Later Edit: A scris si Cristina Bazavan despre Florin un text absolut minunat, “Dr. House trebuie salvat”.

“Stiu ca nu faci relama la cazuri umanitare pe blog”, si-a inceput prietena mea, Ligia, mailul. Si adevarul e ca nu fac, dar nu pentru ca as fi lipsita de inima, ci pentru ca daca as scrie despre fiecare caz trist sau cutremurator de care aud, probabil n-as mai scrie despre altceva.

De data asta, insa, este vorba despre un om care a salvat viata unui cunoscut.
  
“E un super doctor care s-a imbolnavit si are mare nevoie de bani. Colega mea de munca, Daniela (cred ca o mai stii de la nunta – cea cu sotul roacher pletos) a fost literalmente salvata de la moarte de omul asta – nimeni nu stia ce are si el si-a dat seama si a tratat-o si s-a purtat ca un super om cu ea, fara sa primeasca nici un leu. Si acum ea e terminata ca nu poate face nimic sa il ajute – decat sa doneze, ceea ce a facut deja.”
Am sunat-o pe Ligia si am vorbit cu Daniela. Intr-adevar, acum doi ani, Daniela a facut brusc o febra foarte mare (42 de grade) si a mers, timp de 2 luni, pe la toti doctorii posibili, fara ca vreunul sa-i spuna ce are. L-a gasit apoi pe doctorul Florin Fanea, care i-a descoperit o infectie la rinichi si a tratat-o, refuzand sa primeasca spaga pe care fata, cu o mana tremuranda, i-a intins-o. Si vorbim despre un om care castiga 800 de lei pe luna!
Zilele trecute, Daniela a descoperit cu stupoare, intr-un articol pe Hotnews, ca omul care i-a salvat viata in 2008 este el insusi in pericol de moarte. Pe scurt, din articol:
“Florin Fanea are 33 de ani si este medic specialist de urgenta la Spitalul Militar Carol Davilla din Bucuresti. A fost diagnosticat cu neoplasm pulmonar in ultima faza in septembrie, la un control de rutina. Nu este fumator si are nevoie de 150.000 de dolari pentru un tratament in SUA.”
 
 
Intre doua ture de chimioterapie, radioterapie si o interventie chirurgicala esuata, Florin a mai gasit forta sa-si dea examenul de specialist in medicina de urgenta. Si l-a promovat. Atat de pasionat este de ceea ce face.
E o ironie amara in toata povestea asta: ca omul care a salvat atatea sute de necunoscuti de la moarte are nevoie de sprijinul unor necunoscuti pentru a trai. Si a-si vedea fetita de numai 7 luni crescand.
150.000 de dolari e o suma imensa. Dar, asa cum au demonstrat alte povesti inaintea lui, poate fi stransa.

Familia a deschis pentru donatii doua conturi la BCR, sucursala Izvor (Bucuresti):

in euro – RO66 RNCB 0081 0357 5974 0002
in lei – RO93 RNCB 0081 0357 5974 0001

Tot ce pot sa fac eu e sa donez niste bani si sa va spun si voua despre acest om bun, care are nevoie de alti oameni buni.

Ma ajutati sa afle cat mai multa lume despre povestea lui Florin? Va multumesc!