Ieri m-am despartit de cineva la care ajunsesem sa tin mult in ultima perioada. Si mi-am dat seama ca asta devine un fuckin’ laitmotiv al ultimelor saptamani.

Saptamana viitoare urmeaza despartirea formala de colegii de facultate. Dar, ca sa nu stau nedespartita de nimic pana atunci, azi m-am despartit de serialul la care lucrez pentru Media Pro Pictures.

“Despartit” e un termen prea definitiv in acest context, dar acum cateva ore am terminat de scris ultimul episod al primului sezon. Si, cum nimeni nu se grabeste sa toarne acest sitcom, probabilitatea sa mai existe un al doilea sezon e la fel de mare precum era ca Romania sa castige Eurovisionul anul asta .

Anywayz, in cele 9 luni de cand lucrez la el, am cunoscut niste oameni foarte misto, de la care am invatat o gramada de lucruri absolut noi pentru mine. Nu stiu cum altfel as fi ajuns sa invat cum se scrie un scenariu sau toate acele detalii tehnice (multa vreme, atunci cand auzeam de smash cut to, ma gandeam numai la batoanele de ciocolata Smash :D).

Sper ca, indiferent ce se va intampla cu proiectul nostru, sa ma mai intalnesc cu cei trei colegi scenaristi. De Stefan Peca, daca nu ati auzit deja, veti auzi cu siguranta. E un dramaturg foarte talentat, “o tanara speranta” cum ii place sa se autoironizeze, ale carui piese au fost montate pe multe dintre scenele europene, dar si la cel mai mare festival de teatru independent din New York. Pe site-ul lui personal, peca.ro puteti citi cateva dintre piesele pe care le-a scris.

Radu, un alt coleg, lucreaza pe ultima suta de metri la “bebelusul” lui, un scurt metraj numit “Danut pleaca pe vapor”. Povestea lui Danut, asa cum o spune Radu e urmatoarea:

“Peste putin timp, Danut va pleca sa lucreze pe un luxos vas de croaziera. Banii vor curge garla, iar familia sa va scapa de grijile materiale. Bineinteles, toate listele interminabile de cadouri vor fi pe deplin satisfacute. Nici o problema, doar Danut va fi putred de bogat! Numai ca Bucurestiul se comporta ca o femeie intre doua varste, atunci cand sotul pleaca la amanta mai tanara si mai frumoasa. Incuie toate yalele, se aseaza in usa, plange si nu te lasa nici in ruptul capului sa iesi!”

Puteti citi povestea “nasterii” acestui scurt-metraj pe blogul pe care Radu l-a creat special in acest scop si puteti vedea aici trailerul filmului. Eu, una, abia astept sa-mi aduca CD-ul cu filmul! Ii cunosc bine simtul umorului lui Radu si talentul sau de a crea personaje memorabile si, cireasa de pe acest tort: coloana sonora a filmului e asigurata de Nicolae Guta. What more could you wish for? :)C

Dupa atatea despartiri, ar merge numai bine o intalnire. 🙂 Este exact ce mi-am spus cand am descoperit mailul de la Mihaela Spineanu, redactorul-sef adjunct la “Elle”, care ma invita la cele doua intalniri speciale de saptamana viitoare ale “Clubului de Carte Elle”. Este vorba despre intalnirea cu scriitoarea israeliana Zeruya Shalev, autoarea romanului “Sot si sotie” (aparut recent la Polirom), pe care cititoarele “Elle” o pot cunoaste miercuri, 4 iunie.

Cea de-a doua intalnire (si care recunosc, m-ar fi tentat, intr-adevar, foarte mult) e cu rusoaica Irina Denejkina, studenta la jurnalism care la abia 20 de ani (acum 5 ani, that is) a revolutionat literatura rusa.

Romanul ei de debut, “Votca-Cola” („un Trainspotting à la russe“, cum a fost supranumit), a fost mai intai publicat pe un blog, fiind descoperit apoi de un editor si devenind un adevarat fenomen literar (a fost tradus in vreo 20 de limbi). Din pacate n-o sa ma pot intalni cu wunderkindul generatiei post-perestroika din simplul motiv ca joi, 5 iunie, cand are loc intalnirea eu voi fi pe picior de plecare la Balul de Absolvire al FJSC.

Daca va tenteaza oricare din cele doua intalniri, ele vor avea loc, cum am spus mai sus, miercuri, 4 iunie, la ora 18:30 si joi, 5 iunie, la aceeasi ora, la Clubul Cabaret (str. Bacaniei, nr. 3, zona Lipscani). Printre invitati, in afara celor doua scriitoare, se mai anunta Cristina Simion, Camelia Sucu, Ovidiu Simonca, Vasile Ernu, Irina Damian si Mihaela Spineanu. Inteleg ce cauta acolo oamenii care au legatura cu cartile, cu editarea lor, redactorii “Elle”, dar Camelia Sucu? Vrea doamna Mobexpert sa devina omniprezenta precum doamna Radulescu? E, bineinteles, o intrebare retorica. Daca mergeti, luati un autograf pe o “Votca-Cola” si pentru mine. 😉

Cat despre ultima partea a titlului acestui –nesfarsit– post, maine plec acasa. Acolo, cum spunea prietena mea, Ligia, o sa ne adunam toata familia in jurul urnei electorale. Go, daaad! :)))

Si, daca nu ne mai citim pana duminica, 1 Iunie fericit (si lipsit de griji) tuturor! 😀