La Festivalul de Film de la Cannes tocmai s-a terminat conferinta de presa pentru “Inside Llewyn Davis”, cel mai recent film al fratilor Joel si Ethan Coen. Ca de obicei, puteti urmari imagini live pe sectiunea speciala de pe site-ul Orange.ro sau pe Portalul Orange pe mobil.

Cu o distributie din care fac parte nume cunoscute de la Hollywood (Carey Mulligan, John Goodman, Oscar Isaac, Garrett Hedlund si Justin Timberlake), pelicula, a carei actiune se desfasoara in New York-ul anilor ’60, prezinta povestea lui Llewyn Davis (Oscar Isaac) un cantaret de folk nevrozat, incapabil sa-si depaseasca limitarile caracteriale si sa-si exploreze talentul artistic. Daca vreti, e povestea unui individ care ar fi putut fi al doilea Bob Dylan al generatiei sale, dar s-a ratat din cauza numeroaselor defecte.

****

Fratii Coen, castigatori a 4 Premii Oscar (3 pentru “No Country For Old Men” –  2007 si unul pentru “Fargo” – 1996) sunt o prezenta obisnuita la Cannnes. Daca Ethan este la cea de-a treia sa nominalizare (dupa “No Country for Old Men” si “Ladykillers”), Joel este la cea de-a unsprezecea nominalizare, fiind si detinatorul a patru premii (pentru “The Man Who Wasn’t There”, “Fargo” si “Barton Fink”).

***

La un mini-interviu dupa sedinta foto pentru presa, Oscar Isaac si Carey Mulligan au povestit ca melodiile din film sunt cantate chiar de ei. “A fost groaznic, mi-a fost frica”, a povestit Carey. Justin Timberlake a facut o gluma spunand ca si pe el l-a speriat ideea de a canta. 🙂

ILD-Poster-small

LIVE BLOGGING:

13:35: Actorii si regizorii filmului tocmai au sosit in sala pentru conferinta de presa. Justin Timberlake pare foarte incantat – este prezent pentru prima data la Festivalul de Film de la Cannes. Pentru Carey Mulligan este aproape un deja-vu, abia acum 4 zile a fost prezenta in aceeasi incapere, raspunzand la intrebarile presei despre pelicula “The Great Gatsby”.

13:44: Justin Timberlake e intrebat de o jurnalista cum a fost pentru orgoliul lui sa joace un cantaret cu o infatisare nu foarte sexy. 🙂 Justin a raspuns ca s-a distrat si ca i-a placut faptul ca a avut mai mult par facial decat de obicei.

13:46: Ethan Coen a fost intrebat cate pisici au folosit in film pentru a interpreta animalul de companie al personajului principal. Se pare ca a fost nevoie de 6 feline identice pentru a realiza scenele.

13:49: Carey Mulligan povesteste ca a fost foarte emotionanta sa cante in film: “De fapt, am avut doar un vers de cantat singura si alte cateva versuri ca backup singer. Le-am spus fratilor Coen ca pot canta ca sa obtin rolul”,  a glumit ea.

14:00: Joel Coen a povestit ca intentia lui cinematografica a fost sa arate cum arata scena muzicala folk din Greenwich Village inainte de venirea lui Bob Dylan.

14:04: Fratii Coen au fost intrebati cum de un film american a primit finantare franceza. Joel a raspuns ca ei au avut mereu o relatie buna cu producatorii francezi de la Studio Canal, asa ca au apelat la ei pentru realizarea proiectului.

14:08: Timberlake a povestit, apropo de personajul principal al filmului, Llewyn, si de faptul ca se vrea a fi varianta ratata a lui Bob Dylan: “Cineva mi-a spus odata ca daca esti al doilea om care face un lucru pentru prima data, o sa obtii toate beneficiile. Asa ca probabil Llewyn ar fi fost primul, pe cand Dylan a fost al doilea”.

14:13: T-Bone Burnett, compozitorul coloanei sonore, a spus ca au inregistrat melodiile atat in studio, cat si live, asa ca e posibil sa scoata si un album cu soundtrack-ul filmului.