Doamnelor și domnișoarelor, dacă sunteți familiare cu efectul bumerangului, vă spun doar că, pentru ca acest articol să obțină efectul scontat, va trebui să-l trimiteți discret iubiților voștri sau să-l lăsați deschis, ”din greșeală” pe laptopul lor. Să fie bine și să nu fie rău miercuri, de Ziua Îndrăgostiților, sau peste două săptămâni, de Dragobete. Cu plăcere! 😀

***

Domnilor, singurul caz în care îi puteți dărui de Ziua Îndrăgostiților alesei inimii voastre un ursuleț de pluș sau o pernuță roșie, în formă de inimă, este dacă aleasa are 6-7 ani. Caz în care speer (!!) că și voi aveți tot 6-7 ani și atunci nu înțeleg cum ați nimerit pe blogul meu. Mama voastră știe că citiți prostii? 😄

Revenind. Dacă sunteți bărbați adulți și rafinați, epoca în care dăruiați trandafiri albaștri și jucărele de pluș de Ziua Îndrăgostiților a apus (sau ar fi trebuit să apună) în momentul în care v-a mijit mustața.

Știu că începe o perioadă extrem de dificilă pentru voi – binecunoscutul Triunghi al Bermudelor calendaristic (14 februarie – 1 martie – 8 martie) – în care vă dispare atât o parte substanțială din buget, cât și liniștea sufletească. La capitolul buget n-am cum să vă ajut, dar am strâns în articolul de azi câteva recomandări care să vă inspire și să vă ghideze în alegerea unui cadou de Ziua Îndrăgostiților care să fie pe placul celei mai mofturoase iubite. Să începem!

Carte

Dacă iubita voastră seamănă cu 99% dintre femei, cu siguranță a oftat atunci când, în primul film ”Sex And The City”, Carrie i-a citit lui Big o scrisoare de dragoste din cartea ”Love Letters of Great Men”. Ceea ce majoritatea femeilor nu știu, însă, e că acea carte era fictivă la momentul respectiv și că a fost abia apoi publicată, la cererea fanelor serialului. Varianta bazată pe film este coordonată de John C. Kirkland și poate fi găsită pe Amazon, dar și pe elefant sau Books Express. O altă carte, cu același titlu, inspirată tot de ”Sex and The City” este coordonată de Ursula Doyle și poate fi găsită atât pe Books Express, cât și pe Elefant.

Dulciuri

Nu-i puteți face cadou iubitei o cutie de ciocolată luată de la supermarket, decât dacă vreți s-o vedeți transformată în farfurie zburătoare. Și nu vreți asta, credeți-mă. Ce opțiuni aveți? Puteți încerca o ciocolată artizanală, cum e cea cu petale de trandafir, vișine și granule de aur de 23 de karate (și care, în pofida descrierii, are un preț decent).

Sau, dacă știți că iubita e foarte atentă la siluetă, îi puteți comanda un tort raw vegan de la Rawz, care nu conține strop de făină, ouă, zahăr, ulei etc. Eu am încercat deserturile Rawz în cadrul ofertei lor Cake Away Friday, valabilă doar vinerea, în care primești, la birou sau acasă, 6 deserturi vegane (costă 50 de lei). Am comandat de mai multe ori până acum și, credeți-mă, de fiecare dată s-a lăsat cu oftaturi de plăcere. 🙂

Dacă sunteți mai aventuroși din fire (și dacă și perechea voastră e la fel), puteți înlocui desertul tradițional cu o vopsea de corp din ciocolată, comestibilă, care vine la pachet cu tot cu pensulă. 😉

Cină romantică

Puteți să faceți o rezervare la oricare dintre sutele de restaurante super-populate și cunoscute din București, sau puteți cina în cel mai mic și mai cochet loc din capitală, MÀ Bistro. Am aflat despre MÀ dinainte să se deschidă, pentru că sunt prietenă pe Facebook cu Medine Pop, jumătatea duo-ului din spatele lui (am încercat acum vreo 7 ani să ne legăm cei doi chihuahua sub vraja iubirii, dar n-am reușit, din păcate).

Nu vi-l recomand pentru că e intim (are doar 5 mese, dintre care 2 foarte mici) sau pentru că a câștigat, la doar 3 luni de la deschidere, premiul Restocracy pentru cea mai bună bucătărie urbană din București. Vi-l recomand pentru că am savurat o cină delicioasă acolo și pentru că o urmăresc de ani de zile pe Medine și am văzut cum a crescut proiectul We Dine (un dining club care reunește prieteni și necunoscuți, sub formă unui restaurant efemer, care de fiecare dată își schimbă locația și care s-a desfășurat, printre altele, în Magazinul Muzica, într-o florărie sau pe un șantier).

Dacă v-am făcut curioși, vă sugerez să vă faceți rezervare cât mai repede pentru 14 sau 24 februarie (nu de alta, dar v-am spus că are doar 5 mese). Tot meniul e delicios, dar vă recomand să încercați sandvișul cu confit de rață (gătit 16 ore), cu gorgonzola, dulceață de ceapă, morcovi murați, cheddar, rucola și multe alte nebunii. Din păcate, papanașii fuji cu matcha și ghimbir, despre care am tot auzit vorbindu-se, nu mai există în meniu (care se schimbă o dată la 2 săptămână), dar aveți multe alte alternative yummy pentru desert.

Lenjerie

Domnilor, v-am mai spus, în trecut, că lenjeria intimă cum e aceasta (dacă poate fi numită lenjerie intimă) is a total no-no. Dacă totuși vreți să vă surprindeți iubita cu o piesă de lenjerie intimă, pe care s-o poarte tot anul, nu doar pentru 5 minute în noaptea de Valentine’s, vă recomand creațiile brand-ului românesc, Nalu (piesele din colecția The Basic sunt din bumbac organic, confortabile și extrem de sexy tocmai pentru că sunt simple, fără bucăți de sârmă sau pernițe).

Că tot e Ziua Îndrăgostiților și se poartă chestiile transparente, îi puteți alege un set de lenjerie sau un body din colecția The Play, dacă și numai dacă îi știți EXACT dimensiunile. Dacă nu, îi puteți face cadou un gift card și să-i dați libertate maximă.

Jocuri erotice

Dacă aveți chef de joacă/jocuri, am văzut pe site-ul Mindblower o colecție dedicată de jocuri erotice pentru Ziua Îndrăgostiților. Printre altele, puteți încerca, Sex Marks the Spot, Strip or Tease sau Amazing Sex Boardgame. Tot aici am găsit un plic cu 35 de vouchere cadou, cu diferite fantezii sexuale sau erotice, pe care voi va trebui să i le îndepliniți iubitei, timp de un an.

Ca idee, vă recomand să faceți voi, personalizat, un set de sex vouchere cadou. Nu doar că ieșiți mult mai ieftin, dar ideile pot fi mult mai originale (vă spun din experiență). 😀

***

Doamnelor, dacă aveți și alte sugestii de cadouri de Ziua Îndrăgostiților care v-ar fi pe plac, vă aștept în comentarii. Domnilor, dacă aveți nelămuriri/sugestii/critici constructive etc., dați-mi de știre. 🙂