evoluat între luna aceasta și luna trecută?

7. Pentru ce sau pentru cine sunt recunoscător/e luna aceasta?

8. Ce am făcut luna aceasta pentru sănătatea mea fizică? Dar pentru cea psihică?

9. Care sunt 3 aspecte pe care le pot îmbunătăți luna viitoare? Ce pași concreți trebuie să fac în acest sens?

10. De la 1 la 10, ce notă aș acorda acestei luni?

PS: Dacă v-a plăcut acest articol, vă recomand să citiți și 15 întrebări la care să răspunzi ca să închei anul optimist/ă și să-l salvați pentru finalul anului. 🙂