Azi mi-am dat seama ca sunt un zero in materie de love & romance& stuff si ca, daca exista cineva mai patetic decat mine in galaxia asta sunt probabil quarcii de pe NX V303, dar care au o scuza fiind quarci si reproducandu-se probabil prin contactul aratatoarelor.

Dar sa va iau cu inceputul. La serialul la care lucrez a trebuit sa scriu un episod in care una dintre personajele secundare feminine (sa-i zicem Dana) incearca cu disperare sa-si recastige iubitul.

Ma pun eu pe treaba si gandesc ce-ar face o femeie orgolioasa, care vrea cu orice pret sa-si castige iubitul care, evident, e indragostit de alta. Hm…cum nu am experienta in acest sens, mi-am lasat imaginatia sa zburde si iata ce a iesit: intr-o scena ea vine la el acasa sa-i aduca micul-dejun, in a doua scena, ea iese cu el la restaurant, la un pranz romantic, in a treia scena, ea vine la el cu pizza si…ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta, in ultima scena, ea ii gateste o mega-cina romantica, la care el, desigur, nu vine.

Abia citind notele colegilor mei, am realizat cat de monumentala pot fi si ce impact nebanuit si devastator a avut lectura romanelor lui Jane Austen asupra modului in care percep realitatea (si, implicit, relatiile dintre sexe). Spicuiesc din notele colegilor de echipa:

Coleg 1:

“misto scena cu micul-dejun”

“nu-i rea nici asta cu pranzul romantic, dar parca fata asta mizeaza prea mult pe mancare ca factor romantic-afrodiziac”

“iar mancare?! =)))))))))))”

“tot cina romantica. Nu s-a prins Dana ca pe el nu-l intereseaza mancarea? :)”

Coleg 2:

“ok, au mancat deja. Acum pot sa treaca la sex.”

“poti sa pastrezi scena cu cina, daca o acoperi pe ea in frisca, sau in ciocolata, sau in miere, sau…”

Stiti ce e cel ma trist? Ca mie mi s-au parut perfect normale scenele astea, in care el nu mai e atras de ea si o respinge inconstient si ea, dintr-un impuls primar, o tot da inainte si il infunda cu clatite cu miere si nuci, croissante cu unt si fazan la cuptor.

Sper sa nu ajung niciodata in ipostaza asta, pentru ca vai de capul bietului ghinionist ce indigestie l-ar paste! 🙂